Zdraveite,znam cher temata e raziskvana mnogokratno no ne mogah da nameria nishto po-konkretno za testa.
Ta na vaprosa-moge li niakoi da kachi testovete za ustniat izpit vav foruma-predpolagam che shte sa polezni za vsichki.
Blagodaria!!!
Az ne znam da ima usten izpit - pone ne za G. Ako niakoi znae - da kaze. A ako slucaino govorish za PISMENIA izpit opitai tova - http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/ ... vlicen.htm
Tova mezdu drugoto e parvia adres koito izliza v google kato napises "driver's license ontario" taka ce mi e interesno kade si tarsil?!?
i drugoto s presnimani listovki otnekude sasto varsi rabota. Az licno bih ti preporucal da izpolzvas i dvata sourca -
presnimani listovki i
Driver's handbook - online ili oste po-dobre na hartia
Ako bese usten tia cigani nemase da go zemat vaobste ( ne ce sega ne hodat po nekolko pati). Trebe da go napravat naistina i usten kato Toefl- a da gi vimdime togava
Отиваш в Toronto Library на Young и Bloor, качваш се на втория етаж, от асансьора вдясно е секцията с всякакви справочници, документи, наръчници и т.н. Питаш за Ontario Driver`s Handbook и ще ти покажат цяла секция на която има не само от тези книжки ами и разни там матерали с обяснения за правилници за джижение, знаци и др. Можеш да си направиш и ксерокопия ако искаш
Test of Spoken English e za vladeene na ezika govorimo.
Prodalgava 10 min, zapisvash se na edno kasetofonche kak objasnjavash kartinki i otgovarjash na vaprosi. Samo che za da se zapishesh i da si poluchish rezultatite otnema 4-5 meseza i se pravi samo 4 pati v godinata v Toronto. Nugen e na mnogo po-malko hora, samo za licence za profesii svarzani s govorene - uchiteli, lekari i t.n. Nikoga njama da stane chast ot TOEFL. Tova e izpit predimno za kandidat studenti.
:idea: :idea: :idea:
Tova za TSE e mnogo hubava informacia - az licno ne ia znaeh.
But never say never:
TOEFL Practice Online is a community for test takers preparing for the next generation TOEFL test being introduced in September 2005. This is the ONLY Web site that has official test material from the new TOEFL test that will assess these language skills.
Listening
Reading
Writing Speaking
tova go pise tuka: http://toeflpractice.ets.org/
ako oste mislis ce burkam - popravi me
edno ot osnovnite dostoinstva na toia site e obmiananta na informacia, a ne zaiazdaneto i osporvaneto i bez neobhodimite fakti.
inace kato gledam sme susedi i moze da izpiem po bira nekoi put (ama ne canadska)
Gesh, pardon !
Prosti na edna iznervena new mother, kojato e sviknala vse da si misli che e prava. Eto veche i podpisa si smenih. A za birata e dobra ideja. Sled kato prochetoh posta ti po temata vsichki v Canada li sa nestastni ili zasto sme v Canada ili nesto ot tozi rod i az si pomislih che mislim dosta shodno. No s bebe na 6 mes. i bez sitter ili baba ne znam kak ste stane v skoro vreme. Ste ti pisha kato pootrasnem malko. Again, excuse me !
A za smjanata na nika mi istorijata e dalga. S edna duma opitah se da promenja profila si i poveche ne mogah da vljaza. Ili nesto ne e v red s DB ili mu kuza SQL-a na koito go e pisal, neznam kakvo stana.