Universitetsko obrazovanie i rabota po spezialnosta?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Çäðàñòè Ëþáî,
Ìîÿò ÷îâåê â Òîðîíòî çàïî÷íà äà ïðàâè 2 øàïêè ïàðè ñëåä 2-3 ãîäèíè. À èíà÷å, ñòàðòîâà çàïëàòà çà ìàãèñòúð ñ íóëà ãîäèíè ñòàæ, â ìîÿòà ñôåðà, å îêîëî 55Ê.
Àáå õîðà, â Êàíàäà å ïúëíî ñ áúëãàðè, êîèòî ðàáîòÿò áåëè ðàáîòè è ïðàâÿò ñåðèîçíè ïàðè. Ïðîñòî â íà÷àëîòî å òðóäíî, àìà òî íèêîé íå êàçâàë, ÷å ùå å ëåñíî.
Íàçäðàâå
todor73

Мнение от todor73 »

ami lub0 pqrvo da pokajat che sa specove po svetovna ikon. geografia,
vtoro che sa obrisali celia sviat, treto ami to si e klishe :D tuk e losho v evropata zaritali za nas, elia pqk v anglia nai-mnogo.

na men mi haresva tuk poveche otkolkoto ... bg, drugade ne sqm brisal :oops: :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

AlexAA написа:Здрасти Любо,
Моят човек в Торонто започна да прави 2 шапки пари след 2-3 години. А иначе, стартова заплата за магистър с нула години стаж, в моята сфера, е около 55К.
Абе хора, в Канада е пълно с българи, които работят бели работи и правят сериозни пари. Просто в началото е трудно, ама то никой не казвал, че ще е лесно.
Наздраве
koe spored teb e seriozni pari?
naprimer - az predpochitam 35 hiliadi v shtatite pred 55 hiliadi v canada
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Çäðàñòè Êîëå,
Ïðåäïî÷èòàíèÿòà çà íåùî ëè÷íî, òàêà ÷å......
Àç íàïðèìåð ìîãà äà îòèäà â Òåêñàñ ñëåä 12 ìåñåöà è äà çàïî÷íà ñ ìåæäó 60 è 80Ê (àìåðèêàíñêè), äà ñè èìàì ìåêñèêàíêà (êè) äà ìè ñëóãóâàò â êúùàòà, àìà íÿìà äà ñå ìàõíà îò Êàëãàðè.
À èíà÷å çà ìåí ñåðèîçíèòå ïàðè â Êàíàäà çàïî÷âàò îò 60Ê ãîäèøíî è íàãîðå. Çà ìåí ñåðèîçíè ïàðè ñà òåçè, êîèòî ìè ïîçâîëÿâàò äà æèâåÿ êàòî ïè÷ è äà ñïåñòÿâàì 1000-2000 êàíàäñêè íà ìåñåö.
Íàçäðàâå
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

AlexAA написа:Здрасти Коле,
Предпочитанията за нещо лично, така че......
Аз например мога да отида в Тексас след 12 месеца и да започна с между 60 и 80К (американски), да си имам мексиканка (ки) да ми слугуват в къщата, ама няма да се махна от Калгари.
А иначе за мен сериозните пари в Канада започват от 60К годишно и нагоре. За мен сериозни пари са тези, които ми позволяват да живея като пич и да спестявам 1000-2000 канадски на месец.
Наздраве
yeehaaaw :-)
mi ti si znaesh
az mejdu tezi dvete i az bih predpochel Calgary sigurno.
Ama v Canada beli raboti pochti ne sa ostanali - vsichkite sme beli robi obshto vzeto koeto za men ne e da si bial chovek ama tova e druga tema.
P.S> 60 K v Calgary sa OK - za Toronto zavisi dali sa cash ili ne :wink:
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Lub0 написа:Познвам едни завършил българин и някоко които учат, не им е било пречка че са нямали бак BACC-Canada преди това. Също познавам много местни завършили и не сам забелязал да правят по 2 шапки пари... просто няма такава специалност в която още със завършването си и ставаш началник и почват да те замерят с пачки... (освен може би лекарите)...
Razbira se 4e 6apki s pari niama vednaga (ako vaob6te ima). A kolkoto do BACC-Canada toi e ZADALJITELEN za da zapo4ne6 MBA. Prosto tova e sledva6ta stepen na obrazovanie i s CEGEP tova e nevazmojno i nelogi4no. Tuk priravniavaneto na evropeiskite diplomi e s edna stepen po nisko zaradi 2-3 godini kolej koito v na6ata sistema na obrazovanie lipsvat. Taka 4e moiata magistarska stepen = BACC Canada.

Todor73 tozi tzitat mi haresa mnogo "Vseki si ima svoiata Kanada". Mnogo realisti4no.. :idea:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
HisShadow

Мнение от HisShadow »

Molson

Мнение от Molson »

ne e viarno che niama beli raboti za golemi kinti.
golemi kinti v CA sa ot 55k. nagore. ima mnogo svobodni mesta, no prosto niama da vi vzemat zashtoto iziskvaniata sa dosta jestoki, a i triabva da imash goliam kasmet i vrazki plus saotvetno obazovanie i mesten opit. inache kak si gi predstaviate tezi pari. niama da vi vzemaaaaaaaaaaaaaaaat samo zaradi chernite vi ochi. tuk si e konkurencia i triabva da si blestiash i da gi vpechatlish s znania i umenia inache OUT.
Заключено