Къде да се емигрира - Канада,Европа,САЩ или другаде?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
newcomer

Re: Къде да се емигрира - Канада,Европа,САЩ или другаде?

Мнение от newcomer »

никой написа:
newcomer написа:
ablood написа:Хем си близо до истината, хем проопускаш, че езиковите изисквания за лекар и шофьор не са еднакви.
нищо не пропускам.по горе казах ... цитирам... ако добре

знаеш езика на съответната страна

а що се отнася за шофьори шанса ти за такъв ако не знаеш езика поне на едно средно ниво в канада е нулев,докато в европа българските шоф си работят с нулев чужд език освен българския за същите пари
Колега,извинявай братле, но визирай конкретно нещо.Не да звуча кофти но говориш доста общо.И изпит за език на академично ниво.Интересно как се учи такова ниво и какво се бачка докато се учи.Смея да твърдя че имам опит в Европа и твоите думи 90% не са вярни.Дай пример.
Като си бъбрим за лекари,юристи,инжинери(освен ако не са те видяли в БГ и директно са те викнали) има държави в които се иска приравняване и то сериозничко.Европейски са.Отделно без да си член на някой синдикат нищо не можеш да направиш.Пък членството не е "здрасти,аз съм Иван и искам да се запиша"
Моето мнение е просто.Сравнява се населението (+неконтрулируемия приток на емигранти от еритрейци до словашки роми),площта,прир.ресурси на Европа и се прави същото с Канада.Тегли се една черта и се вижда бъдещето.Не че няма успели българи в Европа,въпроса е какво значи успели.Както и неупсели в Канада.Безработица в Европа 12% официална.Който иска да сметне реалната.Ако пък някой успее да сметне прираста на емигрантите(естествен+нови идващи постоянно) то картинката ще се поизбистри.Разбира се,това не значи отричане на Стария континент.За мен,70% там са странични фактори и 30%лични усилия в този момент.В Канада обратното
Европа не е Германия а от Малта и Кипър до Исландия и Финландия.Може и едно сравнение на БВП-то ей-така за по-конкретни дискусии
моите примери са предимно за хора живели по 5-10 и по вече години /подобно и на мен/в канада впоследствие преместили се в европа.един в испания,друг в белгия,двама в германия,трети в англия.работят в областа на телекомуникациите,микробиологията и инженерните науки.
НИКОЙ от тях по вече неще и да чуе за канада макар ,че преди това в канада са имали престижни позиции в телъс,ериксон и тиланол фрамци индъстри.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

никой написа:Смея да твърдя че имам опит в Европа и твоите думи 90% не са вярни.Дай пример.
По-точно,дай пример. :^)
newcomer

Мнение от newcomer »

никой написа:
IRA написа:Интересно, питаш,а отговор не искаш :wasntme:
Ако е към мен:не питам,а предлагам дискусия.А и питането и отговарянето са някакси свързани с доводи а не с тук е лошо там е супер. ;) :tmi:

ето като искаш данни виж тук и си сравнявай
http://www.nsi.bg/spagebg.php?SHP=1&tab=8"
http://www.tradingeconomics.com/canada/ ... yment-rate"

аз лично виждам около 5% безработни в развитите евро страни като австрия,германия,л-бург,холандия,дания ,норвегия и др
и около 7% безработни в канада
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Bistra написа:... Предимството е, че си по-близо до България, та си отиваш по-често за да се направиш на "голямата работа" и да позабравиш действителното си положение всъщност. |(
А! Това е интересна дискусия. Кой кога и къде се прави на голямата работа.
Аз се срещах с приятели това лято, поради което въобще не съм се правил. За да се правя, може би трябваше да се срещна с по-случайни хора, но за такива нямаше време :)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:Всичко живо по Европа бачка като слугинаж. Предимството е, че си по-близо до България, та си отиваш по-често за да се направиш на "голямата работа" и да позабравиш действителното си положение всъщност. |(
само,че доста набито око имам и познавам много добре сюжета и на такива като теб дето като се приберат лятото пред мен не им минава номера да ми се правят на ;голямата работа; :D

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

optics написа:
Bistra написа:... Предимството е, че си по-близо до България, та си отиваш по-често за да се направиш на "голямата работа" и да позабравиш действителното си положение всъщност. |(
А! Това е интересна дискусия. Кой кога и къде се прави на голямата работа.
Аз се срещах с приятели това лято, поради което въобще не съм се правил. За да се правя, може би трябваше да се срещна с по-случайни хора, но за такива нямаше време :)
И аз така. По - скоро по работа, отколкото за забавление, ама има и такива хора. Дадеш му да занесе на близките ти подарък и той почва да им обяснява какъв е бизнесмен. А той едвам свързва двата края на социал. :|
Само че не после той бърше сълзите им, идвайки от притеснението, че видиш ли той как се е уредил, а нашето чедо "опъва каиша". :fubar:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа:
Bistra написа:Всичко живо по Европа бачка като слугинаж. Предимството е, че си по-близо до България, та си отиваш по-често за да се направиш на "голямата работа" и да позабравиш действителното си положение всъщност. |(
само,че доста набито око имам и познавам много добре сюжета и на такива като теб дето като се приберат лятото пред мен не им минава номера да ми се правят на ;голямата работа; :D
Ти нещо не си съвсем в ред! :fubar: За 10 години до момента съм си ходила точно 2 пъти. Вторият път беше с цел. Виж горният ми отговор, да не се повтарям!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
newcomer написа:
Ти нещо не си съвсем в ред! :fubar: За 10 години до момента съм си ходила точно 2 пъти. Вторият път беше с цел. Виж горният ми отговор, да не се повтарям!
той всеки така казва,но аз бързо ви разпознавам 8)

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз си ходя доста често и цените на самолетните билети ме дразнят яко, както и размера на отпуската. В Европа това отношение е много по добре.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
grozdan

Мнение от grozdan »

Къде да емигрираме звучи като какво да ядем. Различните хора имат различен вкус. Много зависи какво работиш, какъв си като човек, какво те вълнува, как се виждаш след 10 години и прочие. Във форум за Канада познай кой е най-вероятният отговор?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ира, ходят си често хора без работа, независимо дали са тук или в Европа. Нищо не искам да кажа за теб, ама нито цените на билетите са особен проблем, нито пък отпуските. Ей, го моят мъж беше лятото с мен. Миналият месец ходи пак. Като има дела за уреждане, никой не го е вързал тук насила. Пък и като капак на всичко му и плащаха. ;)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Е мен очевидно са ме вързали, щом не пътувам всеки месец :rofl:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IRA написа:Е мен очевидно са ме вързали, щом не пътувам всеки месец :rofl:
Така е. И аз като теб, особено когато децата ходят на училище. Заради това и ходи сам. :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Емигрира се там където можеш, не където искаш. Никъде не са опънали червените килими за българи.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Bistra написа: Нищо не искам да кажа за теб, ама нито цените на билетите са особен проблем, нито пък отпуските.
Bistra написа: За 10 години до момента съм си ходила точно 2 пъти. Вторият път беше с цел.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Заключено