Мащабна анкета относно предпазни колани в колата

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
optics
Модератор

Мащабна анкета относно предпазни колани в колата

Мнение от optics »

Рядко съм виждал българска анкета с такава мощна извадка.
Това е първият позитивен елемент който ме впечатли.
Вторият е, че цели 39% от хората не са идиоти.

Изображение
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
emilcho

Re: Мащабна анкета относно предпазни колани в колата

Мнение от emilcho »

:y:
Процентът на неидиотите е може би още по-голям, като се има предвид, че анкетата е провокирана от някаква нова инициатива на КАТ да проверява (глобява) за несложени колани, което според мен, автоматично увеличава броя на гласувалите с "Не" и "КАТ само си търси начини да глобява".
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аз съм от идиотите, защото когато се возя отзад (а това става един път на година-две) не слагам колан. Деца и гостуващи баби задължително ги карам да го слагат, когато се возя отпред е повече от ясно, че го слагам, но ако аз съм отзад - не.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз пък съм изпълнителна - отзад, отпред...все го слагам. :D
Коланите спасяват живот, особено при челен удар. Изпитала съм го на собствен гръб и съм доволна, че мисля така, макар че след опита си имах натъртвания на рамото и ханша поне 2 месеца. Жива съм обаче.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Веднъж свикнал, после е механично и бързо.
Докато затварям вратата с лявата ръка закопчавам колана с дясната.

Миналата година трябваше да преместя колата от мястото на един клиент в подземен гараж до друго място. За 30 метра каране под земята аз несъзнателно си сложих колан и дадох 2 пъти мигач. На втория път се усетих, но си казах, че по-добре паразитни навици, отколкото никакви.

Децата знаят, че няма да тръгна преди да са се закопчали.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Bistra написа:Аз пък съм изпълнителна - отзад, отпред...все го слагам. :D
:y:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:Веднъж свикнал, после е механично и бързо.
Докато затварям вратата с лявата ръка закопчавам колана с дясната.
Тука не става дума за шофьора, а за пасажер на задната седалка. Като шофьор, коланът и при мен е по-скоро механично, отколкото съзнателно действие.
При детето, което винаги седи отзад също е механично, но ако аз седна там - не е.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

roumensp написа:Аз съм от идиотите, защото когато се возя отзад (а това става един път на година-две) не слагам колан. Деца и гостуващи баби задължително ги карам да го слагат, когато се возя отпред е повече от ясно, че го слагам, но ако аз съм отзад - не.
Е, щом задължаваш деца и баби, значи щеше да гласуваш, че трябва. Тъй като въпросът не е "слагате ли" а "трябва ли".
Тва е от застраховките дето влизат в действие веднъж на 10 000 пъти. А каската при каране на колело бих казал и по-често съдейки, че за последните няколко години съм падал зле 2 пъти. :(
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

За мен въпрос подобен изобщо не стои - послушно си слагам колана, даже и да съм на задната седалка. И всички в колата получават по един злобен поглед, ако се разсеят. Слава богу, досега не ни се е налагало да разбираме доколко ефективни са коланите в кризисни ситуации.

Каските за колело - подобна история. За първи път се качих на колело пред 5 години. В продължение на две седмици правех кръгчета около спортния център. При първото ми "свободно" каране покрай канала (без каска) успях така да се засиля в една стена, че се наложи да стоя в болница два дни със сътресение на мозъка. Главоболията продължиха може би три седмици. След това си купих каска и протектори, но вече не посмях да се кача на колело. Ползвам ги само като карам ролери.

Сега хлапето едвам върти педалите на колелото, но на вън без каска не излиза. Специално купихме една ярко розова с щури кученца, че да се "хареса" пред огледалото и да не дава зор да я сваля. Засега стратегията работи.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Мен един път ме хванаха без колан. Трябваше да платя 130$ +3 точки + 100$ годишно от таксите за книжка или не знам какво.
От тоя случай го слагам винаги.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола