"не си си направил труда достатъчно да прочетеш в форума" . Ще гледам да задам максимално точно въпросите
,които
ми се губят на този етап от стъпките по кандидатстване за емиграция в Квебек ! И дано компетентни хора ,коитоса
минали по този път ми отговоря ще съм им признателно благодарен !
Искаме да кандидатстваме с Приятелката ми за емиграция в Квебек ,аз съм на 28 тя е на 24! Заедно сме от 6 години ,нямаме брак , не живеем на един адрес тоест живеем но адресните ни регистрации са на различни места ! И двамата сме от гр.Бургас !Последното което прочетох е ,че трудно се доказват семейните начела най добре се минава ест. с Брачно свидетелство ! Ако липсва такъв ?!Разполагаме с доста снимков и документиран материал за тези 6 години ,които сме заедно ! Това са бели кахъри на този етап !

Аз по образование съм Магистър инженер химик чакам си дипломата за Магистър след няколко месеца ! За сега съм все още само бакалавър ! Специалност Технологии на материалите и материалознание ! Мисля ,че попадам в тези групи:
- Chemical Engineering Techniques (DCS)
- Chemical Process Techniques (DCS)!
Тук искам да спомена ,че във форума наистина човек може доста да се обърка от информацията ,която е писана понеже има такива моменти където незная на този етап да вярвам ! В една тема прочетох че се дават за магистърска диплома 10 точки понеже ги приравнявали на техните френски бакалавърски ! От друга тема прочетох че се дават 12 точки за специалност попадам +2 точки ! И немога да разбера сега 12 или 14 ми дава образованието?
Нямам профисионален опит освен 3 месеца в "КАИ Грес" платена специализация в гр. Исперих в "Технологичния отдел" Процеси при цялостното производство на керамика ! По трудова книжка имам 3 години стаж от работи ,които съм работел през следването ми "Редовна форма на обучение" Също и документ за 3 месеца в земеделска програма в Англия (където никога няма да се върна)!
Прочетох ,че щом дипломата ми не е издадена в този период от преди 5 години трябва да имам мин. 1 год трудов какъвто и да е било ? за да получа и там точки !
Приятелката ми е бакалавър чака си дипломата лятото ! от НСА "Васил Левски" специалност учител по физкултура и треньор плуване ! Неколкократна републиканска шампионка по плуване има над 30 медала ! Което си е за гордост !
Естествено и тя няма трудов стаж по специалността освен 2 години по трудова книжка от студенстки работи !
На предварителния тест ,който си правим определя че сме подходящи !
На него сме дали ниво на френски което дават почти всички при подаването му тоест 7 точки за разбиране и 8 точки за говорене за водещия кандидат, 6 точки за разбиране и 6 точки за говорене на придружаващия кандидат.
Тук имам въпрос щом системата ни одобрява няма смисал да се ходи на IELTS ,което си спестяване на пари и време?
Има ли хора които са минали без IELTS знам че се печелят 6 точки и то само за водещия кандидат ,който ще съм аз!
Но смятам да наблегна по масивно над френския който съм изучавал в училище и мисля ,че за година ще достигна нивото за интервю и изпита TCFQ за да постигна въпросните 7 точки разбиране и 8 говорене Което ще рече че първо може да се потготвя за TCFQ и след това да подам документи все още чакаме последната диплома както аз така и приятелката ми !
Понеже от всичко изчетено досега едно ми се наби в главата всички потвърждават ,че разковничето се крие в този френски знаеш ли го на разговорно ниво както прочетох в http://wiki.bgcanada.com" нямаш проблеми !
Другия въпрос ми е относно тези точки ,които се дават за адаптация какви са критериите там за получаването им?
Друг въпрос! Аз имам руски акт( от 3 годишен живея в Бг) за раждане но от 18 годишен с постановление от тогавашния Министър на правосъдието съм български. И от тогава имам и ЕГН ! Това ме навява на мисълта ,че и този важен документ ще трябва да се превежда и заверява и праща !
Това са въпросите които ми излизат на първо четене основния е за Ielts и трудовия стаж който не е по професията
Намерих едно подобно мнение на gaby_: тя пише това .
"Да се включа и аз с малко инфо .Като цяло нещата стоят така - ако дипломата с която ще кандидатстваш е от списъците със 6 12 или 16 точки и е придобита преди повече от 5 години изискват една година стаж по специалността за да получиш точки.Доколкото разбрах ти нямаш такъв но не се отчайвай все пак имаш шанс

от информацията която даваш точките според мен стоят така"
Но моята е от преди 1 даже 0 години ще бъде магистърската степен ! От тук съвсем, се обърках !