София = Ванкувър

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Павел
.

Re: София = Ванкувър

Мнение от Павел »

Да припомним само, че Умелко ни показа снимки от калифорнийски планини за да ни шашне, че там имало сняг. То е като аз да кажа, ако искайте ми вярва, но в морето има вода :)
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Павел написа:Да припомним само, че Умелко ни показа снимки от калифорнийски планини за да ни шашне, че там имало сняг. :)
Човекът просто искаше да ни се похвали че е минал "транзит" през Ванкувър и за всеки случай го сравни със София за да е сигурен че ще му прочетем идиотизмите.. ;)

... and it worked.. :y:
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
newcomer

Мнение от newcomer »

umeiko написа:Отсега си казвам, бях само един ден там, но ако е верно което казват хората че човек може да съди по града по неговото летище и баш-център (downtown), то мойте впечатления са че Ванкувър е:
- Едно голямо село.
- Летището, мръсно, и също така богато на заведния като София (тука може би бъркам, в София летището има повече заведенийца за папкане :) )
- Даунтауна....чак като София не е, ама е на светлинни километри то Торонто примерно, а с Монтреал даже и не го сравнявам.
- Кафенета? Бе тези хора не пият ли кафе? Старбъкс има, ама то само марката му такава??? И не ми казвайте че МакДонълдс или ТимХортън правят кафе :)
- Книжарници....ми нема, колкото и фъни да звучи!!! Чаптърс може и да звучи по канадскому, ама явно Ванкувър е в некоя друга държава.
- Хората......Нема да коментирам, ама и в Столипинино нема да попаднете на такава паплач :)
- Пак за ората, навсакъде у канадско можете да пазарувате с хамерикански долари, никой нема да ви откаже, дааааа ама не, не и в Ванкувър, местният китаец с най голямо удоволствие каза на всичко американец че американски долари НЕ ПРИЕМА.

даунтаун ванкувър вс даунтаун торонто

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=49. ... 8.5,,0,6.3"

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=43. ... .6,,0,2.74"

за мен лично даунтаун ванкувър в пъти по ми харесва от торонто
иначе за мангалите във ванк си прав.бял човек почти не можеш да видиш по улиците,ама по тоя показател и торонто много не им отстъпва
нйс и ла са такива грозни градове,изобщо как може да ги сравняваш с ванк макар като изключим даунтаунаму да си е едно огромно село застроено с двуетажни постройки тип барака с кубична или паралелопипедна форма
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
pumpy

Мнение от pumpy »

Коментара ми е в стил темата: "ей това българските селяндури са големи специалисти по мангалите шъ знаеш"
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Батка, това не е даунтаун, а магистралата. За даунтаун от магистралата не можеш да добиеш представа, но ти едва ли можеш да прецениш, като само оттам си го виждал.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Абе не знам какво толкова се захласват хората по даунтаун. За мен тва си е бетонна идиотия. Мен лично даунтаун Ванкувър ме кефи само на снимка и да кажем ако го гледаш откъм онзи готин хълм в Куин Елизабет Парк примерно.
Е, има някои места, дето са си трепач - уотърфронта на Coal Harbour, както и уотърфронта на Yaletown. Но на мен лично повече ми допадат места като Point Gray, Kitsilano, моето кварталче, някои места в North Vancouver като Deep Cove Park например. Това последното си е "Twin Peaks" :D С удоволствие бих си купил къща и яхта там :)
http://www.deepcovebc.com/parkspanorama.html"
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Трън = Торонто - и в двете имена има т, р & н
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
newcomer

Мнение от newcomer »

anxeli написа:Батка, това не е даунтаун, а магистралата. За даунтаун от магистралата не можеш да добиеш представа, но ти едва ли можеш да прецениш, като само оттам си го виждал.
и не само от магистралата ама няма значение.лично мнение д т ванк по ми харесва,по човешки ми изглежда щото не се прихласвам аз от небостъргачи
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз също не ги харесвм небостъргачите, изключително грозни са. Сега строят ( по скоро проектират) един комплекс с 4 сгради по 60 етажа, коя от коя по грозна. Направо ужасни, криви и грамадни. На картинка са така, а на живо не ми се мисли.
Изображение
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Аз пък съм чувал, че Ванкувър е един от най-хубавите градове. Аз лично още от 5-10 годишен съм го "виждал"
и се влюбих в него имаше 85-90та година някакво сериалче за някаква водна зоологическа градина, където спасяваха водни животни, там делфини, косатки, и тем подобни. С едно момченце, момиченце и баща с джип Wrangler - още от тогава се влюбих в много зеленото място - зелено като природа и много синьо - заради океана и ми се прииска там да живея някой ден.
Обезателно се надявам другата година като ми дойде съпругата да отида да го видя, сигурно ще е една от първите ми дестинации, че нещо не ми се пътува сам вече скучно ми е след 10ки пътувания сам.

Но това си е мое лично мнение де - да отидеш на такова място и да разправяш за летище и даунтаун.......някак си пропускаш същественото ми се струва, но естествено, има "местни" пишещи от там, те ще кажат дали съм прав или не - по отношение на това, че трябва да наблегнеш на природата в тази област от света.

И да ти кажа, вярно е не съм бил и не мога да сравнявам, но ще ти споделя, че определено се надявам Ванкувър да е много ама много по-хубав от Торонто. Мен лично Торонто ми харесва като цяло. Това беше първото място което посетих от този континент - първият град - но не се влюбих. Тоест малко с нежелание щях да се премествам да живеят там.
Коренно различно беше града на залива - Сан Франциско и околността.
Просто се влюбих като отидох там. Февруари-Март една зеленина, една красота, едни отпуснати и весели хора с усмивки навсякъде, лъчезарни хора, топлота от всякъде - и хора и природа, 20-25градуса беше този февруарски ден. Абе рай. В Торонто - хубаво ама.....до там.....

Определено смятам, че Ванкувър е по-хубавия град от Торонто, без още да съм видял Ванкувър.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Danger Bay - много готино сериалче
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Independent написа:Danger Bay - много готино сериалче

О да да да, много ти благодаря, че го сподели, сега ще го намеря някъде онлайн и ще си го гледам пак, то е старичко, значи трябва да го има! Страхотни благодарности. Не знах как се казва а ми се искаше да го намеря, а не върви да пиша - момче, момиче и баща с Вранглер. :devil:
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Аз просто питах за "tv show vancouver aquarium"
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Independent написа:Аз просто питах за "tv show vancouver aquarium"
Е ти сигурно си некъв Ай-Ти спец а пък калифорниеца e най-обикновен ..... програмист ;)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
prace

Мнение от prace »

umeiko написа:Отсега си казвам, бях само един ден там, но ако е верно което казват хората че човек може да съди по града по неговото летище и баш-център (downtown), то мойте впечатления са че Ванкувър е:
- Едно голямо село.
- Хората......Нема да коментирам, ама и в Столипинино нема да попаднете на такава паплач :)
Подкрепям напълно!
любимата ми улица е East Hasting str..Да минеш по тая улица пеша е сигурно като играта на руска рулетка..
Населението в Квартал Христо Ботев в София е цивилизовано в сравнение с извънземните, които живеят на тази улица..
А доста от тези модели има и по тротоарите на добрите улици в Ванкувър.
Канада е държава в Г-7!
Публикувай отговор