Католическите тсентрове и безплатно учене на езитси в тях

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Alina

Католическите тсентрове и безплатно учене на езитси в тях

Мнение от Alina »

Здравейте приятели

Нямах представа, че не знаете за Католическите центрове и безплатното, или по-скоро символично платеното учене на езитц, компютри а понякога и бизнес в тях.

След като писах за това в темата на Митко, много хора от вас ми изпратиха лС-и, и затова смятам да дам инфото, което знам тук, за да могат и други от вас да се възползват.

И така, поне в Отава :

Има Католически центрове, които предлагат курсове по английски, френски, бизнес английски, информатика, счетоводство... на символичната цена 10-25$ за З месеца обучение.

Това е само за нови имигранти, рефюджета, студенти...т.е. смятаните за сотцално слаби. Има хора от всички раси и религии, и който е расист, не е за него тая работа. Между другото, двете виетнамчта и етиопеца в нашата група бяха най-добрите. Етиопетса на Есето за ТОЕФл имаше 6(от 6 възможни) точки.

Английският, поне в моят център е З-4 нива за начинаещи, 4 за напреднали и ТОЕФЛ, отделно само Граматика, Писане, Разговорен английски... Не мога да ви дам инфо за всички нива, аз скокнах направо във ТОЕФл.

Като отидете, първо ви насрочват среща и половин час си говорите с служителката и ви дават да пишете нещо като есе, но набързо. Отговаряте и на доста граматични въпроси, в стил ТОЕФл. Веднага ви се определя нивото, и в по-горно ниво не искат да ви сложат. Мен се колебаеха дали съм достатъчно подготвена за да акостирам направо в ТОЕФл-а. Но накрая след много навивки и обещания от моя страна, кандисаха.

За който иска да отиде директно в класа по ТОЕФл. - всеки понеделник имаше тест, досущ като пейпър бейзд теста. Ако се изкарат ... леле забравих, май беше по-малко от 200(или 180 ) или нещо такова точки(според компютърния тест - това е малко объркващо, но дано го разбирате), автоматично се отпада от курса и се отива на ниво Напреднали З или 4, според преценката на преподавателя.

Много строги тия правила бе.

Сега за това, как да намерите такива Католически центрове.

Те не са в църкви и изобщо не ти говорят за религии. Изглеждат си отвън като нормални училища но имат някъде на тях сложен отпред един кръст. Спонсорират ги и църквата, и правителството. Затова са толкова евтини.

Случи ми се по време на курса да дойат да промовират едно средно училище, което за adults(възрастни) имаше програма - 4 месеца обучение по информатика и графичен дизайн със засилено обучение по английски, как се търси работа + подходящо поведение на работното място и тем подобни, + 4 месеца след това те ти уреждат стаж (не платен) в някоя голяма компания, като ти дават списък със предложения и ти си избираш къде, и всичко това за символичната сума от 50$.
Стажът е реален(6 часа на ден, но не е платен) и се води канейдиън експириънс.
Но записваха само за Септември, и търсеха едва 20 човека.

Това беше преди метсец. Вероятно бройките вече са запълнени.

Характерно за гимназията е, че и тя е Католическа.

Не може и при вас да няма нещо такова. Погледнах на картата на града и видях нашето училище отбелязано с едно кръстче.

Прегледайте картата на вашия град, вероятно и там са отбелязани по същият начин.

Ако имате още въпроси, моля ви , задайте ги тук, за да не се повтарям постоянно и да могат и другите да прочетат отговорите.

Ако има хора от други градове, които да знаят за такива центрове, моля, нека споделят тази информация тук.
Alina
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Alina, dnes zvaniah v 2 katoli4eski tsentara, no kazaha 4e ne provejdat takiva kursove. Dadiha mi telefona na niakakvi drugi katolitsi, no sa6tata rabota. Interesnoto e, 4e biaha mnogo u4udeni i niamaha nikakva ideia za kakvo govoria. Ako niakoi znae ne6to neka spodeli!
To Live Is To Die
Аватар
janyz

!!

Мнение от janyz »

Zdraveite,tova za katolicheskite centrove m ezaintriguva !!Az sam vse oshte v BG,no chakam med. i vizi ! Vaprosite mi sa :
-samo za katolici ili i za iztochno pravoslavni ?
-Trjabva li da dokazesh che si katolik s krashtelno svidetelstvo(imam takova) ?
-Kade v Montreal ima takiva centrove ?
Blagodarja Vi predvaritelno !!!!
Аватар
janyz

11

Мнение от janyz »

Haide de ,njama li katolici ..?????
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Alina,

Tova info ochevidno e mnogo cenno...osobenno za takava uchenolubiva nacia ,kato nashata! :wink:
Ne bi li mogla da popitash v katolicheskoto uchilishte ,koeto poseshtavash za list sas takiva uchilishta v drugi gradove na Canada?
Mislja, che mnogo ot nas sa zainteresuvani ...
Absolutno e vazmozno da si go upomenala njakade i az da sam propusnala ... :oops:
Аватар
agentka007

Re: Католическите тсентрове и безплатно учене на езитси в тя

Мнение от agentka007 »

Alina написа: Това е само за нови имигранти, рефюджета, студенти...т.е. смятаните за сотцално слаби. Има хора от всички раси и религии, и който е расист, не е за него тая работа. Между другото, двете виетнамчта и етиопеца в нашата група бяха най-добрите. Етиопетса на Есето за ТОЕФл имаше 6(от 6 възможни) точки.
Много се интересувате, а как четете даже темата, която ви интересува?
Помните ли как ми викат колегите? ;)
Аватар
janyz

!1

Мнение от janyz »

Prave e DIANA,
neka koito znae njakakvi LINKOVE za takiva katolicheski centrove v razlichni gradove na Canada !!!!Shte bade polezno !!Blagodarja Vi !!Uspeh !!
Alina

Мнение от Alina »

Здравейте всички

Сега съм малко ангажирана около изпитите, но във вторник това съм го планирала.

Значи, ще отида във вторник и ще взема тяхна брошура със всички адреси във Овава, а и ще питам за такива в другите градове.

Но в този момент съм адски ангажирана и не работи моето училище, което е близо до работата ми, защото са в лятна вакантсия. Работят в момента само няколко училища, които не знам къде точно се намират, но имам адреса на едното и във вторник съм там.

Сори, ще трябва да почакате до вторник.

:lol: :lol: :lol:
Alina
Alina

Мнение от Alina »

Ало, разузнаването :lol: :lol: :lol:

Много апокрифно бе, нещо не можах да ти схвана въпроса.
Alina
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Ste chakame Alina....

Blagodarim ti za tova ,che imash zelanie da poemesh iniciativa i da otdelish ot vremeto si...

Mnogo usmivki ot men: :P
Аватар
agentka007

Re: !!

Мнение от agentka007 »

Алинке, ти си невинна! :lol:

Постингът ми беше в отговор на следното питане:
janyz написа:-samo za katolici ili i za iztochno pravoslavni ?
-Trjabva li da dokazesh che si katolik s krashtelno svidetelstvo(imam takova) ?
Помните ли как ми викат колегите? ;)
Аватар
janyz

!!

Мнение от janyz »

?????
Аватар
janyz

!1

Мнение от janyz »

Alina, chakame s netarpenie INFO za katolicheskite centrove ! Blagodarim ti predvaritelno !!
niko_28

Мнение от niko_28 »

zashto samo katolicheski tsentrove nqma li budistki ili miusolmanski takiva koito mogat da ti dadat pomisht v opredelena oblast?!
Alina

Мнение от Alina »

Здравейте приятели

Съжалявам, че ще ви разочаровам. Не знам дали господинът с когото разговарях наистина не знаеше такива тсентрове в Монреал, или просто си е такъв студен и неприветлив...(многоточие, да не използвам епитети). Каза ми че не знае такива тсентрове в други градове освен в Отава.

Тсентровете са католически, но в тях учат всякакви хора. Както писах по-горе, няма нищо общо с религията. И дума за религия не става.

Сега ще ви постна инфото което имам за Отава, защото тук влизат и хора от Отава и поне за тях това ще бъде интересно и полезно като информатсия. А и вие ще видите за какво става точно дума.

Само, моля не се изнервяйте и ми дайте малко време да го напиша, че е адски много и е дълго.
Alina
Заключено