pumpy написа:- мечтаех си да изплатя студентските заеми(и моя и на жена ми) за 5 години и да си изплатя "бараката" за още 5, та на 45 да започна да отделям за пенсия - заемите се изплащат за 2(ако това изобщо си струва и е правилен подход), "бараката" за 3(там също още не знам дали си струва или не). Ще мога да се пенсионирам по-рано.
..........
А относно изплащането - не съм по простата причина, че все още съм само на 37 и реално работя от 15 месеца. Мечтата беше да е на 45 - имам още 8 годинки - стигат и за заеми и за къща и за ваканция и за начало на пенсийките.
Да, pumpy, всичко е доказано от теб самия. Аз само те цитирам.
Даже и слепите и глухите в този форум разбраха, че си зъболекар, pumpy. Аз ти вярвам. Но това какво доказва. Да почна да ти изброявам какво съм искал да завърша и после съм успял?
pumpy, нямам нищо против да си зъболекар и то добър. Дори се надявам много за второто. Обаче понякога минаваш границите на добрия тон. Да оставим, че като ни представи сбъднатите си и не още мечти, за които ние може би трябваше да ти паднем на колене, тръгна да обвиняваш някои съфорумци, че са накадърници и готованци. Отиде и по-далече:
pumpy написа:...харесва да лети първа класа, а не заврян отзад до тоалетните.
Тук не си го написал, но очакваш, че ние ще се досетим сами: „като вас!“. Не, pumpy, аз не мечтая синът ми да лети първа класа. Аз само се надявам да има възможност сам да си избира какво да прави. Това ми стига.
Относно моите сбъднати канадски мечти. Вече казах, че не дойдох с очаквания. Беше ми интересно какво е тук. Видях. И още гледам. Мислех, че никога няма да проговоря френски. Проговорих. И още много време ще го уча. След това се заех да изпълнявам останалите си малки и незначителни планове. Понякога успявам, понякога не, но не обвинявам Канада. Аз винаги търся причината първо в мен самия. Да, Канада си има недостатъците и всеки може да говори за това, нали е свободна страна. Аз обаче няма да му се карам.
Аз се казвам seeker. Това не ти ли стига, pumpy. За мен, например, въобще не е важно дали се казваш Иван, Ицхак, Иво или по друг начин. Мислиш ли, че като си дам другото име ще се уплаша да ти казвам, когато не си прав?
Уточнихме ли се? Бъди какъвто искаш да бъдеш, но зачитай и останалите, pumpy!