Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Canadian Dream

Мнение от ablood »

Аз не се опитах да започна спор, а да приключа, но ти можеш да си избереш нещо и да го разчовъркаш.

Заповядай!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Аз го смятах за приключен, но ставам от следобеден сън и гледам че като не си намерил опровержение за цените на земята в този район си се хванал за цвета на хората там. Значи е ОК - приключено.
syonkov

Мнение от syonkov »

Лелеее, като чете човек мненията в темата, чак да му стане радостно, че е в България. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
То, това нали беше тема за Канадската мечта, или е за Канадските разочорования.
Спокойствието хора, спокойствието. Ама не онова илюзорното, измамното както соушъла си го представят. Стига ми само да съм спокоен за да спра на пешеходната пътека, стига ми само да не ми пречат когато работя, и да не ми пречат когато не работя. Знаете ли, за мен най-голямия проблем в България е непрекъснатото пречене. Знам ли? Май това е мечтата. Другото ще си го постигна, независимо къде.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

yahoo написа:..гледам че като не си намерил опровержение за цените на земята в този район си се хванал за цвета на хората там.
Опровержение за цените на земята в Bois Franc не съм търсил. Знам, че е скъпо. Пък и веднага се досетих за кое застроено голф игрище става дума. ;)

Просто отдавна не бях чувал някой да го нарича "един от най-престижните нови квартали". Предполагам, че си имаш причини за това. Аз си имам причини (няколко) да ме напушва смях.

Субективност. Да не спорим. :handshake:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
apple

Мнение от apple »

Някой писа, че бъмовете/дрифтърите или кой както там си ги нарича се стичат към БС-то... Е да верно е... Заради климата всички без покрив си мечтаят за нашата китна провинция и в частност село Виктория ;). Точно по същата причина тук е градът с концентрация на най-много старчески домове и хосписи. Така че и имотните и безимотните старци предпочитат по-натопличко да са заради ревматизма и другите сенилни болежки... Това прави гледката на бездомни старци типична за града, както и за бездомници изобщо. Кой ще ги упрекне, че се опитват да оцелеят все пак? Аз не бих ако и да не ми харесва ситуацията... И ги виждам, погледа ми не минава през тях като на други... Кво да правиш особености на личността. Кво да правиш изчистили сте си провинциите от неудобните голтаци и се присмивате отстрани на разваления ни градски пейзаж. :( Грозничко... Също така друг пък писа, че 1000/1200 долара месечно му върви моргиджа и това е като наем та затова е изгодно повече... Хм, при нас няма такива вноски от години. Нали за актуална ситуация щяхме да говорим, а не за каквото било, било... Иначе да почна да разпраням ка преди 30 години нашенци си пазарували за под 100 хилки къщи и то добри... Колкото за безумието да си правиш сметка на 40 тепърва да взимаш жилищен кредит за срок от 30-40 години при днешните цени всеки сам може да прецени дали е възможно да го изплати или ще се окаже собственост на банката точно когато старините са факт? Логиката, че не ми е дошло времето, като дойде тогава ще му мисля ми е позната откъде ли? Не един и двама са ми отговаряли така... Или пък с "че кой смята да доживява до тогава". Преди време спорихме с един нашенец тук как с 1000 долара за двама старци общо можело да се живее почти добре и така си планирали бъдещето... Изумително! Вие тоя номер можете ли го? Ставаше въпрос за тези социалните пенсийки за възраст дето са към 500. Щото масово осигуровки за пенсии не се предвиждат от нашенци от по-народна ръка де. Не такива като изброените преди от мене вип професионални категории хванали и салама и ляба, па и биричката... ;) Лошо няма да се гордее човек с постигнатото ама да се пооглежда сваляйки очилата с вградено късогледство и да види и другите как преживяват. Щото иначе става "Като няма хляб яжте пасти, кой ви пречи" или пък бойковизмът "Абе как ще е беден българина, че ние сме на едно от челните места по брой и размер на спестовните влогове". Той със сигурност влиза в тази категория, ама средно статистическия и този под него българин дали? :?: Логики всякакви, мечти и планове също... Ама бедността и несигурността си ги има навсякъде и тук, и там... Онези зад океана чета ли четат и то селективно само хубавото щото така им изнася и ви верват... Другари не подвеждайте ближния! Васил Божков- Черепа живее добре и синът му също, както и сват му Софиянски... Ама това ли са представителите на народа и икономическата ситуация за обикновения българин? Тук заприличва на форум на богатите и преуспели български имигранти понякога. Още малко и членски карти ще се въведат според годишния доход и кредитната история... Щото собствеността още се изплаща в масовия случай... ;) Хайде да си мерим кредитите! Идея за нова тема...актуална и в БГ тия дни нали извадиха списъка на кредитните милионери с принадлежност към ДС. Ама те някои се оказаха милиардери кредитни де... Само че тяхното се размина и опрости с фалита на въпросните банки кредитирали ги, а за тук не ми се верва такава ситуация да настъпи... А на вас? :?:
Яхуто...бе какъв е тоя имот за 800 000 в Монреал дето го извади??? :tmi: :o Ти удари и местните цени в земята, бе човек... Нали бяхте евтина провинция?
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

1000-1200$ не е много за вноска за мoртидж. Тия дни говорих с една млада колежка, толкова и е вноската за апартамент на острова на монахините. Което е един от най-скъпарските квартали. Само милионери. Тя и като взе да ми разправя колко служители и мениджъри имало във фирмата на баща и, в Иран, и тя кой я знае ...
А към 1200$ прибавяла към 750$ такси на месец. Кондо, мондо, басейни, фитнес и тн.
Но иначе гледката била номер 1. На брега на реката.

apple, нещо гледам (дежа вю), във всеки постинг вече дъвчиш мортижите. Мортиж ли ти се е прищяло? Давай, смело. Който не рискува не печели. ;) :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
apple

Мнение от apple »

Kan_Tangra написа:1000-1200$ не е много за вноска за мoртидж. Тия дни говорих с една млада колежка, толкова и е вноската за апартамент на острова на монахините. Което е един от най-скъпарските квартали. Само милионери. Тя и като взе да ми разправя колко служители и мениджъри имало във фирмата на баща и, в Иран, и тя кой я знае ...
А към 1200$ прибавяла към 750$ такси на месец. Кондо, мондо, басейни, фитнес и тн.
Но иначе гледката била номер 1. На брега на реката.

apple, нещо гледам (дежа вю), във всеки постинг вече дъвчиш мортижите. Мортиж ли ти се е прищяло? Давай, смело. Който не рискува не печели. ;) :D
Тц ни щъ! Казах, че тук такива по иляда, иляда и двесто няма... Освен ако не е някоя боксониера или гарсониера на майната си... Те може кондота или уан бедруми да им викат ама то като влезеш и получаваш клаустрофобия от кибритените им размери на новото строителство евтинджос дето е. Едно време поне просторни са ги правили... Сега комерсиализъм братче... Ще чакам ти първо да скокнеш да се овътриш, нали при вас евтинко било и достъпно особено ако си IT... Пък и скоро 40 ще чукнеш време ти е за дом и булка да помислиш... Времето не чака! Пък ето Яхуто вече и на 800 000 бона изгодно казва... А аз жилище си имам на другия край на света, ама си ми е добро... Друго не ми трябва! ;)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Нали не си мислите, че съм прочел 35 страници душевни излияния? Не, ОК.

Дойдох тука да си променя коренно живота, и го постигнах - още от летището.

Има и неща дето са си същите - гледам си кактуси в къщи, както и в България.
Изображение

Както се вижда, "стария очукан Нисан", и той е част от сбъднатите мечти... :lol:

Аре, стига ви толкова эмоции, както казваше една... позната. 8)
Embrace your climate change!
apple

Мнение от apple »

Дограмата ти хлопа...Нещо ерозирала ми се вижда...Време е за нова! Иначе кактуса радва окото, а стария Нисан грее ли грее насред белия сняг и топли душата... От самолета направо ли успя да хванеш геврека или няколко годинки поизчака? Какво стана с дипломата за вишу? Тоя снежец ланшен ли е или от тудей??? :?: Та се сетих да питам абе защо тук няма двойни дограми ми само тия примитивни еднокатни джамове? Айде в наше село е топло, ама при вас зимъска е ладно и вуци вият вон... Ще се изстудите дето се вика, па и разхода за топло се качва баят... :lol:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Бабо Епъл - тури си очилата, джамовете са два, ма тва не е важно, отоплявам се за 80 пари месечно и е ОК за мене. Снега се стопи тва е януарска снимка, но при нас няма "последен сняг, щото той се пада малко преди първия... Да , и всичко е предвидено и го знаех, не съм се озовал и учудил на всичко във Ван и Викторията, като тебе.

Ама ти май приемаш темите и форума насериозно? Щото аз - не. Аре - лека!
Embrace your climate change!
newcomer

Мнение от newcomer »

yahoo написа:Новото строителство на голф игрището в Боа-Франк. (ново беше преди 3-4г. сега не съм ходил да видя, но ако все още има парцели ще са дори по-скъпи)
то строителството ново на стария голф на анри бураса,само дето никой не иска да купува заради ниско прелитащите смолети захождащи точно там към еърпорта трудо

ето го и квартала с къщите от по 800К и нагоре специално ябълката да ги види тея къщи как изглеждат дето толкова им се чуди

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=45. ... .1,,0,3.93"

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=45. ... ,9.96&z=17"
Последно промяна от newcomer на Пет Апр 19, 2013 4:24 am, променено общо 2 пъти.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
newcomer

Мнение от newcomer »

apple написа:Някой писа, че бъмовете/дрифтърите или кой както там си ги нарича се стичат към БС-то... Е да верно е... Заради климата всички без покрив си мечтаят за нашата китна провинция и в частност село Виктория ;). Точно по същата причина тук е градът с концентрация на най-много старчески домове и хосписи. Така че и имотните и безимотните старци предпочитат по-натопличко да са заради ревматизма и другите сенилни болежки... Това прави гледката на бездомни старци типична за града, както и за бездомници изобщо. Кой ще ги упрекне, че се опитват да оцелеят все пак? Аз не бих ако и да не ми харесва ситуацията... И ги виждам, погледа ми не минава през тях като на други... Кво да правиш особености на личността. Кво да правиш изчистили сте си провинциите от неудобните голтаци и се присмивате отстрани на разваления ни градски пейзаж. :( Грозничко... Също така друг пък писа, че 1000/1200 долара месечно му върви моргиджа и това е като наем та затова е изгодно повече... Хм, при нас няма такива вноски от години. Нали за актуална ситуация щяхме да говорим, а не за каквото било, било... Иначе да почна да разпраням ка преди 30 години нашенци си пазарували за под 100 хилки къщи и то добри... Колкото за безумието да си правиш сметка на 40 тепърва да взимаш жилищен кредит за срок от 30-40 години при днешните цени всеки сам може да прецени дали е възможно да го изплати или ще се окаже собственост на банката точно когато старините са факт? Логиката, че не ми е дошло времето, като дойде тогава ще му мисля ми е позната откъде ли? Не един и двама са ми отговаряли така... Или пък с "че кой смята да доживява до тогава". Преди време спорихме с един нашенец тук как с 1000 долара за двама старци общо можело да се живее почти добре и така си планирали бъдещето... Изумително! Вие тоя номер можете ли го? Ставаше въпрос за тези социалните пенсийки за възраст дето са към 500. Щото масово осигуровки за пенсии не се предвиждат от нашенци от по-народна ръка де. Не такива като изброените преди от мене вип професионални категории хванали и салама и ляба, па и биричката... ;) Лошо няма да се гордее човек с постигнатото ама да се пооглежда сваляйки очилата с вградено късогледство и да види и другите как преживяват. Щото иначе става "Като няма хляб яжте пасти, кой ви пречи" или пък бойковизмът "Абе как ще е беден българина, че ние сме на едно от челните места по брой и размер на спестовните влогове". Той със сигурност влиза в тази категория, ама средно статистическия и този под него българин дали? :?: Логики всякакви, мечти и планове също... Ама бедността и несигурността си ги има навсякъде и тук, и там... Онези зад океана чета ли четат и то селективно само хубавото щото така им изнася и ви верват... Другари не подвеждайте ближния! Васил Божков- Черепа живее добре и синът му също, както и сват му Софиянски... Ама това ли са представителите на народа и икономическата ситуация за обикновения българин? Тук заприличва на форум на богатите и преуспели български имигранти понякога. Още малко и членски карти ще се въведат според годишния доход и кредитната история... Щото собствеността още се изплаща в масовия случай... ;) Хайде да си мерим кредитите! Идея за нова тема...актуална и в БГ тия дни нали извадиха списъка на кредитните милионери с принадлежност към ДС. Ама те някои се оказаха милиардери кредитни де... Само че тяхното се размина и опрости с фалита на въпросните банки кредитирали ги, а за тук не ми се верва такава ситуация да настъпи... А на вас? :?:
Яхуто...бе какъв е тоя имот за 800 000 в Монреал дето го извади??? :tmi: :o Ти удари и местните цени в земята, бе човек... Нали бяхте евтина провинция?
ябълке тука пропускаш в съжденията си около моргиджа някои дребни подробности като например ,ако си на 40 години и вземеш моргидж с 30 годишен амортизационен период и не го изплатиш към момента на пенсионирането си да кажем след 20,25 години и след това нямаш финансовата възможност да плащаш оставащите 5,10 год до пълното изплащане на моргиджа поради ниска пенсия банката няма да ти вземе имота и да останеш на улицата ,ако предприемеш продажба на имота при която банката ще си прихване дължимата сума за последните 5,10 години която им дължиш,а разликата до пълната сума от продажната цена на имота ще си я прибереш в джоба,
и ето те един щаслив пенсионер с 200,300,500К според какъв там имот си си бил купил
с тез пари спокойно можеш да изкараш няколко петилетки на хаваите или в някое крайморско село до бургас
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

И аз искам Nissan Titan... Като порастна ще си купя...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
tanyatais

Мнение от tanyatais »

ivanko13 написа:И аз искам Nissan Titan... Като порастна ще си купя...
Аз пък искам Шевролет Импала ;)
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

ivanko13 написа:И аз искам Nissan Titan... Като порастна ще си купя...

преди 10 години един такъв 15 годишен екземпляр се разхождаше из улиците на северен ванкувър.пробвай да се свържеш със собственника му.може да стигнете до сделка. :D

Заключено