Application for Canadian citizenship....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
optics
Модератор

Re: Application for Canadian citizenship....

Мнение от optics »

Хаха, Аслъ !
Ресторантът трябвало да се пообразова малко:
“I would say maybe they could speak some Chinese, Mandarin, because it’s Richmond,” she said.
Не е Москва, не е Берлин - тва е Ричмънд и много ясно, че персонала трябва да знае малко китайски :rofl:

А че са нагли и невъзпитани - мисля и друг път съм казвал - отдавам го на опустошителното въздействие на социализЪма върху човешката психика. Нещо от което за съжаление и ние не сме останали непострадали. Едно просто и ясно доказателство е да сравните обноските на китаец от Тайван и китаец от Китай. Първият е манифестация на японската култура, а вторият на соц-културата.

你明白我说的是什么?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

ivandaman написа:Както обикновенно Павката макар и краен е принципно прав.

Richmond woman accuses McDonald's of discrimination

Цитат от горният линк
The issue has struck a chord with the immigrant community because everyone worries that they could be in that situation, said Frank Huang of the Canadian Youth Leadership Training Centre.

“There are a lot of new immigrants in Richmond, and just because they can’t speak English very well it doesn’t mean they don’t have the right to be served,” he said.

Дръпнатите демонстрират дразнеща наглост, безочливост и безсрамие. Забелязвам че отношението към тях сега е доста по-негативно от преди години и като че ли има защо..
Мдам, аз съм забелязал подобно негативно отношение към латиносите в Щатите, щото са едни такива мръсни невъзпитани и тъпи цигани, мани мани.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Хе хе Марто, доста predictable (struck a chord with you too, for some reason) LOL :)

Ако латиносите са си заслужили репутацията в някои части на света аз нямам абсолютно никакъв проблем с това и не подскачам като ощипана мома всеки път когато някой сподели мнение или даде линк към някоя статия/видео.

Само защото съпругата ми е от определена етническа група не означава че трябва да казвам на черното бяло (Упс.. е ба ти расисткият израз) и със зъби и нокти да защитавам всеки представител на тази група, както ревностно го правиш ти абсолютно всеки път.. Не знам защо приемаш нещата толкова лично..

Пусни линк към статия в която някой "латинос" се вживява в ролята на жертва и изразява неадекватни и нагли претенции и аз ще съм първият който ще се съгласи че като не му изнася може спокойно да се върне там където не го дискриминрат..

Доста си biased в това отношение, и съм сигурен че си наясно че този "discrimination claim" e абсолютен bullshit.. Ако въпросната госпожа беше научила израза. "Hot Chocolate Please" никой нямаше да я "дискриминира" .
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
pumpy

Мнение от pumpy »

Интересно за какви латиноси става дума, защото моя опит с такива е само положителен - сигурно е заради мястото, на което ги "намирам", но хората са работливи, усмихнати и невероятно вежливи. Афроамериканците и "белия боклук" създават много повече проблеми, отколкото мексиканците....
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

pumpy написа:Интересно за какви латиноси става дума, защото моя опит с такива е само положителен - сигурно е заради мястото, на което ги "намирам", но хората са работливи, усмихнати и невероятно вежливи. Афроамериканците и "белия боклук" създават много повече проблеми, отколкото мексиканците....
Ами Докторе, кажи им го на спорещите по малко по-друг начин, че всичко си е до човека :)
Това, че Ванката бил срещнал няколко невъзпитани китаеца, означава ли, че като цяло китайците са невъзпитани ? Или пък че в Щатите латиносите били не знам какви си и дай и тях да ги квалифицираме......
Хубу.....аз тук срещам хора от най-различни етноси, едни са възпитани, други не са. Едни се къпят по два пъти на ден, други по два пъти в месеца. Е , трябва ли да си вадя генерални заключения за отделния етнос на базата на няколко индивида ????
Този начин на мислене малко ми напомня на закостенялия начин на мислене на хората, които са израсли в комунизЪма. Ще дам пример с моите родители - в началото на лятото когато децата ми отидоха в България, родителите ми питат малкия ми син: "Кажи сега, има ли черни във вашето училище?". Той ги погледнал учудено и казал: "Има кафяви".
Радвам се, че моето дете изобщо не е разбрало на къде бият баба му и дядо му. И се радвам, че всички деца за него са еднакви...просто деца :)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Пумпи, просто се бъзиках с Иван, макар че мнението ми беше сериозно (и съвпада с това на файтъра).

Между другото, тази жена говори английски сигурно по-добре от някои от пишещите тука. В макдоналдс попада на някакъв човеколюбец като Павел, който след като й обърква поръчката, си позволява да я третира като трета ръка човек.

То е тъжно де, ама на мен ми е и смешно, когато представители на народ с много съмнителна чистота на гените и който и до ден днешен си честити баните, почнат да се изказват за мангалите, чернилките, дръпнатите и т.н. И в същия дъх се похвалят със спасението на българските евреи.
pumpy

Мнение от pumpy »

Marto написа:Пумпи, просто се бъзиках с Иван, макар че мнението ми беше сериозно (и съвпада с това на файтъра).

Между другото, тази жена говори английски сигурно по-добре от някои от пишещите тука. В макдоналдс попада на някакъв човеколюбец като Павел, който след като й обърква поръчката, си позволява да я третира като трета ръка човек.

То е тъжно де, ама на мен ми е и смешно, когато представители на народ с много съмнителна чистота на гените и който и до ден днешен си честити баните, почнат да се изказват за мангалите, чернилките, дръпнатите и т.н. И в същия дъх се похвалят със спасението на българските евреи.
:y:
Марто, ние с теб сме на едно и също мнение обикновенно и явно не съм прочел между редовете ти ;)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Принципно тя може и да е туристка,все някак си трябва да могат да я обслужват. На мен в Италия ми се е случвало да ми влачат човек от съседния магазин,за да се разберем и обслужат на английски.
Мен в България в един хотел ме бяха гепили да превеждам на едни чужденци на английски, господина ми вика, как се казавате да ви потърся пак, та трябва ше да се обяснявам ,че не съм на щат там,че да съм на разположениие по всяко време :rofl:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Изглежда цяла Канада е на мнението на Диксъна и никой на моето; затова реших да пиша в други форуми под различни никове:

Zip. Enough is enough with this country just taking in new folks every year. Until we get fundamentals under control and allow our present people to get a job or maintain.....we should not be letting more people in to make our condition worse.
20 Replies .

sunny_fontaine

260users liked this commentPlease sign in to rate a Thumb UpPlease sign in to rate a Thumb Down17users disliked this comment
sunny_fontaine • 16 hours ago Report Abuse
None. We should not be taking in any more people until or unless we can adequately provide for those who're already here - when I say provide for, I mean provide jobs, health care, medical care, education, and a decent standard of living whereby people aren't living in run down shacks with little to no food or modern amenities. No one who is already in Canada should have to go hungry or be homeless, living on the streets, or in dire need of medical care but can't get it because of excessively long waiting lists (due to gov't cut backs and more and more people coming here for our social benefits - one of which is medicare). At one time (and maybe it is still, I don't know) but it was illegal for the gov'ts (provincial and Federal) to let someone go hungry or live outside in the elements (ie: be homeless). That the gov't had legal and moral duty to make sure all Canadians had adequate food & shelter. They seem to be shirking big time if that's still the case today. So until or unless they can get their act together and provide for those already living here, why would they bring in more? Just so that in the years to come there can be more people living in poverty that they can't or won't help?

mary

142users liked this commentPlease sign in to rate a Thumb UpPlease sign in to rate a Thumb Down9users disliked this comment
mary • 8 hours ago Report Abuse
I waited three years for my citizenship paperwork to be processed. I turned up for the test this summer, and saw that there were people taking the test that could not speak English or French....they had interpretors. Seems there is a disconnect in immigration here...if you are a minority...seems you get more leeway...Im white British and own my business here....no breaks for me though! Oh and I have been paying tax for six years...still waiting for my citizenship.
22 Replies .

WiseOne

277users liked this commentPlease sign in to rate a Thumb UpPlease sign in to rate a Thumb Down24users disliked this comment
WiseOne • 9 hours ago Report Abuse
We shouldnt take any in for 5 years, start deporting all the ones that are criminals. Deport any that have been on welfare more than 3 months. Deport all that cannot speak english for french.
18 Replies .

Canuckgirl

234users liked this commentPlease sign in to rate a Thumb UpPlease sign in to rate a Thumb Down19users disliked this comment
Canuckgirl • 16 hours ago Report Abuse
If there are people here in Canada whom can do the work that an immigrant can do, then this potential immigrant cannot come here. Mommies and daddies whom get more social help than I do should not get anything from the government, (you and I) unless they have worked here and contributed to CPP for 15 years. Enough of old people coming in and clogging up the system when our own baby boomers are going to have a rough go of it anyhow. Time to get our priorities straight!
We have enough of Harper's mess to clean up, the deficit and debt is larger now under his reign of incompetence than it was before he came to power.
These people come in here and want to change Canada to suit themselves. Where were they when the European pioneers were building this country? Now they come here so they can get a "free ride" on the backs of my forefathers and mine. Get off my back!

http://ca.news.yahoo.com/blogs/canada-p ... 06890.html"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
kiro

Мнение от kiro »

По-комично нещо от това имигранти да са против имиграцията по принцип няма :rofl:
Bulgayrian
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Павел написа:
ivandaman написа:
Павел написа: След като маминка е знаела какво дебилче докарва в Канада, е можела да му изпрати лист с нейното име и номер за пред имиграционните, та когато "Дариуш" се изтърси на границата с много надежди и нула английски, просто да го даде на офицера. Елементарно, нали?
:y: Точно така правя когато майка и някои други роднини са ми идвали на гости. (Дори и да знаят малко английски). Пиша едно писмо в което обяснявам кой съм какъв съм от къде съм давам си телефоните и координатите за контакт в случай на нужда. Сканирам писмото пращам го в БГ там го принтират и го размахват из летищата докато се доберат ЖИВИ до крайната дестинация..

Между другото съм съгласен и с новото въведение че за да вземеш гражанство трябва да знаеш един от двата езика на прилично ниво.. Аз спонсорирах жена ми от тук нататък топката е в нейното игрище..

П.С.

В един от предишните ти постове (май са го поизтрили) :D споменаваше че има случаи в които хора живеят по 10 и повече години в Канада и пак не говорят езика. Това въобще не са изолирани случаи особено в наше село..където има доста емигранти с по 30 годише стаж, които не могат да вържат две думи на кръст..

Аз също не го разбирам това. Ако за 10 години човек учи само по една дума/израз на ден това са около 4000 думи и изрази които са предостатъчни да водиш свободен разговор..
Според мен всеки средно интелигентен човек може да научи по една дума на ден.. който не може май наистина не му е тук мястото..

Всеки който живее в дадена страна и не говори езика и, се явява в по-малка или по-голяма степен burden to society.

Това направо кърти мивки,бидета ,тоалетни и някоя друга плочка.
umeiko

Мнение от umeiko »

Съгласен съм с гореизказаните мнения за това че сме товар върху плещите на "меестните" канадци.
Имам само една молба към тях, да ми върнат всичките внесени данъци, с лихвата, pleeeeeas :)
newcomer

Мнение от newcomer »

umeiko написа:Съгласен съм с гореизказаните мнения за това че сме товар върху плещите на "меестните" канадци.
Имам само една молба към тях, да ми върнат всичките внесени данъци, с лихвата, pleeeeeas :)

ти ми напомняш на един мой познат дето беше постнал във феусбука следното:

-курви върнете ми парите аз ще ви върна еб.нето :D
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

OILERS написа:
Павел написа:

Всеки който живее в дадена страна и не говори езика и, се явява в по-малка или по-голяма степен burden to society.

Това направо кърти мивки,бидета ,тоалетни и някоя друга плочка.
Само че Fraser Institute потвърждава теориите на Павката:

A new report suggests immigrants are imposing a "fiscal burden" of about $20 billion a year on Canadian taxpayers
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
7George

Мнение от 7George »

kiro написа:По-комично нещо от това имигранти да са против имиграцията по принцип няма :rofl:
:) Ако довлечем или позволим, това дето сме оставили в страните, от които идваме да дойде в Канада, емиграцията ни ще се обезмисли, не мисилиш ли? Е, понеже европейците смятат, че в европа може би ще име по-добре, другите (кафяви) нации колонизират нашия север без много да се замислят..
Embrace your climate change!
Публикувай отговор