Вместо да си нагаждам резюмето за всяка обява, просто го пращам на повече места, 30-40 ако трябва и все няколко от тях ще ми обърнат внимание.
Най-големите специалисти по нагаждане на резюмета в мойта област са индийците, в това спор няма.

Така си фантазирам. Предполагам, че ако резюмето е "качено" през някой портал може да се прилагат филтри и подобни техники заради унифицирания вход, но личния ми опит с агенция бе среща с млада "агентка", която имаше два въпроса: Знаеш ли френски? и Имаш ли security clearance? Като разбра, че отговорът е не - ми каза да проверявам редовно постингите на сайта им и ведага да "вдигна" телефона ако видя нещо подходящо...pumpy написа:Интересно защо реши, че компютър не може да подчертава думи и трябва да е някой със средно образование ?
Много тoчен въпрос, аз също бих искал да знам.anibani написа:А има ли някой рекрутър сред пишещите във форума?
Е както сам каза - младата агентка също ти е бутната резюмето в базата им. Оттам нататък всичко е софтуеърни филтри.ZanzibarHero написа:Така си фантазирам. Предполагам, че ако резюмето е "качено" през някой портал може да се прилагат филтри и подобни техники заради унифицирания вход, но личния ми опит с агенция бе среща с млада "агентка", която имаше два въпроса: Знаеш ли френски? и Имаш ли security clearance? Като разбра, че отговорът е не - ми каза да проверявам редовно постингите на сайта им и ведага да "вдигна" телефона ако видя нещо подходящо...pumpy написа:Интересно защо реши, че компютър не може да подчертава думи и трябва да е някой със средно образование ?
След една година ми се обадиха и помолиха за разрешение да задържат резюмето ми в тяхната база за още една година защото получавали опледелена субсидия от държавата за всяко резюме.... Това беше около 2009 май...
 Колко ставаш за работата го гледа някой дето отбира, щото обикновено баш-хед-хънтърите са по кухи от кратунки и нямат представа нито за какво набират хора, нито какви хора са поканили на интервю.
 Колко ставаш за работата го гледа някой дето отбира, щото обикновено баш-хед-хънтърите са по кухи от кратунки и нямат представа нито за какво набират хора, нито какви хора са поканили на интервю. .
 .