miteto написа:c200 написа:А пуловера на ivandaman с 6 бона заплата ще струва не 100, а 300, това също вече е история

Ще струва 300 вместо 100, ама
ще се налага да го купуваш веднъж в годината, а не веднъж на всеки 4 месеца, щото бай китаец използва най-смотаните бои и цвета на пуловера избледнява до нула след 5 изпирания

Горе долу това беше my point
В напучалото на 90те си купувах маратонки/обувки и дрехи произведени в северна америка които още не са мръднали и преди няколко месеци ги дарих на "бедните" в Коста Рика щото бях събрал няколко чувала с подобни артикули (които не използвах така или иначе) и тъй като се изнасях от държавата гледах да се отърва от всичко излишно.
..
След това като влезе в сила Нафтата качеството на Nike и останалите известни компании рязко спадна.. Често сменям обувките на малкият защото расте бързо.. Купувал съм му всички известни марки като пума, найки, адидас и т.н. и всичките се разлепват и разпадат за няколко месеца..
Важно е да се спомене че тези некачествени, но маркови артикули въобще не са по-евтини от предшествениците си които бяха прозиведени в Северна Америка и бяха top quality..
Така че теориите на вероятностите са едно а реалноста е друга... Аз мразя и ненавиждам китайски продукти от дъното на душата си.. Не само че качеството им е ужасно но много от тях и са опасни за здравето...
Примери много но нямам намерение да споря с дувари..
То е ясно че двамата фенове на аутсорсинга и глобализацията няма да променят мнението си както и останалите няма да променим нашето..
P.S.
Иначе за профсъюзите и аз съм съгласен че са нож с две остриета.. Никога не съм членувал в такова нещо, но съм работил рамо до рамо с членове на подобни и мотивацията им е минимална to say the least.