Въпроси за документите за Монреал, Квебек
-
Re: Въпроси за документите за Монреал, Квебек!
Здравейте,
Искаме да кандидатстваме по процедурата за Квебек и търпеливо изчаквахме да мине 31 Март 2013, с надежда да отпаднат ограниченията. За мое най-голямо съжаление това не се случи и не смятам, че ще се случи скоро време:(.
Както и да е. Въпросът ми е следният - как тълкувате следното
Vous ou votre conjoint qui vous accompagne détenez un diplôme du Québec ou un diplôme qui est assimilé à un diplôme du Québec, qui sanctionne au moins un an d’études à temps plein. Ce diplôme a été obtenu moins de cinq ans avant la date de présentation de votre demande. Sinon, vous devez avoir exercé une profession dans un domaine relié à ce diplôme pendant au moins un an, à temps plein, au cours des cinq ans qui précèdent la présentation de votre demande.
Това е написано на http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... andes.html" . Всъщност това е един от случаите, в които могат да се подадат документи преди 31 Юли. Мисълта ми е следната - аз съм завършила Бакалавър (Licence de Geographie) във Франция 2008 година. Работя в съвсем друга сфера и никога не съм работила по специалността си. За съжаление, тя не е в списъка с професиите, които дават 6, 9 или 12 точки. Тъй като тази година ще се навършат 5 години от издаването на дипломата ми се чудя има ли някакъв шанс по този критерии да не ни отхвърлят документите.
Благодаря предварително за вниманието и отговора.
Искаме да кандидатстваме по процедурата за Квебек и търпеливо изчаквахме да мине 31 Март 2013, с надежда да отпаднат ограниченията. За мое най-голямо съжаление това не се случи и не смятам, че ще се случи скоро време:(.
Както и да е. Въпросът ми е следният - как тълкувате следното
Vous ou votre conjoint qui vous accompagne détenez un diplôme du Québec ou un diplôme qui est assimilé à un diplôme du Québec, qui sanctionne au moins un an d’études à temps plein. Ce diplôme a été obtenu moins de cinq ans avant la date de présentation de votre demande. Sinon, vous devez avoir exercé une profession dans un domaine relié à ce diplôme pendant au moins un an, à temps plein, au cours des cinq ans qui précèdent la présentation de votre demande.
Това е написано на http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... andes.html" . Всъщност това е един от случаите, в които могат да се подадат документи преди 31 Юли. Мисълта ми е следната - аз съм завършила Бакалавър (Licence de Geographie) във Франция 2008 година. Работя в съвсем друга сфера и никога не съм работила по специалността си. За съжаление, тя не е в списъка с професиите, които дават 6, 9 или 12 точки. Тъй като тази година ще се навършат 5 години от издаването на дипломата ми се чудя има ли някакъв шанс по този критерии да не ни отхвърлят документите.
Благодаря предварително за вниманието и отговора.
Между Квебек и Франция има спогодба за взаимно признаване на дипломите. Другото е, че знаеш френски, което е голям плюс. Моят съвет е да звъннеш едно телефонче до Монреал и да получиш инфо от първа ръка.
Успех!
Успех!
Здравейте,
Имам един въпрос свързан с притеснение, породено от така развиващата се напоследък ситуация с това щателно проверяване / и задържане/ на дипломи .
Ние сме още на етап подготовка на докс. и евентуално искаме да ги подадем преди 31.07 . След като подадохме молба за академична справка от университета, от където е едната диплома за висше на съпругата ми / тя ще е водещ кандидат/ - от там откриха, че в оригинала на дипломата и има грешка / една липсваща буква в описанието на специалността и / на главната страница. По принцип това не би трябвало да е чак фатално
, НО за наше спокойствие решихме да изискаме да и издадат официален дубликат на дипломата - това всъщност и ни го предложиха от университета. Някак си не ми се иска за една буквичка да си имаме в последствие проблеми или пък да ни забави това с месеци ...... или пък недай си боже да ни обявят за фалшификатори и да ни отрежат тотално....
Всъщност дубликата ще бъде издаден от университета , с всички там печати и заверки / както и някакъв стикер от министерството, за който ми споменаха / , но на него ще си пише дубликат все пак...
Та въпросът ми е дали е имало някой с подобен случай - с официален дубликат на диплома / примерно поради изгубване или пък като нас - с грешка в оригиналната/ и съща така как мислите - дали да им изискваме от университета някакъв документ защо е издаден дубликат на дипломата ?
Имам един въпрос свързан с притеснение, породено от така развиващата се напоследък ситуация с това щателно проверяване / и задържане/ на дипломи .
Ние сме още на етап подготовка на докс. и евентуално искаме да ги подадем преди 31.07 . След като подадохме молба за академична справка от университета, от където е едната диплома за висше на съпругата ми / тя ще е водещ кандидат/ - от там откриха, че в оригинала на дипломата и има грешка / една липсваща буква в описанието на специалността и / на главната страница. По принцип това не би трябвало да е чак фатално

Всъщност дубликата ще бъде издаден от университета , с всички там печати и заверки / както и някакъв стикер от министерството, за който ми споменаха / , но на него ще си пише дубликат все пак...
Та въпросът ми е дали е имало някой с подобен случай - с официален дубликат на диплома / примерно поради изгубване или пък като нас - с грешка в оригиналната/ и съща така как мислите - дали да им изискваме от университета някакъв документ защо е издаден дубликат на дипломата ?
24.07.2013 - DCS
22.11.2013 - акюзе
22.06.2015 - сертификати / по поща
14.03.2016 - Сидни
22.04.2016 - ОК Сидни
20.07.2016 - медицински
17.01.2017 - покана за визи
28.01.2017 - визи
22.11.2013 - акюзе
14.03.2016 - Сидни
22.04.2016 - ОК Сидни
20.07.2016 - медицински
28.01.2017 - визи
-
s_ivek,
В първия пакет с документи сложих дубликат на дипломата за средно, тъй като не можах да открия оригинала. В момента съм на етап изчакване покана за интервю. Така че предполагам са уважили дубликата.
Успех.
PS: Преди няколко месеца намерих оригинала и съм в дилема какво да правя на интервюто (когато ме поканят) - да нося само дубликата или и двете.
В първия пакет с документи сложих дубликат на дипломата за средно, тъй като не можах да открия оригинала. В момента съм на етап изчакване покана за интервю. Така че предполагам са уважили дубликата.

Успех.
PS: Преди няколко месеца намерих оригинала и съм в дилема какво да правя на интервюто (когато ме поканят) - да нося само дубликата или и двете.

s_ivek написа:Здравейте,
Ние сме още на етап подготовка на докс. и евентуално искаме да ги подадем преди 31.07 . След като подадохме молба за академична справка от университета, от където е едната диплома за висше на съпругата ми / тя ще е водещ кандидат/ - от там откриха, че в оригинала на дипломата и има грешка / една липсваща буква в описанието на специалността и / на главната страница. По принцип това не би трябвало да е чак фатално, НО за наше спокойствие решихме да изискаме да и издадат официален дубликат на дипломата - това всъщност и ни го предложиха от университета. Някак си не ми се иска за една буквичка да си имаме в последствие проблеми или пък да ни забави това с месеци ...... или пък недай си боже да ни обявят за фалшификатори и да ни отрежат тотално....
uncontrollable вземи си и двете за всеки случай според мен така е най-добре 

https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM" onclick="window.open(this.href);return false;
-
gaby_,
така ще стане май.
Merci.
така ще стане май.

gaby_ написа:uncontrollable вземи си и двете за всеки случай според мен така е най-добре
Здравейте,
Искам да попитам има ли някой подготвял/ изпращал първи пакет с документи, примерно тази година или 2012 , който да е завършил ИУ-Варна / ВИНС-а/ .
Интересува ме дали някой е успял да си завери копие на дипломата , защото на нас сега ни отказват да го направят . Издадоха ни едно удостоверение :
" лицето..... е било студент в специалност.... обр. квалификац. степен магистър и има диплома с номер.... настоящето удостоверение да послужи пред канадските имиграционни служби"
Има си изх. номер, подпис на ректора и печат на университета - това можели да ни издадат само за потвърждение на дипломата.
Ще ни подготвят и академичната справка .
Мен обаче нещо ме притеснява да изпратим само това . Май ни остава варианта да ходим в МОН да я заверяваме дипломата...
Искам да попитам има ли някой подготвял/ изпращал първи пакет с документи, примерно тази година или 2012 , който да е завършил ИУ-Варна / ВИНС-а/ .
Интересува ме дали някой е успял да си завери копие на дипломата , защото на нас сега ни отказват да го направят . Издадоха ни едно удостоверение :
" лицето..... е било студент в специалност.... обр. квалификац. степен магистър и има диплома с номер.... настоящето удостоверение да послужи пред канадските имиграционни служби"
Има си изх. номер, подпис на ректора и печат на университета - това можели да ни издадат само за потвърждение на дипломата.
Ще ни подготвят и академичната справка .
Мен обаче нещо ме притеснява да изпратим само това . Май ни остава варианта да ходим в МОН да я заверяваме дипломата...
24.07.2013 - DCS
22.11.2013 - акюзе
14.03.2016 - Сидни
22.04.2016 - ОК Сидни
20.07.2016 - медицински
28.01.2017 - визи
22.11.2013 - акюзе
14.03.2016 - Сидни
22.04.2016 - ОК Сидни
20.07.2016 - медицински
28.01.2017 - визи
s_ivek, и на мен ми отказаха заверка. В крайна сметка пратих дипломата в МОН.
Успех!
Успех!
Получени в Монреал - 21/12/12
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
sundance - мерси за отговора . Явно ще се ходи до МОН ....
п.п. до колкото знам от изчетената информация трабва копието, което ще ми заверяват да е нотариално заверено , А след като днес се обадих в МОН за информация - от там ми казаха, че трябва да им нося 2 копия на дипломата и щом са за чужбина - нотариално заверени... Вече се заверявали с някакъв сертификат -APOSTILLE , за който ще се плаща по 15 лв. на заверен документ и ставало за 5 работни дни .
п.п. до колкото знам от изчетената информация трабва копието, което ще ми заверяват да е нотариално заверено , А след като днес се обадих в МОН за информация - от там ми казаха, че трябва да им нося 2 копия на дипломата и щом са за чужбина - нотариално заверени... Вече се заверявали с някакъв сертификат -APOSTILLE , за който ще се плаща по 15 лв. на заверен документ и ставало за 5 работни дни .
24.07.2013 - DCS
22.11.2013 - акюзе
14.03.2016 - Сидни
22.04.2016 - ОК Сидни
20.07.2016 - медицински
28.01.2017 - визи
22.11.2013 - акюзе
14.03.2016 - Сидни
22.04.2016 - ОК Сидни
20.07.2016 - медицински
28.01.2017 - визи
За Квебек откога искат апостили?
Апостилите са необходими за FSWP програмата при изпращане на дипломите за приравняване.
Твойте дипломи ще се пращат ли за приравняване някъде или просто ще ги пратиш с пакета?
За заверка в МОМН се иска 1 нотариално заверено копие и оригиналната диплома.
Ако прецениш си занеси две копия.
Апостилите са необходими за FSWP програмата при изпращане на дипломите за приравняване.
Твойте дипломи ще се пращат ли за приравняване някъде или просто ще ги пратиш с пакета?
За заверка в МОМН се иска 1 нотариално заверено копие и оригиналната диплома.
Ако прецениш си занеси две копия.
F*ck Google, ask me!
Само дето в Канада апостил няма или поне не в Квебек, но то е друга тема
В България са длъжни да ти вземат парите и за апостил 

-
Печатът, който МОМН слагаше преди за заверка на копията на дипломите отпада. От 03.06.2013 влезе в сила нова наредба, според която МОМН вече ще слагат апостили на образовталените документи. И да, ще си прибират по 15 лв. на документ. Дори и канадците да не го искат.
http://mon.bg/news-home/2013/13-06-01_apostille.html"
Преди 03.06.2013 си поставяха само печата на нотариално заверените копия в рамките на 5 работни дни и без такса.
http://mon.bg/news-home/2013/13-06-01_apostille.html"
Преди 03.06.2013 си поставяха само печата на нотариално заверените копия в рамките на 5 работни дни и без такса.
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Така стават нещата.
Малко те товарят повечко, защото е 15лв на документ, а дипломата и вложката са 2 документа.
И явно стават задължителни апостилите, ако е за чужбина.
Но е по-добре, ако за 5 дни ти я заверят и сложат марки отколкото 5 дни в МОМН и още 5 дни във външно само за апостила.
Малко те товарят повечко, защото е 15лв на документ, а дипломата и вложката са 2 документа.
И явно стават задължителни апостилите, ако е за чужбина.
Но е по-добре, ако за 5 дни ти я заверят и сложат марки отколкото 5 дни в МОМН и още 5 дни във външно само за апостила.
F*ck Google, ask me!
-
Здравейте,бяха ни поискани допълнителни документи(дипломи,акт.за раждане и т.н.)по новите изисквания,преди 2 месеца.Пратихме ги,и снощи получавам писмо,че ми искат да докажа нивото си на френски с тест.Забележете,че искат само н амен,без придружаващия,и че искат само за френски(без английски).Не е ли според Вас,малко странно,и може ли да означава това,че (понеже мноооооооооого ми се иска да е така)имаме толкова точки(според тях)и искат само моя френски,и направо сертификат.???
Как си превеждате точно това:Dès que nous aurons reçu votre attestation d’évaluation en français, une décision finale pourra être rendue en fonction des résultats fournis.
Как си превеждате точно това:Dès que nous aurons reçu votre attestation d’évaluation en français, une décision finale pourra être rendue en fonction des résultats fournis.
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
Извинявам се за Google превода, но мисля че е приличен.
"Once we have received your certificate of assessment in French, a final decision will be made based on the results provided."
Имат желание да видят сертификат и да определят ниво на езика според превода.
Както е писано нагоре - кебекарите искат емигранти с приличен френски...
"Once we have received your certificate of assessment in French, a final decision will be made based on the results provided."
Имат желание да видят сертификат и да определят ниво на езика според превода.
Както е писано нагоре - кебекарите искат емигранти с приличен френски...
F*ck Google, ask me!