Въпроси свързани с бригада до Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
monicastoi

Въпроси свързани с бригада до Канада

Мнение от monicastoi »

Здравейте,

Бих искала да попитам ако случайно има някой студент който е заминал или обмисля да замине за Канада чрез бригада. Бих искала да знам колко често и може би на какви хора дават визи, какво трябва да е нивото на английския и дали пускат студенти 4ти курс или е по-добре да се запише магистратура и тогава да се кандидатства!?

Благодаря предварително!
mimi_den

Re: Въпроси свързани с бригада до Канада

Мнение от mimi_den »

Здравей!
Не знам от кой град си, но за да знаещ за тези бригади, би трябвало да си осведомена, че те се организират от Usit Colours и във всеки техен офис може да попиташ за условията. Всяка година има определена бройка, която не е една и съща, но както ми казаха на мен са по около 3 бройки на офис, плюс-минус /или поне беше така, когато аз кандидатствах - 2012, всяка година бройката и условията са различни/. Като стане ясно, че имат места, /аз чаках за което/ изпратени са им данни за бройката хора, която се допуска за съответната година, като отидеш в офиса попълваш въпросник защо искаш точно по тази програма, наясно ли си, че не заминаваш с работна оферта, какво смяташ по въпроса и такива ми ти неща и първо от Usit Colours решават кого ще одобрят. Не знам дали това е определящо, но и аз и другите две момичета, с които се запознах, че са дошли по същата програма /сега сме в Торонто/ имаме роднини тук и всъщност и трите сме при роднините си /тук сам в началото е трудно да се оправиш, макар че не е невъзможно и е въпрос и на късмет де/. За получаването на визите чакахме 7 месеца и до последно, докато не си получиш визата нищо не е сигурно, подадохме си документите в края на Януари, визите ги получихме в края на Август, като през това време постоянно нови и нови документи се искаха /но както казах - всяка година е различно/.

За това кой курс си - няма значение, аз бях 4-ти курс, докато си получих визата и заминах - завърших :D /само една вметка: не си прави излюзията, че тук някой ще ти признае дипломата/. Може и да си с магистратура, въпросът е да си редовно обучение и да си под 30 години. Ако преди си била на бригада някъде също е плюс. /Но ако си била на бригада в САЩ не си мисли, че в Канада е същото!!!/

Нивото на Английски... аз съм с езикова гимназия, добре го знам, но не перфектно, ако си с английски и френски имаш много добри шансове, не само за визата, ами за Канада по принцип, откъм намиране на работа и прочее.

Дано да съм помогнала.

Поздрави и успех!
Публикувай отговор