има ли пътуващи за Торонто на 29,03,2013г?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
meri_mateeva

има ли пътуващи за Торонто на 29,03,2013г?

Мнение от meri_mateeva »

Здравейте, ще пътувам за първи път със самолет и съм малко притеснена как ще се справя с прекачванията :) Аз ще пътувам от София за ФортМакмъри с прекачване във Париж, Шарл де Гол и в Торонто. Ако някой пътува на 29.03.2013г. за Торонто ще съм му много благодарна да ми пише.
Ако няма пътуващи ще съм благодарна за всеки съвет от хора, които са са били на летището в Париж и трудна ли е ориентацията в Торонто от терминал 1 до терминал 3 и 2 часа престои ще са ли ми достатъчни?
И последно аз съм с туристическа виза за 6 месеца, някъде прочетох, че на летището в Торонто ще ми определят престоя и могат да ми дадат право да остана например 2 месеца. Вярно ли е това?
pumpy

Re: има ли пътуващи за Торонто на 29,03,2013г?

Мнение от pumpy »

Вярно е - дължината на престоя се определя на границата. Обикновенно е 6 месеца и трябва нещо много да го смотолевиш за да ти дадат по-малко. Носи си разпечатан билета за връщане да им покажеш, че имаш намерение да се прибереш. Също достоверна история защо ти се стои в Канада 6 месеца.
Отностно времето в Торонто, не се притеснявай. Ако си изпуснеш самолета по вина на имиграционни, превоз между терминалите или каквото и да е Ер Канада ще те качи на следващия полет за Форта. В Торонто си събираш багажа, минаваш имиграционни и после пак си пускаш багажа на лентата - тоест не си махай етикетите от куфарите.
Лек полет :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Била съм много пъти на Де Гол - летището е голямо и има три терминала, най-голям е 2 с под-терминали. Разгледайте го, за да се ориентирате. На билета ви би следвало да пише на кой терминал кацате от БГ и от кой ще излитате за Торонто. Зависи от престоя ви на Де Гол, но понякога оринтацията там отнема време, макар да е добре сигнаилизран.

Има вътрешен шатъл между терминалите (безплатен)

Ето линк към CDG http://paris-cdg.worldairportguides.com ... l-maps.php"
А тук има списък с терминалите и авиокомпаниите, които ги ползват:

http://paris-cdg.worldairportguides.com/terminals.php"

Имайте предвид, че според класациите CDG (7 в света) е по-голямо летище от Пиърсън Торонто (38 в света) по брой на пътници. Тоест не подценявайте прекачаването на Де Гол, ако сменяте терминали.
meri_mateeva

Мнение от meri_mateeva »

Много благодаря за информацията. Аз кацам на терминал 2Б в Париж и излитам за Торонто от терминал 2Е надявам се 2ч. престой да ми е достатъчен.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Два часа стигат, ако няма закъснение на първия полет. Иначе от 2 Б до 2 Е върви шатъл, а може и пеш, някъде около 15-20 мин по спомен, има топла връзка. Във вашия случай е лесно, стига да се запазят терминалите. Понякога ги сменят в последния момент.

А, на паспортен контрол (макар че сте транзит, влизате в Шенген от извън Шенген и мисля, че се минава) гледайте да е на гише EU Citizens, минава се само с л.к. и става за секунди, на ол паспортс може да има забавяне - там вие пак ще минете бързо, но може преди вас да има някой извън ЕС с нередовни документи.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Когато пътувате за Канада от което и да било летище в Европа бординга зачочва обикновено не 30, а 60 минути по-рано, заради проверка на документите. Гледайте да сте навреме.
Торонто според мен е много бавно и неудобно за транзитни пътници особено при пристигане отвън Канада. Час и половина е обикновено минимум необходмо време между полети.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Публикувай отговор