Времето в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
optics
Модератор

Re: Времето в Канада

Мнение от optics »

Странджата написа: Optics,нямам ни най-малка претенция,че това,което съм казал е факт!Написах го кратко,като исках да поставя акцента върху свободният човек и свободата на придвижване/заселване....

Да де, аз се сетих на кое си сложил акцента, ма рекох някой да не го разбере другояче.
Толко много неща са относителни - ето и в България има голяма свобода на придвижване, ама много хора въобще не са понечили да се възползват. Щото едно е да идеш някъде, друго е да останеш :) И разбира се традиционния проблем, че не може да си на две места едновременно, че да ги сравниш... казано в по-холивудски вариант - не може да видиш всичките възможни времеви нишки в живота си - виждаш само една - тази която се реализира.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

В Якутск, Сибир температурата пада под -50.

http://youtu.be/VFrf7yU1rWs

Въпреки това в града живеят 270'000 човека, не мрънкат и не бягат. Вие тук се шашкате от няколко седмици -15. За якутсчани -15 е пролет.

Изображение
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

към края на клипа се появява някъв/няква по дънки и маратонки.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
7George

Мнение от 7George »

optics написа:към края на клипа се появява някъв/няква по дънки и маратонки.
Е да де, ама той си знае колко ката дълги гащи има отдолу. Пърхат с клепки и само си държат носа да не им измръзне...

Палми наистина нямаме, но вчера и неска пак беше +11, слънце. :sun: Сложих си старите скъсани шорти, излязох навън да ме видят всички съсед(к)и, какъв съм юнак. 8) По едно време жената се обади, че масата е сложена, та реших да се прибера на терасата... ;)
Embrace your climate change!
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

;(

Q:How do you know what the weather is going to be like in Vancouver?

A: If you can’t see the mountains, it means it’s raining. And if you can see them, it means it’s going to rain.

You know you're from Vancouver if you buy new sunglasses every year, because you can't find the old ones after such a long time
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

OILERS написа:;(

A: If you can’t see the mountains, it means it’s raining. And if you can see them, it means it’s going to rain.

You know you're from Vancouver if you buy new sunglasses every year, because you can't find the old ones after such a long time
Точно това коментирахме по-горе - че тези вицове не вървят вече! Поне не в последните десетина дни. :D ;)
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

tonich написа:
OILERS написа:;(

Точно това коментирахме по-горе - че тези вицове не вървят вече! Поне не в последните десетина дни. :D ;)
На ойлъра мозъка му е измръзнал от студ, та затуй ги дрънка небивалиците. Ама си натиска парцалите "щото изкарва добри пари да купува на "гълъбицата" ботушки", а па тя затуй си натиска задника и стои при него :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ето:
Изображение
За ден студен като днешния и постоянна изложеност на неблагоприятните лоши външни атмосферни условия, това върши работа. Изпитано е. Слага се в ръкавиците и обувките. Има ги и в Канада (Кебек) в магазините...Сега погледнах, че на картинката е написано на английски и испански. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

От повече от месец не е валял приличен сняг. Днес падна малко, но по зрелищен начин. Наложи се почти да спра колата:

http://youtu.be/2pGmQrSwPRA
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

“Blowing snow storm in Montreal this morning. I had to almost stop for a moment.”

Yep, you almost stopped at the STOP sign too :rofl:

Понеже все се оплакваш, че другите шофьори не спазват правилата, искам да изкоментираш пълния стоп дето не направи, или в кебекарско правилника позволява летящ старт :D
Трудно е да се определи кое е по-депресиращо - отвратната картина или отвратната "музика", с която мъчиш евтините колонки. Радиоточките в бЕла Слатина вадят по-добър звук :D
Последно промяна от Павел на Пон Яну 27, 2014 8:06 pm, променено общо 1 път.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Фабричното Infinity (by Harman) стерео в колата вади впечатляващ звук. В случая обаче изобщо не беше усилено.
Не знам дали качеството на звука умишлено се орязва от камерата, или просто микрофонът е смотан, но се радвам, че съм ти дал материал да злобееш. :y:
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

ablood написа:Фабричното Infinity (by Harman) стерео в колата вади впечатляващ звук. В случая обаче изобщо не беше усилено.
Не знам дали качеството на звука умишлено се орязва от камерата, или просто микрофонът е смотан, но се радвам, че съм ти дал материал да злобееш. :y:
Да злобея за кое - за грозния град/квартал, за отвратителната зима или за отвратителната какафония дето слушаш?

Пробвай с развеселен :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

:x
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

ablood написа::x
Доста изчерпателен коментар за нарушенията които правиш по пътищата; отсега-нататък би трябвало по същия начин да критикуваш и другите :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Тези провокации си ги запази за обичайните съфорумници.
Заключено