speedy написа:Значи ако някой иска да каже, че му харесва Канада като цяло, от тук нататък ще трябва да обяви:
- родно място в България и местожителство през последните 10 години преди идването в Канада
- движимо и недвижимо имущество от 50 години преди раждането си до момента на харесването на Канада - по тримесечие, за да може Californian да изчисли коефициента на достоверност на харесването
- месечни банкови извлечения от пристигането в Канада
- резюме
- размер на ливадата/терасата
Основен постулат:
1. Софиянци не може да харесват Канада и Торонто в частност.
2. Провинциалистите са низша форма на еволюцията и им е простено, ако не разбират какво е написано по-горе
3. В Канада всички са провинциалисти (освен онези от териториите), така че точка 2 важи с пълна сила
Ако може да се закачи в правилата на форума, за да не си хабят хората времето...
каква интересна тема се е заформила, в която бих изкала мнение веднага като "потърпевша", но ето на, от как съм в Канада от 10 месеца, съм се зомбирала и изобщо не стигам до форума.
А и Калифорниеца отново е запратил темата у боклука с неговите небивалици.
Браво на МУФЦ че му харесва и е намерил това, което го прави хепи. Това е най-важното, и напълно разбирам как идвайки от БГ, на хората тук им харесва. Нищо лошо, не е супер зле, поносимо е в много аспекти.
Но моето преживяване до сега е, меко казано, не толкова розово. Културния шок не е лесна работа
След толкоз год в НЙ, тук имам чуството, че се качих в автомобила на времето и някой ме върна към 30 год назад. Просто не е истина. Може би Монтреал трябва да се предлага като туристическа забележителност на хората да разгледат какъв е живота през 80те??
Айде сега да не ми се обидят хората тук, но....даже не знам от къде да започна. От градоустрйство ли, архитектурата, шопинг и стоките в магазините, за цените на които да не говорим, без да е ясно на какво отгоре са толкова високи...; до широко върлуваща шуро-баджанащина навсякъде, корупцията в срамни размери, все още действащата италианска мафия и някви си там хеллс ейнджълс?? И с тоя френски и не знам си кви закони да го насилят, са меко казано смешни, при положение че по 2-3те главни улици се увеличават затворените магазини и изглежда от мъртво по-мъртво. Интересно след още 10-20 год кво ще е?
Игричките на всички монополни корпорацийки който все още им е позволено да дупят хората как си искат. Та дори и до смешните реклакми дето вървят по тв късно вечер - някви (ийст юропеан изглеждащи) мацки се въргалят по някви офис бюра и подканят хора да им се обаждат да си поговорят. хот хот!!

Честно, това не го бях виждала от 95та в Америка. Ама щом рекламират, значи има хляб и за тях все още, дори и в ерата на интернета, значи има дебили дето да плащат по не знам колко си долара на мин да говорят по секс телефон
Най-страшното обаче е нежеланието на хората за промяна, разтеж, амбиции за развитие, с две думи няма DRIVE. Ами защо ли, след като бизнеса така или иначе си кюта криво ляво, нищо че е на ниво 80та и има място за разтеж от тук до луната. Това да ви говори нещо? Аз си го припомних - казва се социализъм!
Ама нищо де, не е зле иначе в Монтреал

Бавно бавно та полека. От България е по-добре на 100 процента.
Аз обаче не знам дали ще издържа заветните 3 год присъда... Пък може и все още да нямам напълно адекватно мнение. Може да си го променя. Дай боже. Има области, до които не съм се докосвала все още. Но то не трябва много акъл човек да си направи изводите.
Не било случайно що на Канада викали бедния братовчед на Америка. It's exactly that!
Хайде сега чакам да ме разпнете

Великден идва, ей...
have a nice weekend!