Привет!
Проблема е следния: Според картинката по-долу (линка), някой може ли да ми обясни хора които пристигат в Монреал и ще се прикачват какъв маршрут ще имат? Мерси много!
http://airchive.com/galleries/yul-map-1_25303.jpg
Родителите ще идват, обаче нито аз нито те сме били в Монреал а ще сменят полет за Торонто там. Понеже те не са и летяли до сега и се опитвам да ги улесня - диря карти на летищата и ще им правя някакъв що-годе план от къде имат да минават. При положение че все още нямам инфо за гейтовете естествено няма как да направя точен план, но на другите летища поне ми е ясно откъде към къде да се движат, тука нямам никаква идея. Изобщо това летище голямо ли е? Плана изглежда объркан.
Неясноти:
1) Гледам плана на Arrivals (според плана е приземен етаж) и не виждам обозначения за гейтове там. Това само етажа откъдето пътниците си взимат багажа и влизат в салона с посрещачите ли е или има и гейтове за пристигане там? Щото ако няма гейтове ще рече че всички пристигат и излитат от първи етаж (Departures) и летището ако е така се оказва малко
2) Горе-долу как биха минали? Гледам зелената зона е международната, демек там трябва от някой гейт да се появят слезнали от самолета. Синята зона е само за щатите, следователно там няма да припарват. Въпроса е при положение че се прикачват ще ходят ли в другите зони и евентуално до приземния етаж?
Помощ моля че трябва да съм готов с плана до утре обед!
Мерси много!
СПЕШНО: Летище Trudeau - помощ с навигация!
СПЕШНО: Летище Trudeau - помощ с навигация!
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Citizenship 2014-11-13
- Bistra
- Напуснал форума
Re: СПЕШНО: Летище Trudeau - помощ с навигация!
Значи според мен родителите ти трябва да направят следното:
1) Пристигат на най-горното ниво.
2) Вървят по табелите към паспортна проверка. Това става на едно междинно ниво, неозначено на картата.
3) Проверяват им паспортите. Влизат в Канада.
4) Търсят табели за получаване на багажа. Слиза се отново с ескалатор на нивото указано на мъничката карта, която обаче не е цяла.Няма значение, обаче.
5) Взимат си куфарите.
Много важно!
6) Надясно е изходът към посрещачите в Монреал.(Забравят го!)
Наляво (Да гледат табелите, защото тази част липсва на картата) трябва да намерят някъде, където пише "Transfer"...или нещо подобно, ще ги отведе към гейтовете на вътрешни линии.
7) Минава се отново през едно гише, където ти чекират багажа и тръгваш да си търсиш гейта, но в зоната на вътрешни линии.
Тази гимнастика съм я правила в Торонто, но на Монреалското летище не е по различно.
Обикновено има достатъчно информация за полети, които гонят връзка, така че не вярвам да се объркат. Картата е непълна обаче. Успех!
1) Пристигат на най-горното ниво.
2) Вървят по табелите към паспортна проверка. Това става на едно междинно ниво, неозначено на картата.
3) Проверяват им паспортите. Влизат в Канада.
4) Търсят табели за получаване на багажа. Слиза се отново с ескалатор на нивото указано на мъничката карта, която обаче не е цяла.Няма значение, обаче.
5) Взимат си куфарите.
Много важно!
6) Надясно е изходът към посрещачите в Монреал.(Забравят го!)
Наляво (Да гледат табелите, защото тази част липсва на картата) трябва да намерят някъде, където пише "Transfer"...или нещо подобно, ще ги отведе към гейтовете на вътрешни линии.
7) Минава се отново през едно гише, където ти чекират багажа и тръгваш да си търсиш гейта, но в зоната на вътрешни линии.
Тази гимнастика съм я правила в Торонто, но на Монреалското летище не е по различно.
Обикновено има достатъчно информация за полети, които гонят връзка, така че не вярвам да се объркат. Картата е непълна обаче. Успех!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Всичко написано по-горе е вярно. Аз да добавя от личен опит: Да не си махат етикетите от куфарите в Монреал, защото реално багажа не се ре-чекира, а просто се пуска на нова лента - ако няма етикет е малко занимавка да ти издадат нов.
Картите от тази страница са малко по-ясни. Те ще пристигнат в зелената зона, ще минат паспорт, багаж и митница и ще трябва да стигнат до оранжевата, като пускането на багажа обратно е веднага след предаването на митническата декларация в ляво. Успех
http://www.admtl.com/Passengers/AtAGlance.aspx"
Картите от тази страница са малко по-ясни. Те ще пристигнат в зелената зона, ще минат паспорт, багаж и митница и ще трябва да стигнат до оранжевата, като пускането на багажа обратно е веднага след предаването на митническата декларация в ляво. Успех
http://www.admtl.com/Passengers/AtAGlance.aspx"
Мерси и на двамата, ама един въпрос - когато на чекина в София си заявят че искат багажа директно на крайната дестинация нали няма да имат за какво да минават през багажа...?
А тия карти ги гледах ма те много нескопосани. Затова постнах снимката.
А тия карти ги гледах ма те много нескопосани. Затова постнах снимката.
Winners train, losers complain.
Citizenship 2014-11-13
Citizenship 2014-11-13
В Канада и САЩ багаж се пренася ЛИЧНО през митница на първата спирка в държавата. Имаше даже отделна тема по въпроса как било в Европа и как било в Канада. Все едно, багажа си го събират след паспортната проверка и си го пренасят с количка през митницата, за да може ако поиска митничря да го "преджоби". След това се пуска пак на една лента (не се чекира наново, освен ако не си много сръчен и не си успял да си махнеш етикетите вече - аз съм правил веднъж по незнание) и си пътува за където си е чекиран по начало в София. Е тази втората лента е в дъното в ляво след предаването на митническата декларация. Етикетите ще изглеждат нещо от сорта на: CDG:YUL:YYZ (ако например летят през Париж и Монреал до Торонто).