Нещо май не сме се разбралиBistra написа:Това са неща, които се обсъждат (в твоя случай - на финансова зависимост) първо с татенцето, а не със случайни хора във форум. Повечето от хората, пишещи тук отделят от личното си време за да са ти полезни, а ти в края на краищата се оказва, че не знаеш какво искаш. Цялата процедура при финансово независим човек може спокойно да приключи след 6 месеца. Горе-долу това е и срокът за пребиваване с нормална виза - за да не се делите. Ти обаче се оказа финансово зависим от татенцето. Ами тогава - не знам! Може да стане, но може и да не стане - това е. Кратко и ясно без повече губене на време.
Няколко въпроса относно спонсорство?
Re: Няколко въпроса относно спонсорство?
- Bistra
- Напуснал форума
Е, да не сме, очевидно. Виж си първия пост!h4p написа:Нещо май не сме се разбралиКак си извади изводи, че съм финансово зависим, нямам идея?!? Идеята е, че ако се налага (а аз не знам дали е така - за това пуснах тема във форума за да разбера това което не ми е ясно) (явно трябва да ти обяснявам всичко подробно за да се получи нормална комунакация) да бъда нает като служител от баща ми (в случая няма никакво значение дали е той или не, имам и други познати които могат да ме наемат) ще го направим. Не бях сигурен дали е нужно, а ти ме изкара финансово зависим
И как прецени, че не знам какво искам?!? Ти ако не знаеш какво да пишеш - просто недей!
Аз не съм знаела какво да пиша...Здравейте, видях, че има много изписано по темата, прегледах и официялния сайт, но нищо конкретно не разбрах и имам няколко въпроса.. моля за помощ Аз съм канадски гражданин и в момента живея в България. Имам приятелка с която имаме сериозни намерения за съвместно бъдеще и искам да си я взема с мен в Канада. Имаме планове за брак. И сега въпроса ми е - как е най-добре да го направим? -да се оженим тук и да й подам документите или да й пратя покана и да се оженим в Канада? Идеята ни е да не се разделяме, в смисъл да не ходя аз там и да я чакам една година. Как най-бързо и лесно ще станат нещата? Благодаря предварително
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Бистра няма нищо лошо в товa човек да потърси съвет особено ако няма опит в нещо?? Спонсорирането не е нещо което се прави всеки ден и първоначално може да се струва доста объркващо??
Плюс това, логично е да предположиш че във Форум за български емигранти някой е минал вече по-този път.
Има един лаф: "Ако не помагаш поне не пречи.." Не е лошо да се замислиш върху значението му..
Плюс това, логично е да предположиш че във Форум за български емигранти някой е минал вече по-този път.
Има един лаф: "Ако не помагаш поне не пречи.." Не е лошо да се замислиш върху значението му..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for
Здравей!И аз в момента минавам процедурата за спонсорство и чакам вече 9 месеца отговор.Разбирам те отлично,че неискаш да се разделяте с приятелката ти за далго време докато тече процедурата,аз самата съм разделена със съпруга ми вече 2 години и половина заради откази на визи и е много съсипващо.Аз мисля,че ако ти заминеш и и пуснеш покана за посетителска виза,няма да и дадът.Ние с мъжа ми се опитахме така,защото е най-добре според мен да се ожените в Канада и там да си чакате заедно спонсорската виза след това,но на мен ми отказваха 3 пъти посетителска виза.Дори след като се оженихме в България и той си замина в Торонто пак поискахме посетителска виза,просто за да бъдем повече време заедно,докато започнем спонсорската процедура,тъй като имахме усложнения,но пак ми отказаха и така 2 години и половина ни съсипаха от чакане.Сега сме на финала почти и чакам отговор за спонсорската виза,която вече се бави 9 месеца.....абе при всички положения се пригответе да чакате,защото сега браковете ги гледат буквално под лупа,особено за нас българите.Според мен е по-добре да се ожените в България и да и пуснеш направо спонсорство,то е най-сигурно,вече трябва да проучиш много добре какви документи трябва да приготвиш ако искаш да останеш и да чакаш с нея в България,защото мисля че е различно за спонсора,живеещ в Канада и извън нея.Просто съвета ми е да не си губиш времето и парите да и пускаш посетителска виза,а направо се женете и пускай спонсорство.Каквото и да решите,желая ви успех и да нямате моя късмет
.
Ето виж какво намерих от един друг форум,мисля че се отнася пак за твойта ситуация и ще ти даде някои отговори: ( Отговор от личен опит-също имам канадско гражданство ,но от 4 години съм в БГ.През лятото спонсорирах съпругата си-получи виза за по-малко от 3 месеца от дата,на която документите за споносриране бяха получени в имигрейшъна в Мисисага(когато спонсорираш извън Канада се изпращат там).В сайта има статистика за колко месеца приблизително издават визи отделните посолства.Да,наистина се иска да докажеш,че смяташ да се установиш в Канада,но не е необходимо да сте там и да работиш.Това,което приложих беше писмо от работодател(мой приятел,който има фирма),че ще ме наеме на работа и договор за наем (от друг приятел).Отделен е въпросът дали наистина след като пристигнете ще работиш във въпросната фирма и дали наистина ще живееш на адреса ,за който е договора.Трябва да приложиш и "Option C Printout" от последната година за която си правил такси в Канада-трябва да се обадиш лично-1 800 959-8281-Canada Ravenue Agency.Естествено,че има още документи(в сайта всичко е описано подробно)-споменавам само тези,които ще трябва да вземеш от Канада. Успех.)
diana_13 написа:Ето виж какво намерих от един друг форум,мисля че се отнася пак за твойта ситуация и ще ти даде някои отговори: ( Отговор от личен опит-също имам канадско гражданство ,но от 4 години съм в БГ.През лятото спонсорирах съпругата си-получи виза за по-малко от 3 месеца от дата,на която документите за споносриране бяха получени в имигрейшъна в Мисисага(когато спонсорираш извън Канада се изпращат там).В сайта има статистика за колко месеца приблизително издават визи отделните посолства.Да,наистина се иска да докажеш,че смяташ да се установиш в Канада,но не е необходимо да сте там и да работиш.Това,което приложих беше писмо от работодател(мой приятел,който има фирма),че ще ме наеме на работа и договор за наем (от друг приятел).Отделен е въпросът дали наистина след като пристигнете ще работиш във въпросната фирма и дали наистина ще живееш на адреса ,за който е договора.Трябва да приложиш и "Option C Printout" от последната година за която си правил такси в Канада-трябва да се обадиш лично-1 800 959-8281-Canada Ravenue Agency.Естествено,че има още документи(в сайта всичко е описано подробно)-споменавам само тези,които ще трябва да вземеш от Канада. Успех.)
Не мога да разбера как някои индивиди НИКОГА няма да се научат, че в разни форми се подписваш и пишеш САМО истината. Не знаеш кой ден всичко това ще ти се върне тъпкано........
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Пумпи искаш да кажеш че информацията в цитираното мнение по-горе не е вярна???
Според мен звучи напълно достоверно защото горе долу се покрива с моят личен опит. Аз дори не им пратих опшън-С просто им написах едно обяснение че го нямам и пак ме одобриха като спонсор. Не съм показвал доказателства за доходи (като живея извън Канада) просто им казах колко съм правил на година.. Заради фактът че бях извън Канада доста време и на практика нямах абсолютно никакви връзки с държавата, не можах да представя почти никакви документи от изисканите но си написах едно обяснение защо е така и както вече споменах бях одобрен като спонсор без никакви допълнителни въпроси.
Едно нещо според мен е важно.. Трябва да си доста добър в "обясненията" ..
Според мен звучи напълно достоверно защото горе долу се покрива с моят личен опит. Аз дори не им пратих опшън-С просто им написах едно обяснение че го нямам и пак ме одобриха като спонсор. Не съм показвал доказателства за доходи (като живея извън Канада) просто им казах колко съм правил на година.. Заради фактът че бях извън Канада доста време и на практика нямах абсолютно никакви връзки с държавата, не можах да представя почти никакви документи от изисканите но си написах едно обяснение защо е така и както вече споменах бях одобрен като спонсор без никакви допълнителни въпроси.
Едно нещо според мен е важно.. Трябва да си доста добър в "обясненията" ..
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
- ivandaman
diana_13 написа:Здравей!И аз в момента минавам процедурата за спонсорство и чакам вече 9 месеца отговор .
Диана за съжаление има и случаи като вашият и въобще не са редки. За щастие вече сте си извървяли пътя и сте почти на финала.. Бъди сигурна да си проверяваш и-мейла който сте им дали за комуникация.. Важното е сега да не се изнервяте и фрустрирате, каквото било било.. Като отидеш там започвате отначало на чисто, с положителна психологическа нагласа и така..
От друга гледна точка човек трябва да влезе и в положението на имиграционните... Ако даваха визи лесно и на всеки нещата ще излезат извън контрол (те не че са много под-контрол в момента) ..
Горе главата и успех....
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
И аз неможах да разбера коментара ти чесно казано....просто се позачудих как стои въпроса с канадски граждани живеещи извън страната и се поразрових.Това е мнение на човек,публикувано в същия този сайт и реших,че може да бъде от помощ за някой.За достоверността на информацията не нося отговорност.
Истината и само истината..иначе..Не мога да разбера как някои индивиди НИКОГА няма да се научат, че в разни форми се подписваш и пишеш САМО истината. Не знаеш кой ден всичко това ще ти се върне тъпкано........
Благодаря ти за подкрепата!ivandaman написа:diana_13 написа:Здравей!И аз в момента минавам процедурата за спонсорство и чакам вече 9 месеца отговор .
Диана за съжаление има и случаи като вашият и въобще не са редки. За щастие вече сте си извървяли пътя и сте почти на финала.. Бъди сигурна да си проверяваш и-мейла който сте им дали за комуникация.. Важното е сега да не се изнервяте и фрустрирате, каквото било било.. Като отидеш там започвате отначало на чисто, с положителна психологическа нагласа и така..
От друга гледна точка човек трябва да влезе и в положението на имиграционните... Ако даваха визи лесно и на всеки нещата ще излезат извън контрол (те не че са много под-контрол в момента) ..
Горе главата и успех....
- ivandaman
Диана, ако беше лесно всеки щеше да го прави..
Изразявам "Подкрепата" защото те разбирам и съчувствам, но трябва да гледаш в бъдещето и да забравиш за миналото... То само те дърпа назад.. и в случая е контрапродуктивно
При първото разочарование или трудност в Канада ще си зададеш въпроса: "Е заслужаваше ли си всичката тази мъка и перипетии през които минахме?".
Отговора е индивидуален и различен за всеки от нас.. Важното е човек да не съжалява за избора си, дори и да е бил грешен..
Изразявам "Подкрепата" защото те разбирам и съчувствам, но трябва да гледаш в бъдещето и да забравиш за миналото... То само те дърпа назад.. и в случая е контрапродуктивно
При първото разочарование или трудност в Канада ще си зададеш въпроса: "Е заслужаваше ли си всичката тази мъка и перипетии през които минахме?".
Отговора е индивидуален и различен за всеки от нас.. Важното е човек да не съжалява за избора си, дори и да е бил грешен..
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
Аз не знам само аз ли виждам нещо в този пасаж, но явно в много важно да си вярваш:def34 написа:Истината и само истината..иначе..Не мога да разбера как някои индивиди НИКОГА няма да се научат, че в разни форми се подписваш и пишеш САМО истината. Не знаеш кой ден всичко това ще ти се върне тъпкано............и коя е истината или по скоро неистината в този случай?
Иначе направо се "просълзих" за истинските и фиктивните бракове. Питайте го калифорниеца какво мисли по въпроса....Това,което приложих беше писмо от работодател(мой приятел,който има фирма),че ще ме наеме на работа и договор за наем (от друг приятел).Отделен е въпросът дали наистина след като пристигнете ще работиш във въпросната фирма и дали наистина ще живееш на адреса ,за който е договора.
- Bistra
- Напуснал форума
Ами, хайде, де! На мен цялата тема ми намирисва на: "Как да заобиколим закона за да ни се уреди тотото?"pumpy написа:Аз не знам само аз ли виждам нещо в този пасаж.
Като се опитах да го кажа, обаче Иван ме упрекна, че не съм помагала. После като нищо не стане, пак едни лоши хора, от един Форум ще са ни виновни, че не са ни научили на най-голЕмата далавера.
Да, ама в случая на Иван, доколкото разбирам, човекът си е работил, имал е данъчни декларации и т.н., а не е очаквал тепърва да го назначава "татко или някой от познатите на татко", докато той се прави на "голямата работа" незнайно къде. Как ли Ревенюто ще издаде данъчни декларации със задна дата въобще не ми го ум побира?
В основата на програмата за спонсорство е да си финансово обезпечен, така че да се грижиш за себе си + още един човек. Неслучайно при развод спонсориращият плаща соц. издръжка на бившия, ако не успее да го изпрати, откъдето е дошъл. Държавата не носи отговорност, затова и иска гаранции.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 
O абсолютно е така....съгласна съм......затова и несъм се отказала...ivandaman написа:Диана, ако беше лесно всеки щеше да го прави..