На мен ми останаха към два големи кашона с учебници. Но така и си останаха без да ги продам. Те толкова бързо, буквално всяка година им сменят изданията, и съответно номерата на задачите, че студентите трябва да си купуват винаги последното издание. Направено е за пари. Всеки да си купи. Затова и са с по 15 издания.
За тия, дето съм ги купувал до 100 не ми е кофти, но тук там има и за по 200$. Някак си тъпо е да си го отворил 5 пъти и да си хвърлил 200$. Но това е положението.
На всичкото оторе, най-често най-ценните учебници са и най-тежки. Дебели, твърди корици и тн. Не върви да ги пренасяш.
А примерно учебник, дето е 30-40$ просто няма сми да го продаваш. Не си струва главоболието и времето да разпространяваш обяви, в университета, да лепиш, да се уговаряш с някой, да се срещаш и тн. Просто за сега в шкафа. После ако се местя в друг град, в коша и така.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Kan_Tangra написа:Те толкова бързо, буквално всяка година им сменят изданията, и съответно номерата на задачите, че студентите трябва да си купуват винаги последното издание. Направено е за пари. Всеки да си купи. Затова и са с по 15 издания.
ХимЕнно !
За тва говорех.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Интересно: аз си пазя учебниците и си ги ползвам и до ден днешен. За щастие не са на хартия, а на диск. Освен това минах супер тънко, защото изданието на жена ми има две инсталации и от Университета ми позволиха да ползвам втората - така двамата минахме общо само с 6500.
А хартиени, колкото съм купил преди следването, толкова съм "подарил" после по ибей. И винаги съм смятал, че е по-добре да го "подаря", отколкото да го изхвърля след нялколко години пренасяне насам и натам.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.