Полезна информация за покупка на първо жилище в Монреал
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Полезна информация за покупка на първо жилище в Монреал
Пробутвайки ми хипотетични закони за рязане на глави само показва неспособността ти да изровиш дори и един пример в подкрепа на твърдение си.
А то беше, че "всеки(!!!!!!) би могъл да изнамери законов текст, който да е в унисон с неговото мнение".
А то беше, че "всеки(!!!!!!) би могъл да изнамери законов текст, който да е в унисон с неговото мнение".
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Обратна връзка:
Клиентите от сорта «само като се разходим из къщата всичко ми става ясно» са ми любими. Обикновено в началото на инспекцията дават акъл как да си върша работата и обясняват че инспектор им трябва само заради негосияцията. Половин час по-късно разбират, че нищо не им е било ясно и сменят отношението.simeonovi написа:Стига с тия инспектори ако се доверявате на тях 100%, може да ви коства тонове пари за ремонти на бараката.
Инспекторите са една минимална предпазна мярка която винаги може да се използва за условие да не купиш(не си доволен от инспекцията).
Влиза инспектор и ти казва че покрива е добре и ще изкара поне още няколко години. Но е зима и той не вижда никаква влага,идва пролета и започват дъждове и какво правиш,слагаш кофите. Ще го съдиш? Глупости на търкалета, вадиш 10 бона и се оправяш.
Необитаема къща, траба замръзнала и се спукала. Ремонтирана е на документ и какво , той ще разбие пода да види в какво състояние са дъските на целия таван? Ха, Ха излизай веднага оттам?
Няма значение какво казва агента , гледайте колкото се може повече бараки и ще добиете опит. Като прегледах около 20тина бараки вече виждах проблемите от пръв поглед.
На колко години е фърниса , има ли кондензация на прозорците, покривте са лесни, с времето им пада асфалта ако са от евтините,кракове отвън, пълзиш и гледаш с фенерчето.
След това ако ти хареса викаш го са второ мнение и пускаш оферта.
Инспекторе вместо да ни убеждаваш колко си велик пусни тук някакъв тип над какво да внимават хората нали темата е за хора които не са купували никога.
Искаш конкретни съвети? ОК. За това дали един покрив ще протече има различи признаци и това не е влагата в подпокривното пространство например. Ако защитния гранулат на бардото е паднал това означава, че тоя покрив одавна е трябвало да бъде сменен. Други проблеми които се появяват по рано са: накъдряне на керемидките (означава лоша вентилация на тавана), преждевременно остаряване (свиване) на бардото (лошо качество или бардо ковано директно върху шпертплата - без черна хартия), повдигнати от вятъра керемидки (лошо припокриване на керемидите в зависимост от наклона - при наклон по-малък от 2/12 не се слага бардо). Влагата в подпокривното пространство е следствие на лоша вентилация или на отворен въздуховод (от фана на банята например). Това не само може да скъси наполовина живота на бардото, но може да скапе и структурата на покрива.Спукана и поправена тръба в изоставена къща? Един теч от спукана тръба не остава скрит зад финисиона. Ако има домажи, които са били скрити умишлено продавача ще го отнесе - дори ако къщата е продадена без легална гаранция (ако е продавана от банка не вярвам да крият умишлено мухъли и гнили греди).
Замръзващи (на пръв поглед хубави) прозорци. Мислиш, че като ги смениш ще решиш проблема. Само дето трябва да провериш и изолацията в стената около прозореца. И т.н. и т.н. и пр.
И не ме разбираи погрешно. Нямам пртенции да съм по-велик или по-интелигентен от когото и да било. Само че в моята област съм учил повече и имам по-голям опит от средностатистичния купувач.
Последно промяна от Инспектор на Пет Мар 01, 2013 9:46 am, променено общо 2 пъти.
Bâtiment Expert Montréal
514 578 8295
Професионална услуга - гарантирана удовлетвореност
514 578 8295
Професионална услуга - гарантирана удовлетвореност
Примера със закона които дадох е от Massachusetts щат във които са приключили сас смъртното наказание поне десетина години преди Quebec. И не защото трябва да се съоразяваме със законите извън Quebec а като факт че екипната работа на агент и инспектор не е в полза на клиента и съответно е регулиран. И за да не се разводнява темата с това какви са законите по света нека видим как са нещате само тук.
Организацята на реалторите има следните правила за работа между агент и инспектор
http://oaciq.com/en/articles/compliance ... ou-closely
Despite the absence of a legal framework, the broker must submit only the name of inspectors who meet the requirements of section 81. If he chooses to provide a list of professionals or inspectors, it should contain more than one name..
От обявате на агента става ясно че в екипа има един инспектор. Всеки път когато агента представи екипа си на потенциалните си клиенти и там има само един инспектор си е чисто нарушаване на правилата на собствената му организация. Или професионализма на агента му е попречил да се запознае с тези правила или нарушаването им има друга цел - защита интереса на клиента например
.
Организацята на реалторите има следните правила за работа между агент и инспектор
http://oaciq.com/en/articles/compliance ... ou-closely
Despite the absence of a legal framework, the broker must submit only the name of inspectors who meet the requirements of section 81. If he chooses to provide a list of professionals or inspectors, it should contain more than one name..
От обявате на агента става ясно че в екипа има един инспектор. Всеки път когато агента представи екипа си на потенциалните си клиенти и там има само един инспектор си е чисто нарушаване на правилата на собствената му организация. Или професионализма на агента му е попречил да се запознае с тези правила или нарушаването им има друга цел - защита интереса на клиента например

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Предполагам разбираш, че липсата на законова уредба по даден въпрос означава, че действието е легално и неможеш да изровиш такъв независимо от желанието ти. Липсата му е достатъчно условие за легалността на действието ти.ablood написа:Пробутвайки ми хипотетични закони за рязане на глави само показва неспособността ти да изровиш дори и един пример в подкрепа на твърдение си.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Предполагам разбираш, че липсата на законова уредба по даден въпрос означава, че действието е легално и неможеш да изровиш такъв независимо от желанието ти. Липсата му е достатъчно условие за легалността на действието ти.Kpetrov написа:ablood написа:Пробутвайки ми хипотетични закони за рязане на глави само показва неспособността ти да изровиш дори и един пример в подкрепа на твърдение си.
Не виждам да пише нищо за срещи... на мен при "вземането и даването ми" с госпожата ми беше предоставен лист съдържащ повече от едно име от бранша ако трябва да сме точни.If he chooses to provide a list of professionals or inspectors, it should contain more than one name...
- ablood
- Обратна връзка:
Че кой твърди друго?Kpetrov написа:Предполагам разбираш, че липсата на законова уредба по даден въпрос означава, че действието е легално и неможеш да изровиш такъв независимо от желанието ти. Липсата му е достатъчно условие за легалността на действието ти.ablood написа:Пробутвайки ми хипотетични закони за рязане на глави само показва неспособността ти да изровиш дори и един пример в подкрепа на твърдение си.
Защо се обръщаш към мен с това?
Трябва да съм детински инат като Аблъд, за да се заровя в законовите уредби на страните от целия свят за да му доказвам очевадни неща. Нито имам желанието, нито времето, за да доказвам, че две плюс две е равно на четири на човек, който е убеден, че не е така само защото аз го казвам. 
Питър, изискването да се дава повече от едно име на инспектор при поискване от купувача, дали е непременно заради допускането по презумпция, че единствено даденото име би било обезателно на корумпиран инспектор, който е ортак на агента?
Ето за такива самоволни допускания относно мотивите на законодателя говоря. Направени на базата на един единствен законов текст. Нелепо и смешно е бе, хора! Разберете!

Питър, изискването да се дава повече от едно име на инспектор при поискване от купувача, дали е непременно заради допускането по презумпция, че единствено даденото име би било обезателно на корумпиран инспектор, който е ортак на агента?
Ето за такива самоволни допускания относно мотивите на законодателя говоря. Направени на базата на един единствен законов текст. Нелепо и смешно е бе, хора! Разберете!
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
[/quote][/quote][/quote]Kpetrov написа:[quote="Kpetrov]Не виждам да пише нищо за срещи... на мен при "вземането и даването ми" с госпожата ми беше предоставен лист съдържащ повече от едно име от бранша ако трябва да сме точни.
Също така не пише в кои ден от седмицата тези правила трябва да се спазват. Днес е петък и може би не са в сила. Втората част от мнението ти си е валиден аргумент които показва че в твоя случаи това правило е спазено. Моито мнение засяга единствено настоящата обява.
Ама това е информационнa срещa , как да поканят 100 инспектора да участват в нея?
Пък и още нещо. Нямате инспектор, никой ваш познат не ви препоръчва такъв. Какво ще направите? Аз бих питала агента, той ми дава списък с 100. Еаз лично бих питала с кой е работил той и какви са му впечатленията. Е няма да тръгна да проверявам 100 инспектора.. за какво съм избрали агента като не му вярвам
Пък и още нещо. Нямате инспектор, никой ваш познат не ви препоръчва такъв. Какво ще направите? Аз бих питала агента, той ми дава списък с 100. Еаз лично бих питала с кой е работил той и какви са му впечатленията. Е няма да тръгна да проверявам 100 инспектора.. за какво съм избрали агента като не му вярвам

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- ablood
- Обратна връзка:
Агент Изо,
Викаш фрашкано е с примери в подкрепа на твърдението ти, ама не ти се занимава да ги търсиш.
А аз съм бил детски инат, че настоявам за тях. Примерите и доводите са детска работа.
Викаш фрашкано е с примери в подкрепа на твърдението ти, ама не ти се занимава да ги търсиш.

А аз съм бил детски инат, че настоявам за тях. Примерите и доводите са детска работа.
Дотук само каза колко е важна оценката ти и не спомена какво всъщност не можеш ти да инспектираш.Инспектор написа: Клиентите от сорта «само като се разходим из къщата всичко ми става ясно» са ми любими. Обикновено в началото на инспекцията дават акъл как да си върша работата и обясняват че инспектор им трябва само заради негосияцията. Половин час по-късно разбират, че нищо не им е било ясно и сменят отношението.
Искаш конкретни съвети? ОК. За това дали един покрив ще протече има различи признаци и това не е влагата в подпокривното пространство например. Ако защитния гранулат на бардото е паднал това означава, че тоя покрив одавна е трябвало да бъде сменен. Други проблеми които се появяват по рано са: накъдряне на керемидките (означава лоша вентилация на тавана), преждевременно остаряване (свиване) на бардото (лошо качество или бардо ковано директно върху шпертплата - без черна хартия), повдигнати от вятъра керемидки (лошо припокриване на керемидите в зависимост от наклона - при наклон по-малък от 2/12 не се слага бардо). Влагата в подпокривното пространство е следствие на лоша вентилация или на отворен въздуховод (от фана на банята например). Това не само може да скъси наполовина живота на бардото, но може да скапе и структурата на покрива.Спукана и поправена тръба в изоставена къща? Един теч от спукана тръба не остава скрит зад финисиона. Ако има домажи, които са били скрити умишлено продавача ще го отнесе - дори ако къщата е продадена без легална гаранция (ако е продавана от банка не вярвам да крият умишлено мухъли и гнили греди).
Замръзващи (на пръв поглед хубави) прозорци. Мислиш, че като ги смениш ще решиш проблема. Само дето трябва да провериш и изолацията в стената около прозореца. И т.н. и т.н. и пр.
И не ме разбираи погрешно. Нямам пртенции да съм по-велик или по-интелигентен от когото и да било. Само че в моята област съм учил повече и имам по-голям опит от средностатистичния купувач.
Ако мазе е направено без документ можеш ли да определиш дали тока на това мазе може да бъде сертифициран без да се разбива наново. Истината е че нямаш дори право защото не си електротехник.
И понеже сте в екип може да позабравите тази малка подробност която не че може да струва сериозни пари, ами при пожар е възможно(най вероятно) да не ти платят от застрахователните.
А за цепнатини на фасадата пак не можеш да инспектираш само гледаш дали има влага, а при -20 зима влага няма. Тези цепнатини се преглеждат само от контрактори които с това се занимават. Твоята оценка в случая не струва, понеже не си експерт в това.
Реално погледнато не си експерт в нищо конкретно просто си чекмарк инспектор.
И за пукната траба но поправена некадърно няма как да знаеш какво е състоянието понеже не си водопроводчик.
Към IRА не бих наел този инспектор със сигурност, понеже подозирам(може и да не съм прав но подозрението ми е достатъчна причина) че му плащат от още две страни. Не се притеснявай гугъл и ще намериш, такива с лопата да ги ринеш, а реалтора е най-важната част в сделката защото може да те преметнат и дори да повярваш че ти правят услуга.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
много смешна дискусия, всеки се изкарва по-по-най специалист, типично по български
естествено, че инспектора не може да е наведнъж електротехник, водопроводчик, специалист по конструкцията и бетона или пък специалист по комините
Щото тук в Квебек (сигурно и в цяла Канада) си има тесни специалисти, а не специалисти по всичко като Апостол Карамитев (супер актьор, лека му пръст).
какво очаквате да ви каже един инспектор, той трябва да има достатъчно знания в главата си, за да ти препоръча да наемеш такъв или онакъв тесен специалист, ако има някакъв проблем, който той е забелязъл, и да си вържете и двамата гащите.
Какво искате да докажете, че инспекторите са некомпетентни или че трябва да бъдат специалисти по всичко ?

естествено, че инспектора не може да е наведнъж електротехник, водопроводчик, специалист по конструкцията и бетона или пък специалист по комините

Щото тук в Квебек (сигурно и в цяла Канада) си има тесни специалисти, а не специалисти по всичко като Апостол Карамитев (супер актьор, лека му пръст).
какво очаквате да ви каже един инспектор, той трябва да има достатъчно знания в главата си, за да ти препоръча да наемеш такъв или онакъв тесен специалист, ако има някакъв проблем, който той е забелязъл, и да си вържете и двамата гащите.
Какво искате да докажете, че инспекторите са некомпетентни или че трябва да бъдат специалисти по всичко ?
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Ами за да няма допускания нека попитаме агента защо това е регулирано. Това не е закон а правило на асоцияцията на реалторите в Quebec и следователно един член на асоциацията би триабвало да ги познава.agent Ozo написа:Питър, изискването да се дава повече от едно име на инспектор при поискване от купувача, дали е непременно заради допускането по презумпция, че единствено даденото име би било обезателно на корумпиран инспектор, който е ортак на агента?
simeonovi написа:... защото не си електротехник.
... понеже не си експерт в това.
Реално погледнато не си експерт в нищо конкретно просто си чекмарк инспектор.
... понеже не си водопроводчик.
Чакай, чакай - той не бил експерт в нищо, обаче ти след разглеждането на 20 къщи вече стана голeмия експерт и само като ги погледнеш и веднага виждаш къде са проблемите. Добре бе майстореsimeonovi написа:Като прегледах около 20тина бараки вече виждах проблемите от пръв поглед.

Май темата е всъщност за това как да си избираме на кого да се доверим. По този въпрос единомислие никога не може да има.
Един ще си държи на гоугъл-проучванията, друг ще търси мнение на познати, трети ще заложи на случайния избор и т.н. и т.н.
Кой както си иска, така да прави избора си. Всеки си поема риска.
Аз искам просто да кажа, че тезата, че законите се създават за защита на наивниците от мошениците е нелепа и смешна. Най-малкото защото и в конкретната ситуация нищо не гарантира, че и купувача не е мошеник, или пък агента, продавача и т.н. Правилата се създават за да поставят участниците в процеса в относително еднакви и равнопоставени условия, но като процес обществен, а не като лични отношения между конкретни хора в конкретна ситуация. И никой закон и правило не гарантира на 100 % честност, порядъчност, обективност и т.н. Приема се по презумпция, че участниците в процеса са носители на тези качества и така се създават правилата. А поради съзнаването на факта, че може и да не са такива, има т.нар. наказателни разпоредби при констатиране на нарушения.
Затова и не е трудно да се намери вратичка в който и да е закон, а в България дори се смята, че "законът е врата у поле и само глупаците минават през нея", защото когато страните в процеса не са носители на качествата по презумпция, то законът просто не се прилага, а се нарушава.
Един ще си държи на гоугъл-проучванията, друг ще търси мнение на познати, трети ще заложи на случайния избор и т.н. и т.н.
Кой както си иска, така да прави избора си. Всеки си поема риска.
Аз искам просто да кажа, че тезата, че законите се създават за защита на наивниците от мошениците е нелепа и смешна. Най-малкото защото и в конкретната ситуация нищо не гарантира, че и купувача не е мошеник, или пък агента, продавача и т.н. Правилата се създават за да поставят участниците в процеса в относително еднакви и равнопоставени условия, но като процес обществен, а не като лични отношения между конкретни хора в конкретна ситуация. И никой закон и правило не гарантира на 100 % честност, порядъчност, обективност и т.н. Приема се по презумпция, че участниците в процеса са носители на тези качества и така се създават правилата. А поради съзнаването на факта, че може и да не са такива, има т.нар. наказателни разпоредби при констатиране на нарушения.
Затова и не е трудно да се намери вратичка в който и да е закон, а в България дори се смята, че "законът е врата у поле и само глупаците минават през нея", защото когато страните в процеса не са носители на качествата по презумпция, то законът просто не се прилага, а се нарушава.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)