Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от krimon »

anxeli написа:Тя е искала да каже по-скоро че няма нови емигранти. В Торонто няма място без емигранти и така трябва :). Знам го блока, иска да каже че не е от тези блокове близо до метростанциите, пълни с пресни пакистански и бангладешки преселници с по 5-6 сополиви деца, които вечно търчат из коридора и се носи аромат на чесън и бахар. Айде стига вестник лична драма, станахте адвокати на емигрантите всички :lol: ...
:y: :*
освен това, апартаментите там не са под наем, има включени екстри като басейн, сауна, джим, кортове и т.н. Както и да е, отдавна си купиха къща, за да си садят домати :D
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

radiation0 написа:Mчи даааа..., много се радвам за mufc, въпреки че МЮ, и особено оня изкуфял дъвчещ мамут, бай Алекс, ми станаха крайно антипатични след като не оцениха таланта на Митето :emo:
Те му оцениха таланта.. и точно за това се набутаха £30 милиона и все още е най-скъпият играч в историята на юнайтед. За съжаление от него се очакваше да прави това което Робин Ван Пърси прави в момента, но той не се справи блестящо..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Крими, разбрахме, че твоето семейство е по-по-най. Още от първите 30-40 пъти ни стана ясно.

Пак да попитам, какво имаше впредвид под "куп пострадали деца"?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
radiation0

Мнение от radiation0 »

ivandaman написа: Те му оцениха таланта.. и точно за това се набутаха £30 милиона и все още е най-скъпият играч в историята на юнайтед. За съжаление от него се очакваше да прави това което Робин Ван Пърси прави в момента, но той не се справи блестящо..
Браво :y: , че не се втурна да плюеш по Бербатов, а спокойно изложи аргументи.
А за Ван Перси съм съгласен че е класа.Харесва ми още от времето когато играеха с Тиери Анри.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

speedy написа:Значи ако някой иска да каже, че му харесва Канада като цяло, от тук нататък ще трябва да обяви:

- родно място в България и местожителство през последните 10 години преди идването в Канада
- движимо и недвижимо имущество от 50 години преди раждането си до момента на харесването на Канада - по тримесечие, за да може Californian да изчисли коефициента на достоверност на харесването
- месечни банкови извлечения от пристигането в Канада
- резюме
- размер на ливадата/терасата

Основен постулат:
1. Софиянци не може да харесват Канада и Торонто в частност.
2. Провинциалистите са низша форма на еволюцията и им е простено, ако не разбират какво е написано по-горе
3. В Канада всички са провинциалисти (освен онези от териториите), така че точка 2 важи с пълна сила

Ако може да се закачи в правилата на форума, за да не си хабят хората времето...

:lol: :lol: :lol: :lol: :y: :y: :y:

каква интересна тема се е заформила, в която бих изкала мнение веднага като "потърпевша", но ето на, от как съм в Канада от 10 месеца, съм се зомбирала и изобщо не стигам до форума.
А и Калифорниеца отново е запратил темата у боклука с неговите небивалици.

Браво на МУФЦ че му харесва и е намерил това, което го прави хепи. Това е най-важното, и напълно разбирам как идвайки от БГ, на хората тук им харесва. Нищо лошо, не е супер зле, поносимо е в много аспекти.

Но моето преживяване до сега е, меко казано, не толкова розово. Културния шок не е лесна работа :D :D
След толкоз год в НЙ, тук имам чуството, че се качих в автомобила на времето и някой ме върна към 30 год назад. Просто не е истина. Може би Монтреал трябва да се предлага като туристическа забележителност на хората да разгледат какъв е живота през 80те?? :rofl:

Айде сега да не ми се обидят хората тук, но....даже не знам от къде да започна. От градоустрйство ли, архитектурата, шопинг и стоките в магазините, за цените на които да не говорим, без да е ясно на какво отгоре са толкова високи...; до широко върлуваща шуро-баджанащина навсякъде, корупцията в срамни размери, все още действащата италианска мафия и някви си там хеллс ейнджълс?? И с тоя френски и не знам си кви закони да го насилят, са меко казано смешни, при положение че по 2-3те главни улици се увеличават затворените магазини и изглежда от мъртво по-мъртво. Интересно след още 10-20 год кво ще е?
Игричките на всички монополни корпорацийки който все още им е позволено да дупят хората как си искат. Та дори и до смешните реклакми дето вървят по тв късно вечер - някви (ийст юропеан изглеждащи) мацки се въргалят по някви офис бюра и подканят хора да им се обаждат да си поговорят. хот хот!! :) :) Честно, това не го бях виждала от 95та в Америка. Ама щом рекламират, значи има хляб и за тях все още, дори и в ерата на интернета, значи има дебили дето да плащат по не знам колко си долара на мин да говорят по секс телефон :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Най-страшното обаче е нежеланието на хората за промяна, разтеж, амбиции за развитие, с две думи няма DRIVE. Ами защо ли, след като бизнеса така или иначе си кюта криво ляво, нищо че е на ниво 80та и има място за разтеж от тук до луната. Това да ви говори нещо? Аз си го припомних - казва се социализъм! :D :D

Ама нищо де, не е зле иначе в Монтреал :) Бавно бавно та полека. От България е по-добре на 100 процента.
Аз обаче не знам дали ще издържа заветните 3 год присъда... Пък може и все още да нямам напълно адекватно мнение. Може да си го променя. Дай боже. Има области, до които не съм се докосвала все още. Но то не трябва много акъл човек да си направи изводите.
Не било случайно що на Канада викали бедния братовчед на Америка. It's exactly that!

Хайде сега чакам да ме разпнете :) Великден идва, ей... ;)

have a nice weekend! :)
third generation immigrant :)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Мирка

На всеки мнението е от значение, стига да не е комплексарско (out of control) тролене..

Твоето не спада към горната катергория :y: но.....

Не каза мнението си за други Канадски градове. Торонто например (знам че Ванкувър е далеч) Да разбираме ли че сравняваш Монтреал/Квебек със САЩ, защото ако е така сравняваме банани и краставици..????

Почти всички тук сме единодушни, че Квебек не е Канада, както и със заключението че Монтреал е доста изостанал по отношение на всичко с по-големият си англоговорящ братовчед Торонто.. Това е дискутирано доста тук и отдавна е установено като неоспорим факт.

Само че... замисли се че на някои хора може би точно това им харесва в Монтреал/Квебек .. Тази своебразна връзка с миналото. (с Европа ?? ) и може би ги кара да се чувстват по-конфортно в тази среда..

Зависи от човека разбира се.. На мен дори и да ми плащат не бих живял във френскоговоряща провинция защото ненавиждам френският и ми е един от най-противните езици (лично чувство което най-вероятно дори не и оправдано)...

Отдавна (15 години) не съм ходил в Монреал, но по времето когато го посетих не беше много по-различно от Торонто като инфраструктура и цялостен външен вид. Явно нещата са се променили. На мен всъщност ми хареса тогава, но заради езика и тежкият климат никона не е бил реалистична алтернатива, в моят конкретен случай..

Относно цените и това е дискутирано безброй пъти и също е установено като неоспорим факт че в Канада е по-скъпо от колото в САЩ.. Причините са разностранни, но ги има и са логични..

По-високите цени са част от реалноста която всеки желаещ да живее в Канада би трябвало да е готов да я приеме или както се казва: "To come to terms with it"
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
newcomer

Мнение от newcomer »

mirkaa написа:
speedy написа:Значи ако някой иска да каже, че му харесва Канада като цяло, от тук нататък ще трябва да обяви:

- родно място в България и местожителство през последните 10 години преди идването в Канада
- движимо и недвижимо имущество от 50 години преди раждането си до момента на харесването на Канада - по тримесечие, за да може Californian да изчисли коефициента на достоверност на харесването
- месечни банкови извлечения от пристигането в Канада
- резюме
- размер на ливадата/терасата

Основен постулат:
1. Софиянци не може да харесват Канада и Торонто в частност.
2. Провинциалистите са низша форма на еволюцията и им е простено, ако не разбират какво е написано по-горе
3. В Канада всички са провинциалисти (освен онези от териториите), така че точка 2 важи с пълна сила

Ако може да се закачи в правилата на форума, за да не си хабят хората времето...

:lol: :lol: :lol: :lol: :y: :y: :y:

каква интересна тема се е заформила, в която бих изкала мнение веднага като "потърпевша", но ето на, от как съм в Канада от 10 месеца, съм се зомбирала и изобщо не стигам до форума.
А и Калифорниеца отново е запратил темата у боклука с неговите небивалици.

Браво на МУФЦ че му харесва и е намерил това, което го прави хепи. Това е най-важното, и напълно разбирам как идвайки от БГ, на хората тук им харесва. Нищо лошо, не е супер зле, поносимо е в много аспекти.

Но моето преживяване до сега е, меко казано, не толкова розово. Културния шок не е лесна работа :D :D
След толкоз год в НЙ, тук имам чуството, че се качих в автомобила на времето и някой ме върна към 30 год назад. Просто не е истина. Може би Монтреал трябва да се предлага като туристическа забележителност на хората да разгледат какъв е живота през 80те?? :rofl:

Айде сега да не ми се обидят хората тук, но....даже не знам от къде да започна. От градоустрйство ли, архитектурата, шопинг и стоките в магазините, за цените на които да не говорим, без да е ясно на какво отгоре са толкова високи...; до широко върлуваща шуро-баджанащина навсякъде, корупцията в срамни размери, все още действащата италианска мафия и някви си там хеллс ейнджълс?? И с тоя френски и не знам си кви закони да го насилят, са меко казано смешни, при положение че по 2-3те главни улици се увеличават затворените магазини и изглежда от мъртво по-мъртво. Интересно след още 10-20 год кво ще е?
Игричките на всички монополни корпорацийки който все още им е позволено да дупят хората как си искат. Та дори и до смешните реклакми дето вървят по тв късно вечер - някви (ийст юропеан изглеждащи) мацки се въргалят по някви офис бюра и подканят хора да им се обаждат да си поговорят. хот хот!! :) :) Честно, това не го бях виждала от 95та в Америка. Ама щом рекламират, значи има хляб и за тях все още, дори и в ерата на интернета, значи има дебили дето да плащат по не знам колко си долара на мин да говорят по секс телефон :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Най-страшното обаче е нежеланието на хората за промяна, разтеж, амбиции за развитие, с две думи няма DRIVE. Ами защо ли, след като бизнеса така или иначе си кюта криво ляво, нищо че е на ниво 80та и има място за разтеж от тук до луната. Това да ви говори нещо? Аз си го припомних - казва се социализъм! :D :D

Ама нищо де, не е зле иначе в Монтреал :) Бавно бавно та полека. От България е по-добре на 100 процента.
Аз обаче не знам дали ще издържа заветните 3 год присъда... Пък може и все още да нямам напълно адекватно мнение. Може да си го променя. Дай боже. Има области, до които не съм се докосвала все още. Но то не трябва много акъл човек да си направи изводите.
Не било случайно що на Канада викали бедния братовчед на Америка. It's exactly that!

Хайде сега чакам да ме разпнете :) Великден идва, ей... ;)

have a nice weekend! :)
какво е заплащането и доколко е развита шуробаджанащината в ню йорк не ми е ясно,ама ако трябва да сравняваме монтреалската архитектура която те е върнала в 80 те години на миналия век,за мен мога да кажа след 5 визити в ню йорк ню йоркската архитектура ме върна в 20 те години на миналия век,стари грозни и занемарени сгради,единственно детройт изглежда по зле от другите американски градове,
като изключим южната част на манхатън с лъскавите сгради и магазини всичко друго е потънало в безвремието и хората по улиците са като току що излезли от някой бутик секънд хенд или солвейшън арми
това са ми наблюденията от манхатън,харлем,янкърс,бронкс,бруклин и куинс,патерсън и джърси сити.
по събърбите на материка и лонг айлънд картинката е по различна ,но такава можеш да я видиш и на уест айлънд монтреал и околните сателитни градчета като ст жоли,ст брюно,ст жером,белой и останалите ,нищо по различно,едно към едно
поне в монтреал и околията няма така ярко изразени гета с ощперплатени прозорци като бронкс,харлем или янкърс
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

mirkaa написа:каква интересна тема се е заформила, в която бих изкала мнение веднага като "потърпевша", но ето на, от как съм в Канада от 10 месеца, съм се зомбирала и изобщо не стигам до форума.
До към края на миналия век имаше много оскъдна информация за Канада и в частност Монреал и ни беше простено да бъдем впечатлени или разочаровани от това което ще видим. Сега при всичката тази детайлна информация чак до гугъл стрийт вю да останеш шокиран от разминаването с това което си очаквал е вече непростимо прецакване. Но пък е напълно поправимо. Канада е широка страна, а Монреал никога не е имал претенции да е американски тип град. А сравненията Сащ - Канада калифорниеца успява да ни осветли във всяка възможна тема.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа: ако трябва да сравняваме монтреалската архитектура която те е върнала в 80 те години на миналия век
Бате, ти мина през поезията, избистри я и заби в архитектурата. Я, иди посъбери малко липов цвят да има с какво да си париш гърлото зимъска, остави я архитектурата на мира! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Батето е видял Ню Йорк от прозореца на тръка, карайки по 95... Бате, ае моля ти се не ми обяснявай за НЙ!!
:lol: :lol: :lol:
third generation immigrant :)
pumpy

Мнение от pumpy »

mirkaa написа:.......Аз обаче не знам дали ще издържа заветните 3 год присъда...
Не искам да те разочаровам, но няма да са 3 години, а по-скоро 5. А иначе в Канада, освен Монреал/Кебек има още десетина Провинции/градове, където не се говори френски и може и да различно. Аз лично Торонто/Ню Йорк тип град ненавиждам, но всеки има право на лош вкус ;)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

mirkaa написа:Батето е видял Ню Йорк от прозореца на тръка, карайки по 95... Бате, ае моля ти се не ми обяснявай за НЙ!!
:lol: :lol: :lol:
Е, разкажи по-подробно за НЙ!
Защо не си там?
Аз лично от много време обмислям вариант с местене в щатите.
НЙ също може да бъде печелившият град.
Така че ако ме убедиш, може и там да замина. ;) :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола