Фалита на една малка страна - България, 26 март 1990
Re: Фалита на една малка страна - България, 26 март 1990
To пък един стандарт на живот имаше през 80 те,празни магазини и опашки дори за тоалетна хартия.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Те щом магазините са били празни са преценили че няма много нужда от тоалетна хартия 

Е аз затова сложих думата в кавички. И аз като файтъра много се впечатлих и озадачих от това, че някога сме били трети по стандарт. Освен ако е било по времето на Първата българска държава...IRA написа:To пък един стандарт на живот имаше през 80 те,празни магазини и опашки дори за тоалетна хартия.
Marto написа:Е аз затова сложих думата в кавички. И аз като файтъра много се впечатлих и озадачих от това, че някога сме били трети по стандарт. Освен ако е било по времето на Първата българска държава...IRA написа:To пък един стандарт на живот имаше през 80 те,празни магазини и опашки дори за тоалетна хартия.
Аре бе

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
умните хора се намират навсякъде чрез форумот. поздрави от един друг гаден комунист, дето не харесва калпави видения, ти да видиш!!!

егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Toma Bikov
Касим Дал: Можем ли да живеем само със страховете от историята. Трябва да спрем с това и да гледаме напред. Въпросът, който трябва да ни вълнува, е "Какво можем да спечелим от Турция?" Ние имаме една държава на южната си граница, в която, искаме-не искаме, живеят най-малко 500 хиляди български граждани. Искам дебело да подчертая това български граждани и ние трябва да използваме това. Турция е в икономически подем. В света е само след Китай по развитие. Само в европейската част има пазар от приблизително над 30 милиона души. Има толкова много неща, които можем да направим с Турция. Започват инфраструктурни проекти за десетки милиарди евро - трети мост между Европа и Азия, втори тунел под Босфора, огромен плавателен канал. Всички отиват да вземат своя дял от бизнеса, включително и гръцки фирми.
Касим Дал: Луди хора трябват на България. Идеалисти
trud.bg
- Все ми се иска да започнем с нещо веселяшко. Къде е господин Христо Бисеров?-
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2829860"
Касим Дал: Можем ли да живеем само със страховете от историята. Трябва да спрем с това и да гледаме напред. Въпросът, който трябва да ни вълнува, е "Какво можем да спечелим от Турция?" Ние имаме една държава на южната си граница, в която, искаме-не искаме, живеят най-малко 500 хиляди български граждани. Искам дебело да подчертая това български граждани и ние трябва да използваме това. Турция е в икономически подем. В света е само след Китай по развитие. Само в европейската част има пазар от приблизително над 30 милиона души. Има толкова много неща, които можем да направим с Турция. Започват инфраструктурни проекти за десетки милиарди евро - трети мост между Европа и Азия, втори тунел под Босфора, огромен плавателен канал. Всички отиват да вземат своя дял от бизнеса, включително и гръцки фирми.
Касим Дал: Луди хора трябват на България. Идеалисти
trud.bg
- Все ми се иска да започнем с нещо веселяшко. Къде е господин Христо Бисеров?-
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2829860"
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Ах, само колко сме екзалтирани – я да клъцнемMarto написа:Преди време един капацитет ме обвини, че съм обиждал нашите родители и учители и т.н. Тука обаче много хубаво е обяснено, че "стандартът" през осемдесетте е бил възможен само с милиарди лева заеми годишно, на които не сме могли да изплащаме дори и лихвите, при това с работещи предприятия, при пълна заетост. Повечето интелигентни хора ако не го знаят, поне интуитивно го разбират. Затова и няма да ги чуете да въздишат по онези години.

Добре, че ненадървения философ прочете горната статия, за да му се обясни хубаво и му стане ясно, защо по тошово време белия хляб беше 36 ст, бозата 4 и един 3-стаен апартамент 6000 лв; явно досега си е мислел, че това е било възможно благодарение на цветущата соц. икономика.
Очевидно през умната адвокатска глава не може да мине мисълта, че човек може да въздиша по нещо хубаво, дори и да съзнава, че е било изкуствено и временно.
С какво се е подобрил живота на днешния бг пенсионер (главният гласоподавател, благодарение на когото 25 години след „зората на демокрацията , БСП са пак на власт) сравнен с живота на тошовия такъв, че да не въздиша по тошовото време? С това, че свободно може да пътува из Европата само с лична карта, при положение, че не може да си позволи екскурзия до Куртово Конаре? Или с това, че може да отвори частен бизнес (след като се пребори с мутрите, разбира се)? Всъщност има едно нещо, дето днешния пенсионер свободно може да прави – да протестира по улиците дрънкайки празни тенджери и тигани.
Ето още един не-интелигентен пенсионер, който въздиша по ония времена:
„- Тъкмо от висотата на годините си човек най-добре може да оцени предимствата на социалистическото ни минало (с всичките му кусури) пред така наречената днешна демокрация. Поне нашата не се получи...
- А какво значи "да се получи"?
- Тя, самата демокрация, не е панацея, защото и там, където е истинска, нима няма бедни, нима малкото свръхбогати не са толкова свръхбогати за сметка на гладуващите по света? Нека някой ми докаже, че шепата милиардери са най-умните и работливи хора в своите страни и че са натрупали имането си по честен начин и аз веднага ще се откажа от левите си убеждения!
- Е, все пак, както има дума, демокрацията е с кусури, но по-добро просто светът не е открил... Свидетели сме и на бурна гражданска активност последните месеци, това не променя ли нашата страна към по-добро?
- Гражданската активност не е лошо нещо изобщо. Но тя води към по-добро, ако не е платена (поне част от нея) и ако протестиращите знаят какво по-точно искат. По-доброто не може да се постигне с методите на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и особено на Бойко Борисов. Сегашните протести у нас само пречат на приличното днешно правителството да си гледа работата и да оправя бакиите на предшествениците си.
- Но защо тогава е така у нас - вечни песимисти ли, или някакъв политически мутант, та сме все недоволни?
- А от какво да сме доволни? От това ли, че за четвърт век страната ни беше докарана до просешка тояга? Че професори и други доста прилични хора ровят в кофите за боклук ли? От огромния брой емигрирали млади отгледани и изучени българи, които можеха да работят и да раждат у нас? Ако има нещо, което поразсейва поне малко лично моя песимизъм, това са крехките успехи на икономиката ни въпреки неспиращите, макар и понамалели протести, които все пак пречат на правителството да си глада работата. Много ме зарадва новината, че вече ще изнасяме леки коли за Италия и други страни.”
http://www.segabg.com/article.php?id=680350"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
ох. току що пак получих множествен катарзис!!!

венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Може, разбира се. Аз ти казвам, че такъв човек не е наред в главата, особено ако осъзнава какви са били последствията на онова "хубавото". Все едно да въздишаш по оня път с Марийка, нищо че ти е лепнала херпес. Да ти имам мисловния процес.Павел написа: човек може да въздиша по нещо хубаво, дори и да съзнава, че е било изкуствено и временно.
А колко е интелигентен този дядо си личи от какви ги плямпа

- Bistra
- Напуснал форума
Павле, да не си станал комунист, бре?
Ама, що ли се учудвам - злобарче си и жалиш за времето, когато си свалял мадами само с касетофон на рамо.
Досега не съм срещала приветлив комунист. Драматизмът ги бие яко в главите.

Ама, що ли се учудвам - злобарче си и жалиш за времето, когато си свалял мадами само с касетофон на рамо.
Досега не съм срещала приветлив комунист. Драматизмът ги бие яко в главите.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

интересен е въпросът за междуфирмената задлъжнялост.domino написа:Ако продължават така да вземат заеми и да ги използват предимно за социални нужди, а не за стимулиране на растежа на икономиката, скоро може да има нов фалит на България.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
- Bistra
- Напуснал форума
Българите не осъзнавали какво им се случва. Не мисля така. Осъзнават го много добре. Заради това и напускат България - умните.
Иначе анализът му е интересен , макар и от в. "Дума". (уточнявам, че все се намира някой да скочи)
Доц. Иво Христов: Демокрация в България не може да има нито сега, нито в бъдеще

Иначе анализът му е интересен , макар и от в. "Дума". (уточнявам, че все се намира някой да скочи)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
Изследовател: $150 млрд. минаха доброволно без кръв в ръцете на 300 червени фамилии

Тъжно, много тъжно!Преходът ни наистина е уникален. За пръв път в световната история се случва един народ доброволно да предаде имуществото си, спестяванията и печалбите в ръцете на един малоброен елит. Това се е случвало до днес само с насилие, репресии, кръв... Обикновено един народ, по силен във военно отношение от околните, ги завладява и ограбва. Или тръгва на поход с кораби по света, тоя остров е наш в името на кралицата, онзи също... Следва ограбване, продаване в робство, експлоатация. България е била в такава ситуация цели 500 години. Също така е възможно в една страна по-силното и агресивно съсловие пак с репресии и кръв да зароби останалите и да им присвои имуществото. Но един народ да предаде доброволно имуществото и спестяванията си и да продължава да дава политическа легитимация чрез избори на елита, осъществил тази измама, наречена „преход“ - това е уникално за световната история!

Колко канадци напускат всяка година проспериращата Канада? И докога ще се занимавате с подобни глупави писаници? Не разбрахте ли вече,че периода на комунистическата диктатура в България прилючи отдавна?Bistra написа:Българите не осъзнавали какво им се случва. Не мисля така. Осъзнават го много добре. Заради това и напускат България - умните.![]()
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Докато е жива злобата от несбъдналия се кървав реваншизъм. Както се е случвало винаги преди това. Кръвта на жертвите отначало възпламенява още повече яростта, но след това идва мигът на изтрезняване. На осъзнаване на стореното и инстиктивното желание то да бъде скрито и забравено.joro написа:И докога ще се занимавате с подобни глупави писаници? Не разбрахте ли вече,че периода на комунистическата диктатура в България прилючи отдавна?
Последният път не се получи така при смяната на режима и ето вече повече от четвърт век не заглъхва езика на омразата. Последният комунист ще умре в България - и такъв лаф има вече.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)