Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Daisy2

Re: Canadian Dream

Мнение от Daisy2 »

Бистре, от 1,3 милиона души в София снимка на някаква кифла с анцуг не доказва нищо - кифли има навсякъде. Но масово в София жените не ходят с анцузи, аз всеки ден по тези улици ходя и нямам нужда да ми казва някой как е, а и нямам нужда да го доказвам никому. Мога да нащракам снимки не с една, а с тълпи от жени по улиците, в различни дни, но защо да го правя?! Ако някой някъде си мисли, че ходим с анцузи, може да си го мисли, колкото си иска :)

А пък да ти доказвам на теб кой какво говорел съвсем нямам намерение - познавам хора, които говорят свободно по 2-3 езика и такива, които не знаят друг език освен български, а и него само си мислят, че знаят. Това, обаче, съвсем не е мой проблем.

А дори и само удоволствието от хубава книга в оригинал си заслужава усилието да научиш език, да не говорим за страничните ползи от това :)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

seeker написа:Не знам в какво се превръщат мечтите, ама в какво се превърна и тази тема не е истина :tmi:
Нищо още не си видял. Според мен темата едва сега започва след пристигането на нов участник непознаващ умора :D
seeker

Мнение от seeker »

yahoo написа:
seeker написа:Не знам в какво се превръщат мечтите, ама в какво се превърна и тази тема не е истина :tmi:
Нищо още не си видял. Според мен темата едва сега започва след пристигането на нов участник непознаващ умора :D
:D :D :D Дааа! И честно казано не искам да видя. :tmi:
Сега трябва да се обяснявам още на няколко страници с tanyatais, Bistra, а сигурно и с други, че всъщност не завиждам на никой, а само моля да не се хвърлят, просто ей така, обвинения към хората, защото не е приятно да ти вменяват разни неща, че е мое право да реша дали да пиша с интинското си име или с псевдоним, че когато давах информация и отговарях на въпроси на хора от Англия, скрит зад псевдоним нямаше проблем, а сега изведнъж се появи... и темата да се самонастани окончателно в кошчето или под шипките.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

seeker написа:
yahoo написа:
Сега трябва да се обяснявам още на няколко страници с tanyatais, Bistra, а сигурно и с други, че всъщност не завиждам на никой, а само моля да не се хвърлят, просто ей така, обвинения към хората, защото не е приятно да ти вменяват разни неща, че е мое право да реша дали да пиша с интинското си име или с псевдоним, че когато давах информация и отговарях на въпроси на хора от Англия, скрит зад псевдоним нямаше проблем, а сега изведнъж се появи... и темата да се самонастани окончателно в кошчето или под шипките.
Aйдеее, "ущипаната мома" взе, че се засегна! :D Кой, къде те е обвинявал, пък тебе? Ти беше този/тази/, който щеше да ни насочваш как "правилно" да мислим, :x забрави ли?
Кой е новият участник - Г -жа Културоложката? :?: Нейните реализирани цели ги знаем...Те са мечти за нас. :lol: Всичкото български културолог Директоре дженерале в "много представителна компания", като преди това е минало през 2 специализации по садене на "Рома" (сорт домати за консервиране, да не се бърка с популярна популация по българските земи, много моля) във ФранЗия. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

apple написа:
seeker написа:
fighter написа:Има един прекрасен филм с Робин Уилямс, В какво се превръщат мечтите.
Не знам в какво се превръщат мечтите, ама в какво се превърна и тази тема не е истина :tmi: и за съжаление и аз участвах. :$ Не знам защо ама ние, българите, обичаме всичко да си мерим. Тук си премрихме мечтите. И както се казва: „Честито на победителите!“ :D
Много си прав - особености на българския етнос! ;) Като почнеш от пишкомеренето, жената, колата, работата, почивките, придобивките та стигнахме и до мечтите... :lol: И победителите все едни и същи май. От извадката на Пумпалов нам си колко хиляди форумни членове в едно успели и мрънкачи, то май я има няколко десетки потребители да пишат,я няма. И от тях 10-на успели, останалите сме категория мрънкачи и сеирджии... ;)
Аз пък защо ли си мисля, че впънкачите във форума са по-малко от успелите, но явно и по това не можрн да се разберем с теб. Който му на половин празна чашата, явно и на пълната чаша вика празна......
tanyatais

Мнение от tanyatais »

seeker написа:
yahoo написа:
С мен "обяснения" няма да има нужда да даваш,освен ако не държиш да споделиш. Обикновено общувам по пълноценно с открити хора,които познавайки ще ми е полезно ако и когато споделят,но анонимни хвалби/ хуления и дрязги на никого не са приятни, независимо дали в началото или в края, са се появили на общуването..
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
Daisy2 написа:Бистре, аз БГ вестници не чета, освен Капитал и Дневник, с проверка на информацията в оригинал, а телевизия гледам информационни канали на чужди езици и разни дискавърита и NG. Така научавам какво става по света, а и в Бългaрия - те винаги отразяват, ако нещо изобщо стане :) Ако не са го отразили, значи, най-вероятно не е станало :rofl:

А художествената литература ми е голямо хоби :)
И на мен ми е хоби. Това горното беше шега. Децата ми не бяха достатъчно големи преди да дойдем в Канада за да ги чакам да се върнат от училище.Обаче болшинството от българите правят точно това, което описах четейки тези вестници и гледайки българските канали, поради незнаене на чужди езици.А докажи сега, че всички от моето поколение и от предишното (сега пенсионери, значи имат доста време за четене) четат там в оригинал! Само да не е като историята с анцузите! :$
аз знам три чужди езика-руски,английски и френски,поназнайвам малко и на немски,но въпреки това чета български вестници/онлайн/ и гледам българска телевизия.
и сеа това прави ли ме простак.само питам аз някой новопоканаченбългарин да ми отговори.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Bistra написа:Кой е новият участник - Г -жа Културоложката? :?: Нейните реализирани цели ги знаем...Те са мечти за нас. :lol: Всичкото български културолог Директоре дженерале в "много представителна компания", като преди това е минало през 2 специализации по садене на "Рома" (сорт домати за консервиране, да не се бърка с популярна популация по българските земи, много моля) във ФранЗия. ;)
:* Бистре, завиждам на мъжа ти, който трябва да дели живота си с такава голяма бяла птица :rock: Радвам се, че успявам да запълня **** ти ежедневие със сложни мисли 8)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
newcomer

Мнение от newcomer »

krimon написа:
Bistra написа:Кой е новият участник - Г -жа Културоложката? :?: Нейните реализирани цели ги знаем...Те са мечти за нас. :lol: Всичкото български културолог Директоре дженерале в "много представителна компания", като преди това е минало през 2 специализации по садене на "Рома" (сорт домати за консервиране, да не се бърка с популярна популация по българските земи, много моля) във ФранЗия. ;)
:* Бистре, завиждам на мъжа ти, който трябва да дели живота си с такава голяма бяла птица :rock: Радвам се, че успявам да запълня кухообразното ти ежедневие със сложни мисли 8)

:rofl: :rofl: :rofl:
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа: аз знам три чужди езика-руски,английски и френски,поназнайвам малко и на немски,но въпреки това чета български вестници/онлайн/ и гледам българска телевизия.
и сеа това прави ли ме простак.само питам аз някой новопоканаченбългарин да ми отговори.
Радвам се, че не ги чета, Дарлинг! :* Аз не ги четях още докато си бях там. Прекалено много кръв и негативна информация има извътре. Ти сега какво искаш...невръстната ми дъщеря да се докопа до фотоса на шофьора на Доктора (имаше един такъв навремето, вече го няма), ли, дето бил без глава и му летяли месата из цялото Цариградско шосе? :o :n: :n: :n:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

krimon написа: :* Бистре, завиждам на мъжа ти, който трябва да дели живота си с такава голяма бяла птица :rock: Радвам се, че успявам да запълня **** ти ежедневие със сложни мисли 8)
Нали? Това е да си роден с късмет. :P
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Daisy2 написа:Бистре, от 1,3 милиона души в София снимка на някаква кифла с анцуг не доказва нищо
Това, че носи анцуг не означава, че е кифла. Така и не разбра, че оптикс просто си направи бъзик с тебе, както и че въпреки и тук донякъде посрещат по дрехите, не го превръщат в някакъв фетиш и ги няма тези превземки свързани с външния вид, слава Богу.

Също така има разлика между художествена литература и художествена литература. Езикът в романите на Артър Конан Дойл и Агата Кристи не е дори на ниво "потготве" (писал бях тука вече, че са подходящи за начинаещи в английския). Да схванеш значенията на имената на героите е пак там някъде като ниво на познание на език. Дерзай, Дейзи!
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Daisy2 написа:
По темата - за нас животът е едно приключение, а Канада е поредният епизод в него. Предизвикателство, нова среда и нов начин на живот. И с добрите, и с лошите си страни. Не знам дали това се брои за мечти, обаче :)
Напълно подкрепям мислене с подобни Content Words

:y:
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
minchev

Мнение от minchev »

Какви мечти в родината, след всички протести и истирии, пак искат 20% повече за ток :worried: :x :x .И то да е само това.........

Грешка 25%
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
seeker

Мнение от seeker »

minchev написа:Какви мечти в родината, след всички протести и истирии, пак искат 20% повече за ток :worried: :x :x .И то да е само това.........

Грешка 25%
Мечтите са безплатни :) Винаги може да се помечтае увеличението да е само 15%. :( :)
Заключено