RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)

Мнение от miteto »

Marto написа:Дали по телефон или скайп, дали със двама-трима индийци тука за няколко месеца, дали ще пратят някой канадец на командировка в Индия да ги обучава там, все тая. Е, освен че отсега нататък няма въобще да си правят труда да създават дори и временни работни места в Канада. И това ли е положително ;)
Аха, няма да създават временни работни места за индийци, постоянно живеещи в Индия ако не могат да им изкарат ЛМО. Много отрицателно за канадската икономика, направо катастрофално ;)
Marto написа:Също така не знам колко е положително това, че iGate са нарочени да платят за греховете на всички компании, които понагласяват ЛМОтата, още повече при положение, че точно политиката на това правителство охлаби изискванията и съвсем целенасочено издава рекордни бройки одобрения. И въпреки че ти, аз и на Бистра кучето знаем, че хората редовно се възползват от положението, в министерствата отговарящи за това са шокирани, ШОКИРАНИ!, ай тел ю :D
Марто, нема кво да се праиш. Като караш със 140 км/ч на магистралата и зад теб (или пред теб) има още двама-трима каращи със същата скорост - като те засече ченгето с радара за превишена скорост, кво му казваш? "Ама защо ме нарочи мен да плащам греховете на всички, които спийдват? Въпреки че ти, аз и и на Бистра кучето знаем, че хората редовно спийдват - що реши точно на мен да дадеш тикет?" ;) Аз не знам ква е тая нова съдебна система дето я прокарваш тук - според теб някой може да се наказва само ако са изловени абсолютно всички други, извършили същото закононарушение :?:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

MrGeek написа:За мен лично е изключително удоволствие, да наблюдавам как пресата и обществото ги разкъсва лека-полека типично в стил жертвено агне и съм абсолютно съгласен с това, дори и прегрешенията да не са им толкова големи и в такива размери като при други подобни тарикати. След време като приключат с потушаването на пожара и ударят чертата на bottom line-а, може и евентулано да схванат някои важни поуки, което не е никак за подценяване. :D
:rock: :rock: :rock: :party: :party: :party:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

c200 написа:MrGeek, пропускаш бангалорската заплата, даже и канадските младежи без опит няма да ИМ работят за $500 на месец.

Чек бен со, аз съм мениджър и убеждавам борда на директорите да аутсорсваме:

Работник тук - 100 К (заплата, наем, осигуровки, бенефити)
Работник там - 15 К (заплата, наем, осигуровки, такси до офиса, чай-бой и т.н.)
Хубаво е, че тукашния е ял бял хляб, но детското свърши, глобализация гиби
Ама оня бил говорил с акцент, ама некадърни били.. Много важно, струват 5 пъти по-евтино.

Ти си друг мениджър и си против, ха сега да те увидя ко ше лъжеш борда :)
Хехехехе, отговора на подобен повърхностен анализ може да е само следния:

Добре де, що трябва да се ограничаваме само до работниците със 100К заплати. Нека да продължим нататък и да видим какъв невероятен ботъм лайн се получава:

VP Sales тук: 800К (заплата, наем, осигуровки, бенефити)
VP Sales там: има-няма 90К дори и да сложиш няколко служебни рикши барабар с водачите

CFO и SVP тук: 1,400К плюс неизвестно количество сток опции (заплата, наем, осигуровки, бенефити, златни парашути и т.н.)
CFO и SVP там: 150K с единствената опция да получи като подарък всичките служебни рикши при прекратяване на договора

CEO тук: някой и друг милион плюс списък с бенефити като бизнес джетове, сток опции и златни парашути в размер на допълнителни тридесет и три страници към основния договор.
CEO там: 200К плюс една камара бенефити като доживотна поддръжка със служебни рикши, както и няколко служебни слона.

Към горното прибавяме и следния анализ на разходите:

HQ офис тук: 350M само за основната офис кула
HQ офис там: 40М за цял квартал с офиси и безплатни паркинги за рикши.

Айде сега да видим какво ще каже борда на това, като съберат числата за всички тия с VP, SVP и CxO след името? :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

miteto написа:
Marto написа:Дали по телефон или скайп, дали със двама-трима индийци тука за няколко месеца, дали ще пратят някой канадец на командировка в Индия да ги обучава там, все тая. Е, освен че отсега нататък няма въобще да си правят труда да създават дори и временни работни места в Канада. И това ли е положително ;)
Аха, няма да създават временни работни места за индийци, постоянно живеещи в Индия ако не могат да им изкарат ЛМО. Много отрицателно за канадската икономика, направо катастрофално ;)
Marto написа:Също така не знам колко е положително това, че iGate са нарочени да платят за греховете на всички компании, които понагласяват ЛМОтата, още повече при положение, че точно политиката на това правителство охлаби изискванията и съвсем целенасочено издава рекордни бройки одобрения. И въпреки че ти, аз и на Бистра кучето знаем, че хората редовно се възползват от положението, в министерствата отговарящи за това са шокирани, ШОКИРАНИ!, ай тел ю :D
Марто, нема кво да се праиш. Като караш със 140 км/ч на магистралата и зад теб (или пред теб) има още двама-трима каращи със същата скорост - като те засече ченгето с радара за превишена скорост, кво му казваш? "Ама защо ме нарочи мен да плащам греховете на всички, които спийдват? Въпреки че ти, аз и и на Бистра кучето знаем, че хората редовно спийдват - що реши точно на мен да дадеш тикет?" ;) Аз не знам ква е тая нова съдебна система дето я прокарваш тук - според теб някой може да се наказва само ако са изловени абсолютно всички други, извършили същото закононарушение :?:
Много тъпа аналогия, защото в случая полицая, въпреки че на радара пише, че не съм карал с превишена скорост (т.е. одобрил ми е ЛМОто), решава да ме спре защото нещо му влязла прашинка в окото и не видял дисплея като хората, а пък и имал сигнал, че оня ден май съм бил карал много бързо и докато аз обясня, че всъщност нямам сестра ми прави фул кавити сърч, ей така по принцип и профилактично за да сплаши тези, които карат със 140 и за да направи сеира на възмутените граждани като Митето.

А на всичкото отгоре Митето е всъщност възмутен защото вчера съм напсувал Папата, което макар и некултурно, не е незаконно, но тъй като съм го казал слизайки от колата, имало връзка със закона за МПСтата.
Последно промяна от Marto на Сря Апр 10, 2013 4:21 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:Също така не знам колко е положително това, че iGate са нарочени да платят за греховете на всички компании, които понагласяват ЛМОтата ....
Не се притеснявай за тях, те винаги се измъкват. Казва ти го бивш техен служител. ;)

ПП
Чувствам се задължен да спомена, че аз далеч не съм единствения българин, работил за тях, доста са. Двама мои познати получиха работни визи за Щатите именно като ги препоръчах на iGate. Мнението ми за тях е силно противоречиво - от една страна ги мразя заради това, че са "експлоататори" (споменах, че прибират половината надница на консултантите си), а от друга трябва да съм им благодарен, че ме докараха в Америка.
По онова време много-много не се занимаваха с аутсорсинг, основната им дейност беше "ИНсорсинг", какъвто е и моя случай. :D Разликата м/у 2-те е огромна, защото човек на работна виза работи в средата и по методологията на "местните" и съответно качеството на крайния продукт е подобно, за разлика от аутсорсинга.
Иммиграционната им адвокатка (индийка) по онова време беше best of the best и ако не ги бях напуснал толкова бързо, щях да имам US зелена карта още преди 10-11 години.
Последно промяна от roumensp на Сря Апр 10, 2013 4:51 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

roumensp написа:
Marto написа:Също така не знам колко е положително това, че iGate са нарочени да платят за греховете на всички компании, които понагласяват ЛМОтата ....
Не се притеснявай за тях, те винаги се измъкват. Казва ти го бивш техен служител. ;)
A дано!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Marto написа:Много тъпа аналогия, защото в случая полицая, въпреки че на радара пише, че не съм карал с превишена скорост (т.е. одобрил ми е ЛМОто), решава да ме спре защото нещо му влязла прашинка в окото и не видял дисплея като хората, а пък и имал сигнал, че оня ден май съм бил карал много бързо и докато аз обясня, че всъщност нямам сестра ми прави фул кавити сърч, ей така по принцип и профилактично за да сплаши тези, които карат със 140 и за да направи сеира на възмутените граждани като Митето.
Още по-тъп опит да се правиш на интересен с моята аналогия :D ЛМО-то е одобрено на базата на някаква документация и аргументи изложени в тях. Сега правителството иска да провери дали всичко по тези документи е изпълнено. Понеже, както твърди един твой колега (без да плямпа глупости за папата или да си мечтае за фул кавити сърч):
“Service Canada would have approved the LMOs based on the fact that iGate is the employer. If the de facto employer at some point became RBC then this could be a compliance issue with the terms of the LMOs and the work permits as well.”
Ботъм-лайн: каквото и да ги проверяват тези миризливци от iGATE или дзифтарите от RBC, няма абсолютно нищо отрицателно в това. Колкото и да се напъваш с твоите абсолютни фантазии, че некви си там имагинерни временни работни места за канадци нямало да ги има повече :rofl:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

MrGeek написа:Айде сега да видим какво ще каже борда на това, като съберат числата за всички тия с VP, SVP и CxO след името? :D :rofl:
MrGeek, ти направо разби таратора на Елби-ефенди :rofl:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

miteto написа:
“Service Canada would have approved the LMOs based on the fact that iGate is the employer. If the de facto employer at some point became RBC then this could be a compliance issue with the terms of the LMOs and the work permits as well.”
Ако, ако, ако, наака се от акота. :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Да бе, по-друго е да се изцепиш с фантасмагория като долната, извадена след усилена ректална експлорация:
Marto написа:Е, освен че отсега нататък няма въобще да си правят труда да създават дори и временни работни места в Канада
:rofl:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

miteto написа:Да бе, по-друго си да се изцепя с фантасмагория като долната, извадена след усилена ректална експлорация:
Marto написа:Е, освен че отсега нататък няма въобще да си правят труда да създават дори и временни работни места в Канада
:rofl:
Kаква фантасмагория? Аутсорсинга няма да спре, просто преходите ще ги осъществяват по други начини. Никой не е казал, че ще е "катастрофално" за канадската икономика, а просто че каквато и минимална файда да е имало покрай тези временни позиции ще изчезне и тя.

А колкото до аналогията, моята си е съвсем на място, защото колкото и да си го вярваш, каквито и хипотетични ситуации да изакаш, фактът си остава, че няма как да знаеш, че онези са нарушили закона.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ми аз няма как да знам дали са нарушили закони точно като ти няма как да знаеш дали не са. Затова правителството ще ги провери, щото те единствени могат да кажат дали има нарушение, а не форумния Мартин О'Лиъри. И за в бъдеще ще им преглеждат под лупа всички останали заявления за ЛМО, което е супер :rock:
И сега ако ми обясниш от коя цепнатина си изсмука, че "просто преходите ще ги осъществяват по други начини"? Аз нямало как да знам това и онова, ама ти със сигурност знаеш точно как RBC (или другите които аутсорстват) ще осъществяват преходите в бъдеще :clap:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

И аз не знам, но разликата е, че аз оперирам по принципа невинен до доказване на обратното, а ти - целта оправдава средствата.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

"невинен до доказване на обратното" - тва убаво, ама оперираш и на принципа на драма-куиин - ще им почернят живота на компаниите, ще изчезнат временните работни места в Канада и т.н. Направо небето пада като им направят една проверка на тия смръдльовци |(
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Marto написа:Никой не е казал, че ще е "катастрофално" за канадската икономика
Марто, като отвори въпрос за катастрофалността, мисля е задължително да споменем една емблематична за Канада и канадския бизнес катастрофа - тази на Нортел. Ако човек прочете само малка част от анализите на безумието, съсипало този световен за времето си комуникационен гигант, би трябвало съвсем кристално ясно да му се избистрят реалните заплахи на безразборния аутсорсинг.
Например следните статии са сравнително пресни (от миналата година) и очертават много добре цялостната катастрофа на това корпоративно безумие:
Nortel hacked to pieces
Did Outsourcing and Corporate Espionage Kill Nortel?
Nortel: Casualty of Outsourcing or Cyber Espionage?

Накратко, когато Нортел аутсорсват цялото производство и инженеринг (WTF??!!) в Китай, по онова време те са глобален лидер в телекомуникациите, а по света никой не е чувал за Хуауей. Тук нещата обаче стават интересни. Не само използвайки платформата на аутсорсинга за установяване на собствени позиции на пазара, китайците осъществяват един от най-грандиозните кибершпионажни акции в историята, като в продължение на ЦЯЛО ДЕСЕТИЛЕТИЕ владеят вътрешните корпоративни системи на Нортел, включително и машината на СЕО-то.
В края на въпросното десетилетие, Нортел е вече единствено история в медиите, а китайците са на път да изместят Ериксон от световния телекомуникационен връх.
Та когато се предоставят аутсорсинг анализи пред борда, е хубаво самия борд (в името на всички акционери) да се снабди с копия от всички тези анализи и статии за финалния ботъм лайн на Нортел и да си ги държат на нощните шкафчета до библията. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор