Търся проходилка

Купувам-Продавам.Обяви за работа. Квартири.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Търся проходилка

Мнение от ablood »

Бе к'вп ти става на тебе?
Я си виж последните постове!
Голяма драка си станал.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

IRA написа:Кой лази, кой се подпира по стените... накрая почват да ходят...
BINGO!

Бебетата минават през определени етапи на двигателно развитие. Важно е децата да изминат точно по тази прогресия, за да се развият мускулите им по правилния начин и последователновт, да се научат да се балансират добре, да придобият рефлекс за предпазване с ръце ако паднат и т.н. Във връзките, които пуснах тези работи са описани много добре.

И не само това. Ако родителят си е "смазал кръста" да упражнява детето, не искам и да си представям как се отразяват физически тези упражнения на детето.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Marto написа:Бебетата минават през определени етапи на двигателно развитие. Важно е децата да изминат точно по тази прогресия, за да се развият мускулите им по правилния начин и последователновт, да се научат да се балансират добре, да придобият рефлекс за предпазване с ръце ако паднат и т.н.
Сякаш dizek юрка 3-месечно бебе да ходи. Не 13 месечно. :fubar:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Дори и да е започнала да го тормози на 12 месеца (а аз подозирам, че е било много по-рано), явно детето не е било готово физически и умствено да провърви само. Това да го влачиш по пода по цял ден няма как да помогне на детето да научи нещата, за които писах в предишния ми пост. И ако детето се утрепе от "упражнения", тоест се находи (разбирай висене на ръцете на някой родител) с неразвитите си стави и мускули, познай колко ще му се иска да ходи когато не му помагат.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Marto написа:Дори и да е започнала да го тормози на 12 месеца (а аз подозирам, че е било много по-рано), явно детето не е било готово физически и умствено да провърви само. Това да го влачиш по пода по цял ден няма как да помогне на детето да научи нещата, за които писах в предишния ми пост. И ако детето се утрепе от "упражнения", тоест се находи (разбирай висене на ръцете на някой родител) с неразвитите си стави и мускули, познай колко ще му се иска да ходи когато не му помагат.
Марто ,бих желала да те попитам лекар ли си ?
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
pumpy

Мнение от pumpy »

Таня, не е нужно всеки да е лекар за да има малко акъл в главата си и да е прочел няколко реда по въпроса, който коментира. Аз като лекар мога да ти кажа, че разсъжденията на Марто са много по-близо до истината от "неплявата" на Блъди
tanyatais

Мнение от tanyatais »

pumpy написа:Таня, не е нужно всеки да е лекар за да има малко акъл в главата си и да е прочел няколко реда по въпроса, който коментира. Аз като лекар мога да ти кажа, че разсъжденията на Марто са много по-близо до истината от "неплявата" на Блъди
:)
Противоречиви са изследванията ,но нейсе.
Акъл и да имаш и да нямаш ,подход като нямаш е.. ...

Никола Вапцаров
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Таня, аз цитирах доктори. Може би си пропуснала това:
Marto написа:Освен че са опасни, което мисля всеки знае, проходилките забавят двигателното, както и умственото развитие на детето. Не е мое мнение, а според научни изследвания. Въпреки, че не са забранени в САЩ, Американската Академия на Педиатрите препоръчва забраната им.
Отвърнаха ми с комбинация на "тва не мое да бъде" и други разсъждения толкова плиткоумни, че не знам дали да се смея или да плача. Смятам да продължа в същия дух докато някой си направи труда и намери научна литература, която оборва тезите в документите, които аз предоставих.
arogance

Мнение от arogance »

Това,че не сте проходили и сте на 13 месеца не е проблем. Има си срок до 18 месеца детето трябва да проходи. Ако не се ходи на доктор и се проверява дали има причина - физическа или психическа.
Не се притеснявайте всяко нещо е с времето си.
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

tanyatais написа:
pumpy написа:Таня, не е нужно всеки да е лекар за да има малко акъл в главата си и да е прочел няколко реда по въпроса, който коментира. Аз като лекар мога да ти кажа, че разсъжденията на Марто са много по-близо до истината от "неплявата" на Блъди
:)
Противоречиви са изследванията ,но нейсе.
Акъл и да имаш и да нямаш ,подход като нямаш е.. ...
Добре, кои са тези противоречиви изследвания?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Марто, благодаря за линковете.
Защо според вас тези пособия са позволени /или не са забранени в България, Франция, Германия , Англия и т.н.? Нима тези страни не с аотчели риска като статистически значим и нямат научни изследвания ?
Това противоречие ме озадачи ,а тонът ме подразни и реагирах на него.

Никола Вапцаров
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Bans
There is no question that an enforced ban on baby walkers would be the most effective means of
preventing baby walker injuries. As a non-essential nursery item with many safer alternatives,
removing baby walkers from the marketplace would not have a negative impact on families or
consumers. The European Child Safety Alliance and ANEC would not be against a ban were the
European Commission to propose one. Yet given that the European standard is only just being
implemented, and therefore that the effectiveness of the standard in reducing injury can not yet be
analysed, we recognise that a ban is not at this time legislatively viable.
Conclusions
Based on the volume of medical literature and data regarding baby walker injuries, clear conclusions
regarding risks and prevention strategies can be made. Because this product is a non-essential
nursery item with no benefit to the child, current European baby walker injury rates are not
acceptable. If baby walkers are to continue to be sold in Europe, prevention measures must be
applied, including early parental education, implementation and enforcement of the standard, further
design modifications to reduce “reaching risk” injuries, and promotion of safer alternatives.

http://www.childsafetyeurope.org/public ... ounder.pdf"

Никола Вапцаров
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Po темата ето един сайт където хората си продават използвани неща:
http://www.usedregina.com/classifieds/a ... anted_ind="

Никола Вапцаров
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

tanyatais,

Марто може да е кофти човек и неприятен събеседник но не е глупав. Той се придържа покрай (!!!) истината и често изопачава позицията на събеседника си, така, че отсрещният се оказва в абсолютно нежелан конфликт.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

ablood написа:tanyatais,

Марто може да е кофти човек и неприятен събеседник но не е глупав. Той се придържа покрай (!!!) истината и често изопачава позицията на събеседника си, така, че отсрещният се оказва в абсолютно нежелан конфликт.
Нямам проблем с това, всеки си е луд с номера си ,но има правила за добро държание и общуване във форумите и реагирам на това..

Никола Вапцаров
Публикувай отговор