въпрос за здравната карта

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
rori

въпрос за здравната карта

Мнение от rori »

Здравейте!
Имам един въпрос за здравната карта. Надявам се някой да може да ми отговори, защото е много важно за мен.
През май бяхме в Торонто за един месец. Иэкарахме си всички документи . Само за медицинските не можахме да подадем, понеже бяхме отседнали в наши приятели, а и не бяхме взели решение дали ще идваме отново не си изкарахме нито банкова сметка, нито шоф. книжки, така, че нямаше как да докажем адрес. Сега отново смятаме да идваме октомври , но аз съм бременна / тогава ще бъда в края на шестия месец/ и се притеснявам понеже не знам за колко време ще ни излязат здравните карти/ а не знам как стоят нещата ако нямам здр. карта/. Знам, че медицинските се получават на третия месец, но не мога да разбера дали тези три месеца се броят от първото влизане или сега като дойдем втория път. Надявам се някой да може да ми отговори на този въпрос. Ако на някой му се е случило нещо такова много ще се радвам ако даде малко информация.
Предварително ви благодаря.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Ако имаш здравна карта и престоиш извън страната шест и повече месеца, тя става невалидна и се вади отново - за това съм сигурна. Не знам обаче как стои въпроса, ако си бременна. Знам, че бежанци без карти си плащат за раждането по 2000$ на ден, но за редовни емигранти нямам представа.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Eto vig tazi tema,pisana e za Montreal no moge bi vagi i za Toronto:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... highlight=
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Заключено