Лъч светлина
- St.Anger
- Some Kind of Monster
3000 човека умряли поради лекарска грешка в Монреал как ви звучи? Скоро имаше предаване по TV-то, както и как се търси личен лекар на острова...шокиращи кадри! Специално за медицината тук...без коментар! А това, че доста хора лекуват децата си с телефонни консултации от БГ и лекарства по колета!? Наздраве! 

To Live Is To Die
Re: Лъч светлина
Radvam se za teb, che se spraviash dobre v Canada. Tuk e mnogo vajno kak shte ti tragnat neshtata v samoto nachalo oshte. Pojelavam ti i zanapred mnogo uspehi!paskalev написа:.
Факт е обаче също, че в момента Канадската икономика върви нагоре и фирмите започват да търсят хора все по-активно подготвяйки се за увеличаването на работата.
A za generalni zakluichenia za sastoianieto na canadskata ikonomika ti e malko rano oshte. Kato vsichki se podgotviat da tragvat nagore, zashto Nortel obiavi pak 3500 sakrashtenia minalata sedmica?

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Сашо,това че си от 1 седмица студент-медицина нито ти е отворил кръгозора,нито ти е дал какъвто и да е поглед върху тези неща! Това,което си написал са абсолютни глупости!NaviD,
ami negativizam ima, mnogo yasno- sled kato gledam kak v aptekite se prodava svobodno morfin, kak decata v detskata gradina "leko gi uspokoiavat" s analozi na morfina, kak v bolnitzata se biat uspokoitelni za shtyalo i neshtyalo i problema e da ne te boli , a ne da se lekuva purvoprichinata, kak ako idesh sys schupena raka v speshnoto shte te gipsirat sled 24 chasa, kak se umira ot E.coli, nai-banalna infekcia, kak.....aie da spiram che da ne vzema da te otkaja gleday si tam filmcheto i si mechtay
С какви такива аналози на морфина леко успокояват децата в дет.градини?

От E.coli би могъл да умре пациент ако е много слаб,има имунодефицитно първично заболяване например...В такъв случай и най-банален грип може да е причина за смърт.И това се случва навсякъде.Няма масовост от смъртни случаи с E.coli. Има такава с "Clostridium difficile"и "M.R.S.A",но това е проблем в почти цял свят.
Ако обичаш Сашо,би ли обяснил на всички по какъв такъв начин се купува свободно морфин в аптеките?

- estoyanova
- Обратна връзка:
Приветче!
На Паскалев всичко най-добро!Много добре си описал това,което си усетил и през което си минал!Така ни зареждаш нас с оптимизъм и надежда!
Но към sasho не бъдете толкова остри все пак той се бори в една област,в която не знам какъв процент от тук присъстващите са попадали.....
Ако в БГ медицината в момента не е на ниво,то в Канада в момента тя е на отчайващо ниво!
Февруари месец племенникът ми си счупи глезените,карайки сноуборд.
Потресаващ беше фактът,че това се случва в неделя а от Спешното в Торонто ги връщат с думите:Заповядайте за рентгенови снимки в четвъртък!!!!?
Детето не може да ходи,но те упорито настояват да си върви!Следват редица разговори с лекарите и най-накрая го приемат,като междувременно се оказва,че е възможно и да е за операция.
Както и да е не искам да ви занимавам с излишни неща,но искам да подкрепя и sasho ,защото в медицината на Канада в момента цари хаос.
И как няма да е?След като лекуващите лекари обикновено са китайци,пакистанци и т.н.На БГ лекар дори и след като е завършил спрямо техният стандарт трудно се дава достъп.
На Паскалев всичко най-добро!Много добре си описал това,което си усетил и през което си минал!Така ни зареждаш нас с оптимизъм и надежда!
Но към sasho не бъдете толкова остри все пак той се бори в една област,в която не знам какъв процент от тук присъстващите са попадали.....
Ако в БГ медицината в момента не е на ниво,то в Канада в момента тя е на отчайващо ниво!
Февруари месец племенникът ми си счупи глезените,карайки сноуборд.
Потресаващ беше фактът,че това се случва в неделя а от Спешното в Торонто ги връщат с думите:Заповядайте за рентгенови снимки в четвъртък!!!!?
Детето не може да ходи,но те упорито настояват да си върви!Следват редица разговори с лекарите и най-накрая го приемат,като междувременно се оказва,че е възможно и да е за операция.
Както и да е не искам да ви занимавам с излишни неща,но искам да подкрепя и sasho ,защото в медицината на Канада в момента цари хаос.
И как няма да е?След като лекуващите лекари обикновено са китайци,пакистанци и т.н.На БГ лекар дори и след като е завършил спрямо техният стандарт трудно се дава достъп.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Сашо тепърва започва да се бори в тази област,а аз го правя вече 2 години и имам доста по-голям поглед.
Не знам какво ви дава основание да лепвате етикети за "отчайващо ниво" и т.н.
Медицината в Канада е на много по-високо ниво,отколкото в България.
Моя колежка също си чупи глезена и беше снимана веднага,оперирана и с 2 пирона в глезена.Месеци наред ходи на рехабилитация и в момента няма никаква следа от претърпения инцидент.Съседа ми в България след същата фрактура 5-та година все още накуцва и така ще си остане за цял живот.
Хайде да не даваме подобни примери,защото никой не може да знае подробности въз основа на които даден лекар е реагирал по съответния начин,а този форум четат много хора съвсем далеч от медицината,за които е трудно да си направят съответния извод!
Не знам какво ви дава основание да лепвате етикети за "отчайващо ниво" и т.н.

Моя колежка също си чупи глезена и беше снимана веднага,оперирана и с 2 пирона в глезена.Месеци наред ходи на рехабилитация и в момента няма никаква следа от претърпения инцидент.Съседа ми в България след същата фрактура 5-та година все още накуцва и така ще си остане за цял живот.
Хайде да не даваме подобни примери,защото никой не може да знае подробности въз основа на които даден лекар е реагирал по съответния начин,а този форум четат много хора съвсем далеч от медицината,за които е трудно да си направят съответния извод!
Би ли ни показал официалния източник,където са написани подобни цифри? Предполагам там е указан начинът на оценка как дадения случай е разценен като "лекарска грешка"...Въз основа на заведено дело или как?3000 човека умряли поради лекарска грешка в Монреал как ви звучи?
Колкото до лекарствата и консултации от България...Това е нещо обсолютно нормално.Предполагам и канадец дошъл в България ще прави същото от Канада. Лекарствата и начинът на лекуване,цялата система са много по-различни от Българската. Когато пристигнахме за пръв път в Русия в продължение на 5 години се лекувахме изключително с български лекарства (не е лесно да свикне човек с местните и да си намери аналози на лекарства,които е свикнал да приема),а що се касае до самата медицина,мога смело да твърдя,че в Русия тя е на много по-добро ниво от българската,както и фармацията и изборът на лекарства в аптеките.
Лично аз поръчвам редовно антибиотици (за назначаването им никога не съм имала нужда от лекар и удобството да си ги купя нормално без рецепта в България ми липсва),някои обезболяващи и спазмолитици,които нямат аналог тук. Консултации по телефона никога не съм правила.Не виждам нужда-ако ми е нужна лекарска консултация знам къде да я потърся и в местната болница.
- St.Anger
- Some Kind of Monster
Предаване по TQS, преди няколко дни.Би ли ни показал официалния източник,където са написани подобни цифри?
Аз не го намирам за нормално.Колкото до лекарствата и консултации от България...Това е нещо обсолютно нормално
Всеки има досег с медицината, и не е нужно да си медицинска сестра за да имаш поглед.Сашо тепърва започва да се бори в тази област,а аз го правя вече 2 години и имам доста по-голям поглед.
To Live Is To Die
e sys tova izkazvane me razocharova mnogo. yavno nikoga ne si uchila kakvo e tova antibiotik i kakvo mu e deistvieto, ot kakvo se "pravi" i kakvo stava s bybretzite...a nzaehs li che mikroorganizmite kolko lesno stavat ustoichivi? tozi Clostridium deto mi tzititrash taka se e poluchil i zatova ymirat hora. znachi ot Biohimia i Mikrobiologia kato ne razbirash po dobre ne me napadai, vse pak ti si samo med sestra :idea:JOY написа:
Лично аз поръчвам редовно антибиотици (за назначаването им никога не съм имала нужда от лекар и удобството да си ги купя нормално без рецепта в България ми липсва
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Za medicinata nawsiakyde po sweta: po-dobre bogat i zdraw otkolkoto beden i bolen. W Canada ima ubijstweno razdelenir na klasite; bednite du..t, bogatite stawat wse po-bogati. Za tiah medicinata e na izkluchitelno niwo, za obiknowenite sa dolnooprobnite walk in kliniki. Ako horata imat GP triabwa da sa shtastliwi, w Kitchener 50,000 hora niamat GP. Syshtoto e i za uchilishtata: publik school za decata na bachkatorite (nishto ne se uchi, samo stojat za da ne prawiat prostotii). Iskreno ti pozhelawam Sasho da im pokazhesh na kakwo sme sposobni i da im wdignesh kachestwoto. (I ne go plujte momcheto, faktyt che e priet Medicina w U of T e pokazatelen che mnogo raboti sa mu jasni)
A temata beshe za lych swetlina: bravo Paskalev, neka samo polozhitelni emocii da te sledwat po dylgiat i kriwolichesht pyt, po kojto wsichki sme trygnali. Nikoga ne se otchajwaj, tuk horata ceniat umeniata i obrazovanieto. No wse pak spored men, za da se reshi chowek da imigrira triabwa ili da e na praga na otchajanieto ili da e w top 10 w swojata si oblast. Ako e niakyde po sredata - niama smisyl. Ako shte si bachkator za 10-12 na chas cial zhiwot, po-hubawo ot BG niama. A i tam nishto ne se raboti. Ajde sys zdrawe i zhelaja mnogo kysmet. Triabwa!
A temata beshe za lych swetlina: bravo Paskalev, neka samo polozhitelni emocii da te sledwat po dylgiat i kriwolichesht pyt, po kojto wsichki sme trygnali. Nikoga ne se otchajwaj, tuk horata ceniat umeniata i obrazovanieto. No wse pak spored men, za da se reshi chowek da imigrira triabwa ili da e na praga na otchajanieto ili da e w top 10 w swojata si oblast. Ako e niakyde po sredata - niama smisyl. Ako shte si bachkator za 10-12 na chas cial zhiwot, po-hubawo ot BG niama. A i tam nishto ne se raboti. Ajde sys zdrawe i zhelaja mnogo kysmet. Triabwa!
- niki_70
- Експерт по жените
- Обратна връзка:
Ето подобно инфо на радио Канада:JOY написа:Би ли ни показал официалния източник,където са написани подобни цифри? Предполагам там е указан начинът на оценка как дадения случай е разценен като "лекарска грешка"...Въз основа на заведено дело или как?
http://www.radio-canada.ca/nouvelles/In ... ales.shtml
JOY написа: С какви такива аналози на морфина леко успокояват децата в дет.градини?![]()
Всеизвестен е факта , че в училищата в Северна Америка се дават успокоителни на по-буйните деца или т.нар хиперактивни деца за да не пречат на учителите .

- estoyanova
- Обратна връзка:
JOY А ПОСТАВЯЛ ЛИ ТИ Е В КАНАДА ЕПИДУРАЛНА УПОЙКА ПРИ РАЖДАНЕ АСИСТЕНТ,КОЙТО НИКОГА НЕ Е ПОСТАВЯЛ В ЖИВОТЪТ СИ ТАКАВА?НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ,ЧЕСТНО!
Колкото до другото имам сериозен поглед върху нещата,да кажем че аз на този фронт се боря от повечко годинки!
Със здраве!
Колкото до другото имам сериозен поглед върху нещата,да кажем че аз на този фронт се боря от повечко годинки!
Със здраве!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
ami tochno za tova imah v predvid, ama razni Mechki neide iz selskite shtati sporyatniki_70 написа:
Всеизвестен е факта , че в училищата в Северна Америка се дават успокоителни на по-буйните деца или т.нар хиперактивни деца за да не пречат на учителите .Става въпрос за държавните училища. Питайте някой от местните ви познати , те ще потвърдят.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Леле, ужас! А аз се чудя защо бързат да наберат 3000 бройки от България! А то ето защо! За да компенсираме грешкитееее!St.Anger написа:3000 човека умряли поради лекарска грешка в Монреал как ви звучи? Скоро имаше предаване по TV-то, както и как се търси личен лекар на острова...шокиращи кадри! Специално за медицината тук...без коментар! А това, че доста хора лекуват децата си с телефонни консултации от БГ и лекарства по колета!? Наздраве!
Че ние сме си една голяма грешка, това си го знаеме, но че тази грешка може да компенсира други такива... ето това се казва иноваторство! А ти Сашо, по бързо завършвай, че да идваме да се лекуваме при тебе...

За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
САМО? С какво се смяташ,Сашо,за нещо повече?e sys tova izkazvane me razocharova mnogo. yavno nikoga ne si uchila kakvo e tova antibiotik i kakvo mu e deistvieto, ot kakvo se "pravi" i kakvo stava s bybretzite...a nzaehs li che mikroorganizmite kolko lesno stavat ustoichivi? tozi Clostridium deto mi tzititrash taka se e poluchil i zatova ymirat hora. znachi ot Biohimia i Mikrobiologia kato ne razbirash po dobre ne me napadai, vse pak ti si samo med sestra

Не ми разказвай ти за лекарства и антибиотици-това ми е работата да познавам лекарствата и действието им,дозировки и назначение!

И не ми разказвай също кое от какво се е получило-сигурна съм,че имам много повече информация за това от теб! Как и кога да назначавам антибиотик знам и наставления за това не са ми нужни,повярвай! Запази си ги за себе си! Ако си нямаш доверие,можеш да се обаждаш до България,след като нямаш доверие и в тукашните лекари!

Да.Всеки има до известна степен,но на тези които имат инцидентно общуване като пациенти до някъде им е простено...На човек,който смята да се посвети на медицината,не му е простено да говори глупости на всеослушание!Всеки има досег с медицината, и не е нужно да си медицинска сестра за да имаш поглед.
Пак ще ти повторя...И най-малка инфекция е в състояние да убие ослабен пациент с първично имунодефицитно заболяване. И това е така навсякъде по света-не намесвай Канада или Квебек!a za E.coli- beshe bolnitzata vuv Sherbrooke, Quebec. ta vashia zdraven ministar se chudeshe kak da dade obiasnenie za smartnite sluchay, absoluten smiah v zalata- otgovora beshe che predi 15 godini sa umriali 15 , a sega samo 4 ?!?! super uspeh, nyama shto
Няма такова нещо! Това,което се дава на хиперактивни деца,няма нищо общо с успокоителни!Всеизвестен е факта , че в училищата в Северна Америка се дават успокоителни на по-буйните деца или т.нар хиперактивни деца за да не пречат на учителите . Става въпрос за държавните училища. Питайте някой от местните ви познати , те ще потвърдят.
Какво общо има това с Канада,бе хора?!JOY А ПОСТАВЯЛ ЛИ ТИ Е В КАНАДА ЕПИДУРАЛНА УПОЙКА ПРИ РАЖДАНЕ АСИСТЕНТ,КОЙТО НИКОГА НЕ Е ПОСТАВЯЛ В ЖИВОТЪТ СИ ТАКАВА?НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ,ЧЕСТНО!