Не мога повече!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
eleonorarizova

Не мога повече!

Мнение от eleonorarizova »

Здравейте,

На 39 години съм, юрист, с две деца, но вече не мога да живея в Родината. Дълги години отхвърлях всяка мисъл да емигрирам, но вече не се издържа. Сметките за ток, кредит и храна надхвърлят доходите ми. Живея в непрекъснат стрес дали ще успея да осигуря жизнения минимум на семейството ми този месец.
Искам да избягам, да отида да работя какво да е - миячка, чистачка, във фабрика, каквото и да е. Знам само английски.
Моля ви, посъветвайте ме нещо. Някой от вас бил ли е в моето положение?
Благодаря ви.
Аватар
Koko

Re: Не мога повече!

Мнение от Koko »

eleonorarizova написа:Здравейте,

На 39 години съм, юрист, с две деца, но вече не мога да живея в Родината. Дълги години отхвърлях всяка мисъл да емигрирам, но вече не се издържа. Сметките за ток, кредит и храна надхвърлят доходите ми. Живея в непрекъснат стрес дали ще успея да осигуря жизнения минимум на семейството ми този месец.
Искам да избягам, да отида да работя какво да е - миячка, чистачка, във фабрика, каквото и да е. Знам само английски.
Благодаря ви.
Моят съвет е - ориентирай се към Западна Европа, ограниченията за работа там ще отпаднат в края на 2013 година, а от друга страна за човек с твоят профил - езици, възраст, образование - да имигрира в Канада би било доста трудно по сега действащите правила.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Аз със заплата 3 пъти по-голяма от на чистачките и без деца се озъбвам в Канада, не знам как ще можеш да я караш.
По закон тия деца изскват гледачка. Нямаш право да ги оставяш сами у дома. Наемът е между 600 и 1000$, а в по-скъпите провинции и повече. Другите задължителни месечни разходи също не са малки.
10$ на час не знам колко прави на месец, ама не е никак много.

Тези утопии, че чистачка в чужбина е по-добре от юристи в бг, ... хмммм ...
Тук гъмжи от метър и двайсе мургави филипинки, дето ще лъснат и подметките на обувките.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Добре де, как така! Юристите поне не са ли добре в България, мислех че те са добре платени и няма нужда да емигрират! Не може ли някаква допълнителна работа да си вземеш, още дела :?: ? Mъжа ти какво работи? В София ли сте? По-евтино жилище ако вземете кредитите ще са по-малко ...
Не че те обезкуражаваме, но с две деца разходите и тук ще надхвърлят доходите просто, а няма и родители да помагат ...
Циганите - на Сатурн !
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз не разбирам: искаш ти дя избягаш или с цялото семейство ?
umeiko

Мнение от umeiko »

И двете :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Очевидно е самотна майка, но това няма кой знае какво отношение към същността на нейните въпроси.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз останах с впечатление, че се опитва да си намери работа за да издържа семейството си. Явно не съм разбрал, съжалявам......
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Искам да напомня, че преди 20 години българските университети започнаха да бълват юристи в такива количества, че нямаше шанс за повече от 1/5 реализация.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Точно както и доктори, инженери, учители и т.н. Сестра ми с полувисше и висше медицински образования накрая се наложи да работи като готвачка поради невъзможност да си намери добра и платена работа като медицински работник. За съжаление.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

eleonorarizova написа:Здравейте,

Благодаря ви.
Къде изчезна ?
Като юрист би трябвало да умееш да задаваш конкректни въпроси. Хората отгоре трябва да гадаят относно теб, за да ти дадат полезен съвет.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

yahoo написа:Точно както и доктори, инженери, учители и т.н. Сестра ми с полувисше и висше медицински образования накрая се наложи да работи като готвачка поради невъзможност да си намери добра и платена работа като медицински работник. За съжаление.
Абе не знам ... По вестниците пишат други работи:
54% работодателите не намират подходящи служители

Кое от двете е истина ...
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Може и да има моменти на недостиг след толкова специалисти напуснали страната, но изглежда си забравил времената когато лекари и инженери продаваха вестници по спирките. Всеки търси спасение някъде и го намира. Често извън страната. Само София не е цяла България.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

roumensp написа:
yahoo написа:Точно както и доктори, инженери, учители и т.н. Сестра ми с полувисше и висше медицински образования накрая се наложи да работи като готвачка поради невъзможност да си намери добра и платена работа като медицински работник. За съжаление.

Защо едното трябва да е не-истина?
Ако например има свръхпредлагане на юристи и недостиг на агрономи - ето ти празнина.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:
roumensp написа:

Защо едното трябва да е не-истина?
Ако например има свръхпредлагане на юристи и недостиг на агрономи - ето ти празнина.
Аз имах впредвид инженери, в статията не казват нищо за юристи или агрономи.
Публикувай отговор