Вица на деня от dir.bg

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
anitsa

Вица на деня от dir.bg

Мнение от anitsa »

В лудницата идва объркал адресите агитатор на БСП и започва да чете лекция пред болните.
- Успехите на правителството на Орешарски. . . Благоденствието бележи. . . Расте доверието на международната. . . Подменихме негодните. . .
Всички възторжено аплодират, само един си стои тихо в ъгъла. Агитаторът пита:
- А вие защо не ръкопляскате?
- Аз? Аз съм санитар.
Аватар
спиро

Re: Вица на деня от dir.bg

Мнение от спиро »

http://www.konzertfilmer.de/alice/Alice ... unism.html"

Цени и заплати при социализма (1988 година)

Официален обменен курс на БНБ 1988 год. - 1 лев = 1,74 щатски долара;
1US$ = 1.75592 Deutsche Mark.
Черен курс (де факто конвертируем курс) 4,50 лева = 1 щатски долар. Черният курс на западните валути възниква през 1970-те, когато комунистическото ръководство отваря така наречените корекоми.

По време на социализма един лев се е разменял за малко повече от една рубла. Цените в СССР в рубли вероятно съответстват приблизително на цените в България в левове, за същия период и биха могли да се използват за сравнение.

През септември 2012 държавна агенция "Архиви" публикува в интернет протоколи от решенията на Политбюро на БКП относно заплатите на партийните ръководители, но решения относно цените за същия период не се публикуват, а не е изключено и да са унищожени от "освободителите". Ако се приеме, че дигитализираните документи са автентични, а не ретуширани, то това е само половината истина. Другата половина е така наречената "забранена зона" - клише от постапокалиптичните филми и романи.

Обменният курс на лева към източно-германската марка е 1 лев = 3 DDR Mark (M).
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Яко.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

ablood написа:Яко.
Още по-якото е, че имиджа на горящия човек от банкнотата е откраднат директно от Wish You Were Here на Пинк Флойд. Чудя се, дали Кяпитъл Рекърдс и актьора Рони Рондел (който е изкарал $500 долара за стънта) могат да спретнат едно съдебно дело с/у Б-я :D

http://en.wikipedia.org/wiki/File:WishY ... re-300.jpg"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор