agent Ozo написа:Един инспектор ако излъже умишлено купувача, то лъжата ще се хване в най-близко бъдеще. И дори и да няма законова възможност за протест и обезщетение, то загубата на клиенти и петното върху реномето е достатъчно за да му съсипе бизнеса.
Това е доста наивно възприемане на ситуацията. Сякаш инспекторът разчита ЕДИНСТВЕНО на тесен кръг от редовни клиенти, а работата "в екип" с агент не се разпростира дори и до взаимни препоръки.
Още повече едва ли някой се притеснява, че агентът буквално "ще излъже" купувача. От къде си го измисли това? Неговите контакти с клиента не се свеждат единствено до изпращане на рапорт. Има разговор, хорота се настояват за личното му мнение за проблемите и дали имота си струва като цяло.
Представи си, че клиент се колебае между 3 имота, на 3 доста различни цени. Като за капак, единият продавач е без агент, другият е с агент от конкурентна фирма, а третият е с агент-колега. Мислиш ли, че 10-тина хиляди разлика в джоба на агента (нали са екип) няма да повлияе на вербалната позиция относно рентабилността на имота?
Не, че съм против инспекторите. Напротив!
Против екипите съм.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.