Някой да препоръча зъболекар и цигулка?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Independent

Някой да препоръча зъболекар и цигулка?

Мнение от Independent »

Търся детски зъболекар (маймуна на 3 годинки), ако някой може да препоръча

Също и учител по цигулка (за същата маймуна). Много държи да свири като скакалеца, това май ще е подаръка за рождения ден. Но няма да го преживея, ако "просто си дрънка".
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Kan_Tangra

Re: Някой да препоръча зъболекар и цигулка?

Мнение от Kan_Tangra »

Хмм, някой специалист по-добре да се изкаже (за цигулката), но имам съмнения, че е подходящо за 3г дете.
Занимавал съм се няколко години с китара и имам доста събрана обща култура за инструментите.

Цигулката, въпреки малкия си размер спада към доста трудните инструменти.
Първо, лъкът има множество струни с различно опъване. Което допълнително усложнява нещата. Един вид тоновете се умножават.
Второ, Цигулката трябва да е по поръчка, малка. Адски неудобно е да се държи цигулка от малък човек. Половината цигулка я държиш с брадата си. Чисто физиологически, малкият човек ще е трудно да се разтегне с ръката си, до края на цигулката.
Трето, цигулката и тоя тип инструменти нямат метални прагчета. Каквито имат китари, тамбури и други подобни. В случая с китарите натискането с лявата ръка по грифа е по-леко. Не е необходимо много голямо натискане, защото е достатъчно струната да опре в определеното прагче.
При цигулките, обаче, пръстът е този, който установява краят на струната, до който струната ще вибрира. Физически струната вибрира до пръста точно. И е необходимо здраво натискане, за да се осигури спокойното вибриране на струната.

Принципно електрическите инструменти (за китарите със сигурност) ползват по-меки струни и разстоянието между грифа и струните е по-малко. Което позволява много по-леко натискане. Т.е. ... проверете как стои въпроса с електрическите цигулки ...

Разбира това е аматьорско мнение. Цигулка е имало в семейството, но не съм свирил на нея. Само на електрически и акустични китари.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Нашето дете е цигулар. Завърши музикално училище с първи инструмент цигулка, като започна в 3 клас на основното училище - значи на 8-9 години.

Най-добрият магазин за цигулки в Монреал е Wilder & Davis. Там препоръчват учители, училища и частни уроци са обявени навсякъде. Цигулката може да се купи с договор, в който се зачита замяната на старата за нова, в зависимост от растежа на детето. Не е евтино, особено ако се има предвид бързият растеж на децата на тази възраст, затова го препоръчвам. За толкова малко дете, сигурно размера ще е 1/8.

Тангра, брадата се поставя на спец.стойка "магаренце", не е съвсем върху инструмента.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз съм доволна от зъболекарката на сина ми. Като се прибера щет и пратя кординатите. Кабинета е срещу Westmount Square.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

И аз си мисля, че детето е още много малко за цигулка, според мен единственният подходящ инструмент за тая възраст е пианото. Синът (8 г. и половина) от няколко години свири на пиано и от една на цигулка и все още мъчи слуха ми с цигулката, докато с пианото нещата изобщо не стоят така, само няколко месеца след започването вече можеше да свири прости мелодии и не дразнеше. Без да се правя, че разбирам особено, мисля че цигулката е един от трудните инструменти.

ПП
При нас цигулки има и под наем, което не е лоша идея за малко дете, защото като расте, ще трябва да сменяте цигулките почти всяка година с по-голяма.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Благодаря, Кримон. Ще вземем да се разходим до мястото идните дни.

Ира, и на теб. Има голяма вероятност проблемите с ушите да идват от зъбките, та ще ни е от голяма полза някой, който разбира от детски зъбни проблеми.

Румене, аз изобщо нямам никакви амбиции да го уча детето на какъвто и да било инструмент (дрънкането на ксилофона ми стига). Тя сама поиска цигулка и настоява. Щом иска цигулка, ще я заведа на няколко урока да види дали и харесва. Ако се откаже - хубаво. Ако не - ще му мислим тогава :D
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Не е ли много малка :). Моята е много по танците, върла фенка на Майкъл Джексан, чак го имитира. чудя се дали догодина да я запиша на фигурно пързаляне. Дали е рано за кънки 3 години :?: Тя на практига е доста пъргава, по добре е от брат си дето е на 5. На някой детето да ходи на кънки към арената на Gadbois ?

Радой Ралин
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

IRA написа:Дали е рано за кънки 3 години :?:
Според мене е, но има и такива, отначало им дават едни столчета и повечето време седят или се подпират на тях. :D
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Аз преди време ходих в Гадбоа на фитнес и ги гледах дребосъците точно на такава възраст (3 годишни) едвам се клатушкат на кънки, но не заливаха от смях на излизане. Та не вярвам да се стресират много на леда. И ние мислим от следващата зима да я водим нашата там, ако се оправят проблемите с ушите.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Е така де , идеята принципно е да ходи да хаби енергия някъде, докато майка й седи и пие кафе :lol:

Independent, имаш ли представа кога са записванията,че не отговарят на телефона си.

Радой Ралин
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

IRA написа:Е така де , идеята принципно е да ходи да хаби енергия някъде, докато майка й седи и пие кафе :lol:
Ами плуване или кънки. Плуването (което за тая възраст е предимно игра във вода) определено хаби повече енергия.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А догодина ще я записвам на плуване. Само,че при нас искат да са малко по големи зада ги вземат самостоятелно, иначе искат да са с родителите. На мен ми писна да обикалям басейна с нея, по едно време ходехме заедно.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

запиши я при Добри на плуване - там взимат децата и без родители на такава възраст

http://www.natation-madd.com/"
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
pumpy

Мнение от pumpy »

Independent написа:Благодаря, Кримон. Ще вземем да се разходим до мястото идните дни.

Ира, и на теб. Има голяма вероятност проблемите с ушите да идват от зъбките, та ще ни е от голяма полза някой, който разбира от детски зъбни проблеми.

Румене, аз изобщо нямам никакви амбиции да го уча детето на какъвто и да било инструмент (дрънкането на ксилофона ми стига). Тя сама поиска цигулка и настоява. Щом иска цигулка, ще я заведа на няколко урока да види дали и харесва. Ако се откаже - хубаво. Ако не - ще му мислим тогава :D
Това ме заинтригува. Искаш ли да ми кажеш какъв е проблема с ушите и защо ще е свързан със зъбките ?
А относно цигулката не разбирам нищо, освен че като малък си играех с цигулките на брат ми (общо 8 на брой) вкъщи. !Той си изкарва хляба с това, последните 30 години, но доколкото знам не е започнал толкова рано, а едва на 5 и половина. До 8-ми клас е била една мъка, но после се е взел в ръце и така до днес.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Пумпи, проблемите с ушите започнаха след първите настинки. В продължение на година и нещо детето беше редовно на антибиотици заради отити, от които развиваше силна температура, възпаления на очите и други неприятности. Водихме я на консултации със специалист, който по едно време ни каза, че в нейното състояние най-добре да и сложим туби. Ние обаче не се решихме. След като изкарахме няколко месеца (почти година всъщност) без никакви проблеми, болките в ушите пак започнаха. През две седмици я водим на лекар, защото на моменти дори не може да спи от болка, само скимти. Леко се успокоява, ако сложим топли компреси (Heat-in-a-click ги препоръчвам горещо). Последните два пъти лекарят твърди, че няма ушна инфекция. Каза, че е възможно на нейната възраст растежа на кътниците да предизвиква "разсеяна" болка, която да се чувства най-болезнено в ушите и ни препоръча да я заведем на зъболекар. Не съм лекар, на мен ми прозвуча логично. От друга страна искам да съм сигурна, че няма нещо скрито (възпаление или и аз не знам какво), което също да влошава ушните инфекции.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Публикувай отговор