Сключване на брак или втори опит за виза?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Klavdiya

Сключване на брак или втори опит за виза?

Мнение от Klavdiya »

Здравейте!
С приятелят ми, който е канадец, искаме да се оженим. Преди няколко месеца, по съвет на някакъв адвокат от Nova Scotia, с когото той бил разговарял, подадох документи за туристическа виза (така щяло да бъде най-лесно влизането в страната), но не ме одобриха. Мислехме след това да подпишем там.
Въпросът ми е, по-удачно ли е да опитам по този начин пак, или направо да сключим брак тук? Той си замина преди месец и половина, но предполагам, че ще трябва да се върне за това, ако го решим? Имам предвид - не може просто да си разменяме документи по пощата, а предполагам, че трябва да присъства лично?
След това колко време е необходимо, за да се утвърди новият ми статус и как се процедира при евентуално заминаване?
Искам и да подчертая, че в никакъв случай не става дума за фиктивен брак, познаваме се от 10 години с него и той, и аз искаме да сме заедно и сме се убедили, че тук няма прокопсия.
Благодаря предварително за помощта и се извинявам, ако темата е вече разглеждана някъде из форума.
pumpy

Re: Сключване на брак или втори опит за виза?

Мнение от pumpy »

Втория ти опит за виза ще има същия резултат, освен ако не си променила нещо по пакета с документи, ти си прецени. А относно брака - ще трябва и двамата да сте налице, там където се подписва - с документи по пощата не съм чул някой да се е оженил до сега. После е няколко месеца чакане да те спонсорират и си готова - свежа булка в Канада.
Klavdiya

Мнение от Klavdiya »

Има лека промяна в документите, но честно казано не ми се рискува повторен отказ... Можеш ли да ме насочиш към линк с документите, които се изискват от двама ни за подписване и после, евентуално, какво се случва?
Много благодаря за бързия отговор!:)
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Klavdiya написа:Има лека промяна в документите, но честно казано не ми се рискува повторен отказ... Можеш ли да ме насочиш към линк с документите, които се изискват от двама ни за подписване и после, евентуално, какво се случва?
Много благодаря за бързия отговор!:)
Мисля че се има предвид да подпишете в България. После само следва превод (може би и легализация) на брачното свидетелство и след това спонсорство от страна на съпруга ти. Да сте живи и здрави и NS е хубаво място за живеене, само с работата е много тегаво.
Taxation is theft.
Klavdiya

Мнение от Klavdiya »

Кое е тегавото? :worried:
pumpy

Мнение от pumpy »

Няма много работа.
Атлантическите провинции са от бедните, много от "нюфитата" ходят да работят на запад. Но пък е невероятно красиво, какво и на повечето места в Канада, де ;)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Доколкото знам (и нека ме поправят, ако греша), не е важно къде ще сключите брака, а дали приятелят ви отговаря на критериите за спонсор. Ако не отговаря, и в Канада да го сключите, той пак няма да може да ви спонсорира и да получите статут на ПР. Ако отговаря, и в БГ да го сключите, пак ще получите статут, разбира се, след определена процедура.

You can apply as a sponsor if your spouse, common-law or conjugal partner, or accompanying dependent children live with you in Canada, even if they do not have legal status in Canada. However, all the other requirements must be met.

You can also apply as a sponsor if your spouse, common-law or conjugal partner, or dependent children live outside Canada, and if they meet all the requirements.

When you sponsor a spouse, common-law or conjugal partner, or dependent children to become permanent residents of Canada, you must promise to support them financially. Therefore, you have to meet certain income requirements. If you have previously sponsored relatives to come to Canada and they have later turned to the government for financial assistance, you may not be allowed to sponsor another person. Sponsorship is a big commitment, so you must take this obligation seriously.

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ly-who.asp"

Determine your eligibility – Sponsor your spouse, partner or children
Последно промяна от Daisy2 на Сря Авг 21, 2013 10:49 am, променено общо 1 път.
Klavdiya

Мнение от Klavdiya »

Ами не знам, честно казано, той е към Royal Canadian Navy и има хубави изгледи за кариерата... Аз обаче какво ще правя - не знам :sweat: Почнах да поучвам френски, че отдавна ме е хванал меракът, по-нататък смятам да изкарам някакви бизнес курсове и заедно да стартираме наш си проект, живот и здраве:)
Klavdiya

Мнение от Klavdiya »

Благодаря, Daisy2, сега ще го прегледам!
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Klavdiya написа:Ами не знам, честно казано, той е към Royal Canadian Navy и има хубави изгледи за кариерата... Аз обаче какво ще правя - не знам :sweat: Почнах да поучвам френски, че отдавна ме е хванал меракът, по-нататък смятам да изкарам някакви бизнес курсове и заедно да стартираме наш си проект, живот и здраве:)
За да работиш към армията ти трябва да си гражданин. Точка по въпроса.

Иначе с работата не знам каква ти е професията но аз работих две години като чистач, въпреки че по професия съм инженер химик. Накарая възирах към Албърта за да работя това което искам. В Нова Скоша просто няма работни места за там живеещите, а камо ли за имигрантите. Иначе ще чуеш хиляди хубави неща за там, но истината е че тук повече от 50% от хората с които работя са или от NS, NB, NL или от Оntario.
Taxation is theft.
Klavdiya

Мнение от Klavdiya »

Лично аз не съм тръгнала за армията. ТОЙ е в армията:) Сигурна съм, че има място за всички под слънцето, ще си намеря моето:)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

pumpy написа:После е няколко месеца чакане
Чакането напоследък стана година и кусур. Просто да го имат предвид младоженците.
Публикувай отговор