Възможно ли е да отидеш във Ванкувар, да си подадеш заявлени
Възможно ли е да отидеш във Ванкувар, да си подадеш заявлени
Възможно ли е да отидеш във Ванкувар, да си подадеш заявления за документите /зелена карта, социална карта и т.н./ и да се върнеш веднага в България? Идеята ни е да отидем тримата със съпругата ми и детето във Ванкувър, да си подадем документите и те да се върнат обратно в България за известно време. Като са им готови документите да им ги изпратя по пощата? Колко време отнема процедурата по подаване на документите?
- Rainmaker
Re: Възможно ли е да отидеш във Ванкувар, да си подадеш заяв
PR- Permanent Resident card(зелена карта)
SIN- Social Insurance Number(социална карта)
Health card
da moje da se populiniat applicationi za tezi dokumenti i jena ti da se vurne v bg. ti shte i pratish PR kartata kato e gotova drugo niama da i triabva za da se vurne v canada.daje bi triabvalo oshte pri pristiganeto da vi populniat application za PR card.
ako ima koi da vi nasochi shte moje da se spravite za 2,3 dni.
SIN- Social Insurance Number(социална карта)
Health card
da moje da se populiniat applicationi za tezi dokumenti i jena ti da se vurne v bg. ti shte i pratish PR kartata kato e gotova drugo niama da i triabva za da se vurne v canada.daje bi triabvalo oshte pri pristiganeto da vi populniat application za PR card.
ako ima koi da vi nasochi shte moje da se spravite za 2,3 dni.
Re: Възможно ли е да отидеш във Ванкувар, да си подадеш заяв
Оформянето на нещата за PR картата става още на летището когато влизате в Канада, а самите карти се получават по пощата до 3-4 седмици. На летището ще ви питат за адрес на който да изпратят картите. Ако нямате адрес (т.е. осигурена квартира, или приятели във Ванкувър чийто адрес да дадете), ще трябва да се обадите на имиграционните по-късно (когато имате адрес) и да им го дадете.IvanBG написа:Възможно ли е да отидеш във Ванкувар, да си подадеш заявления за документите /зелена карта, социална карта и т.н./ и да се върнеш веднага в България? Идеята ни е да отидем тримата със съпругата ми и детето във Ванкувър, да си подадем документите и те да се върнат обратно в България за известно време. Като са им готови документите да им ги изпратя по пощата? Колко време отнема процедурата по подаване на документите?
Щом ти ще стоиш в Канада, няма проблеми съпругата и детето ти да си идат до България, а ти да има изпратиш PR картите по пощата. Важното е да не се опитват да влизат в Канада без PR карти.
За SIN се подава в най-близкия HRDC център. Подаването отнема 10-15 минути, а картите пристигат също по пощата (срока не го помня, но е пак от порядъка на няколко седмици). SIN картата няма нищо общо с ходенето до България, тя е необходима когато си в Канада.