Californian написа:Муха напомняш ми на мен преди 1-2 години. И аз така бях решил да напазарувам имоти в България. Направих го до някъде и да ти кажа съжалявам.
По-скоро верният път е за хората е да отидат на по-евтино място, минимизиране на разходи и максимизиране на приходи също и изчисляване на разходи спрямо приходи коефицент.
А специално за АйТи-то - също печеливша комбинация е да си намериш дистанционна работа, след това си намираш някое селце евтино в Бритиш Кълъмбия на 2-3 часа път от Ванкувър(което да не става за комют, че иначе сигурно ще е скъпотия) и си живуркаш като бей на големите дворове, къщи и т.н и когато ти се излиза си отиваш до града веднъж в седмицата
На мен лично не ми звучи зле. По-добър вариант отколкото да дължиш 90процента на банката и да живееш в стрес, но всеки си преценява за него си.
Давам ти да издържиш точно 3 месеца,после ще те хванат лудите от тая дивотия
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Californian написа:Муха напомняш ми на мен преди 1-2 години. И аз така бях решил да напазарувам имоти в България. Направих го до някъде и да ти кажа съжалявам.
По-скоро верният път е за хората е да отидат на по-евтино място, минимизиране на разходи и максимизиране на приходи също и изчисляване на разходи спрямо приходи коефицент.
А специално за АйТи-то - също печеливша комбинация е да си намериш дистанционна работа, след това си намираш някое селце евтино в Бритиш Кълъмбия на 2-3 часа път от Ванкувър(което да не става за комют, че иначе сигурно ще е скъпотия) и си живуркаш като бей на големите дворове, къщи и т.н и когато ти се излиза си отиваш до града веднъж в седмицата
На мен лично не ми звучи зле. По-добър вариант отколкото да дължиш 90процента на банката и да живееш в стрес, но всеки си преценява за него си.
Aми като си купил нещо другаде, как искаш да не дължиш 90% тука ?
Аз защо не дължа 90% ? Ами много просто, защото нямам нищо в България (и не искам да имам).
Румене мен не ме мисли аз не говорих точно за себе си с предложението за 2-3 часа от Ванкувър нито се оплаквам за 90те процента на банката.
А под съжалявам - съжалявам, не защото дължа 90процента на банката сега, а защото можех да имам още една изплатена къща на този континент която да ми носи 1800-2000хил долара месечно.
Californian написа:Румене мен не ме мисли аз не говорих точно за себе си с предложението за 2-3 часа от Ванкувър нито се оплаквам за 90те процента на банката.
А под съжалявам - съжалявам, не защото дължа 90процента на банката сега, а защото можех да имам още една изплатена къща на този континент която да ми носи 1800-2000хил долара месечно.
Аз нямах впредвид точно теб, казах го принцип на тия дето се оплакват, че трябвало непременно да дължиш 90% (едва ли не за цял живот), а са си дали парите за нещо друго/другаде ... Не го казвам за Ванкувър, където наистина си е за оплакване, а по принцип ... колко хора в днешно време могат да минат без помощта на банките, дори и в БГ ?
Последно промяна от roumensp на Сря Юли 17, 2013 12:38 pm, променено общо 1 път.
Разбирам ги напълно хората където им е криво, че дори за стара къща са се вързали към 30г.(за мнозина това е докато са живи) да изплащат значителни суми, но изглежда нищо не можем да направим за да променим значително ситуацията. Можем обаче да си направим добре сметката какво можем реално да си позволим и тогава вероятно ще живеем по-спокойно щом не ни е прекалено голям товар.
Ами и двамата с Яху сте много прави.
И моето мнение е такова - аз лично ако дължах на банка 500хил долара не бих могъл да спя много спокойно, но хора много по тази земя. Аз и за това се преместих един вид на "2-3 часа от Ванкувър" не баш ама подобно, нищо че града е 2-3но по-голям от Ванкувър но това е друг въпрос.
Само за едно не съм съгласен - че не може да се мине без банка - може може, но повечето хора обичат да живеят над стандарта си а не под него. А за да имаш нещо спестяването е важно нещо когато ги имаш парите, защото когато ги нямаш няма как да спестяваш...
Както и да мисълта ми беше - че хората харесват да харчат, то кой ли не харесва...ама...
prace написа:Собствен имот имам в България. В Канада "собственият" ми имот принадлежи 90% на банката.
Не мога да разбера някои дето хем не ги кефи в Канада, пък ипотеки си взимат. Та тормоза да е пълен - хем ти е гадно, че живееш там, хем пък и трябва да си плащаш за това
Взела съм ипотека, за да не живея под наем. Няма нищо общо с това дали ми е гадно в Канада или не. Изказваш се като Аблъда, също толкова абсурдно и неадекватно.
Авторът на статията го е казал - къде били ставали най-много такива "изцепки"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.