Българи в чужбина дават рамо на протестите

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Българи в чужбина дават рамо на протестите

Мнение от myhata II »

http://www.standartnews.com/balgariya-o ... 78967.html"

Браво ние сме с вас !! :rock:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
optics
Модератор

Re: Българи в чужбина дават рамо на протестите

Мнение от optics »

И ние подкрепяме, ама нямаме консулство пред което да идем, тъй че торонтци и отавци, ако ходите, сложете и един надпис:
- "Нашите братя в западните покрайнини искат консулство във Ванкувър" (мене ако ме питат - във Виктория ще е още по-добре, ама сме малцинство)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

optics написа:И ние подкрепяме, ама нямаме консулство пред което да идем, тъй че торонтци и отавци, ако ходите, сложете и един надпис:
- "Нашите братя в западните покрайнини искат консулство във Ванкувър" (мене ако ме питат - във Виктория ще е още по-добре, ама сме малцинство)
Ей, ама си нахален! То и в Монреал няма. Затова излъчваме Бъз II като наш представител да жужи и вдига врява. :D
На живо обаче, не през лаптопа! :!:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

организаторите на протеста във Франкфурт са изпратили отворено писмо до немските медии с исканията на протестиращите в България.
Какво ли са написали , направо ме е страх да си помисля.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

"Българи в чужбина дават рамо на протестите", ама не всички... В цяла Канада няма кьорав протестиращ да подкрепи протестите на сънародниците ни, даже не си направихме труда да направим подписки в тяхна подкрепа... 0 инициатива и от т. нар. българоканадски дружеста и от Българската църква в Канада (в същност тя имаше да решава други по-важни задачи)... http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5553391" А други в адекватните държави реагираха по по-адекватен начин... :!:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
apple

Мнение от apple »

ivalin написа:"Българи в чужбина дават рамо на протестите", ама не всички... В цяла Канада няма кьорав протестиращ да подкрепи протестите на сънародниците ни, даже не си направихме труда да направим подписки в тяхна подкрепа... 0 инициатива и от т. нар. българоканадски дружеста и от Българската църква в Канада (в същност тя имаше да решава други по-важни задачи)... http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5553391" А други в адекватните държави реагираха по по-адекватен начин... :!:
Това вероятно е, защото тук има повечко "бивши българи" и по-малко със запазено БГ самосъзнание... Всеки се поканатчва, ама на някои в повече им идва! ;)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Аз използвам друг термин "канадизира", но и "поканатчва" е доста сполучлив и върши същата работа! :clap: :handshake:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

ivalin написа:"Българи в чужбина дават рамо на протестите", ама не всички... В цяла Канада няма кьорав протестиращ да подкрепи протестите на сънародниците ни, даже не си направихме труда да направим подписки в тяхна подкрепа... 0 инициатива и от т. нар. българоканадски дружеста и от Българската църква в Канада (в същност тя имаше да решава други по-важни задачи)... http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5553391" А други в адекватните държави реагираха по по-адекватен начин... :!:
Най-адекватната реакция на такива протести, е да им гледаш сеира.
Най-основателната причина да се протестира сподели мой приятел, баща на ученичка в 11-ти клас. Дъщеря муотишла днес на протестите, защото по-ранните избори щели да изместят по-рано кандидат-студентските изпити и нямало да има време за подготовка. Да се чудиш да плачеш ли да се смееш ли.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Сиирджилъка е една от основните черти в народопсихологията на българина.
Последно промяна от ivalin на Пон Фев 25, 2013 11:52 am, променено общо 1 път.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А защо да ги поткрепяш като не си съгласен с исканията ? Те са просто безумни.
Последно промяна от IRA на Пон Фев 25, 2013 10:44 am, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

apple написа:
Това вероятно е, защото тук има повечко "бивши българи" и по-малко със запазено БГ самосъзнание... Всеки се поканатчва, ама на някои в повече им идва! ;)
Сега, да разбираме ли че вие двамата активно "давате рамо на протестите? Или просто си седите вкъщи пред компютъра и тракате "Ееей, тия българи в Канада как се поканатчили, нема кой едно рамо да даде на протестиращите" :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

така си е, от началото на протестите най активните потребители си мълчат тук и се услушват като обрани евреи, що ли така мите ?
:lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Аз лично подкрепям голяма част от исканията на протестиращите казвам "част", защото нямам поглед върху всиките, но като цяло съм за тотални промени. Подкрепям ги в различните социални мрежи по Интернет, по Скайп лично като обсъждаме това - онова и т.н. това е така, защото не мога да бъда с тях там на място, но това което го мога, го мога, а не да си трая и да им гледам сеира...
Ето част от моите възгледи, които коментирам с хората преки участници в протестите:
Не забранят ли партиите нищо не може да се получи всичко друго е кьорфишек... Трябва със закон да се наложи безпартийната система в България т.е. да не съществува официално зарегистрирана политическа партия, или законът да забранява появата на кавито и да е партии. В безпартийните избори всеки кандидат трябва да представя само себе си и да се явява като ярък и самостоятелен политик. Исторически пример на подобна система е администрацията на Джордж Вашингтон и конгреса на САЩ. Сега съществуват няколко безпартийни държави... като правило са абсолютни монархии: Оман, Обединените арабски емирства, Йордания и Бутан. Това е моето мнение, но за съжаление не срещам и нямам много поддръжници на моята теория, защото видите ли била недемократична и не можело това да става в днешно време... какво щял да каже света...?! Трябва извънпарламентарен начин на избиране на президента от населението, като в Бразилия и Франция. Президентът трябва да има широки правомощия в държавното управление и в неговите ръце трябва да са съсредоточени както функциите на държавния глава, така и тези на министър-председателя. Президентската република създава благоприятни предпоставки за съсредоточаване в ръцете на президента много големи пълномощия, което пък от своя страна стабилизира държавната власт. Това е крайно необходимо, задължително условие, както и препоръчително за държави, намиращи се в преход като нашата сиромашката! Едно е да храниш един, друго е 1001... Даже и да му дадеш всички права на нашия народ той явно все още не знае какво и как да го иска... Трябва президента да се изразява във фиктивно спазване на Конституцията, да липсва разделение на властите, тотална забрана на политическите партии, пълен контрол върху армията. Народното събрание трябва да е само инструмент в ръцете на президента. Министър-председателят да му е доверено лице, като пряко да контролира механизмите на властта. Само така България ще съумее да преодолее Национална катастрофа, в която се намира вече повече от 20 г. и нейното развитие. Така само има шанс отново да тръгне във възходяща линия иначе всичко е кауза пердута! Радвам се поне, че имате нов Патриарх и както казваше бившия първи в недалечната ни история в такива случаи: "Да ви е честита новата придобивка"!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

да липсва разделение на властите, тотална забрана на политическите партии
Това заема достойно място измежду всички простотии, които се изписаха последната седмица.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Тотална забрана, на пералните с горно пълнене, на дървените закачалки и на цветната телевизия също!!!
Dead Eyes See No Future
Публикувай отговор