Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая
Бате, колко ти плащат за да ги пишеш тези глупости? Не мислиш ли, че и ние имаме близки, които се отопляват на ток? На свекърва ми последната фактура е за 140 лв при положение, че отоплява само една стая през зимата. Колко мислиш, че и е пенсията? 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Хъм. Бабата на мъжа ми, която дори не е в къщата в момента е получила сметка за ток 80 лева.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
никой нищо не ми плаща,само споделям какви са ми сметките за ток за изминалите 2 зимни месеца.каква глупост намираш в това.Bistra написа:Бате, колко ти плащат за да ги пишеш тези глупости? Не мислиш ли, че и ние имаме близки, които се отопляват на ток? На свекърва ми последната фактура е за 140 лв при положение, че отоплява само една стая през зимата. Колко мислиш, че и е пенсията?
купи на свекърва ти един инвенторен климатик ама минимум дванайска и сметката и за ток ще падне най малко на половина.стига да не ти свидят едни 1000 лв,евтините от 500 не вършат работа
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
Сестра ми са с два климатика и сметката е 600 лева. Не са евтини климатици.
Радой Ралин
Радой Ралин
- Bistra
- Напуснал форума
Нищо не ми се свиди. Като падне наполовина ще и я увеличат наполовина, така че ще се изравни при следващото увеличение.newcomer написа:никой нищо не ми плаща,само споделям какви са ми сметките за ток за изминалите 2 зимни месеца.каква глупост намираш в това.Bistra написа:Бате, колко ти плащат за да ги пишеш тези глупости? Не мислиш ли, че и ние имаме близки, които се отопляват на ток? На свекърва ми последната фактура е за 140 лв при положение, че отоплява само една стая през зимата. Колко мислиш, че и е пенсията?
купи на свекърва ти един инвенторен климатик ама минимум дванайска и сметката и за ток ще падне най малко на половина.стига да не ти свидят едни 1000 лв,евтините от 500 не вършат работа

А аз съм като оня мой колега дето отказваше да ходи в Куба, защото похарчените там пари биха отишли за подхранване на режима на Фидел....Та с 2 думи казано работя активно по казуса "Виза".

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

не вярвам.аз съм с един който като се включи в началото на ноември се изключва края на март и най високата сметка която съм платил за последните четири зими е за периода декември/януари тази зима-115 лв.но да уточня апартаментът ми е на 5 години ново строителство,саниран и изолиран от всички страни и с 4 пластна дограмаIRA написа:Сестра ми са с два климатика и сметката е 600 лева. Не са евтини климатици.
Последно промяна от newcomer на Чет Фев 21, 2013 10:03 am, променено общо 1 път.
колко дребна подробност - този апартамент съвсем като онези 770к панела и още кой знае колко милиона селски прогимназии, строени само с бетон и тухли и така добре изолизани, че навън сигурно е по-топло през зимата, отколкото вътре. Ама мат'рала иска да живее като за без пари. Не мой осъзна, че когато едно нещо е мизерийка, всичко е мизерийка......newcomer написа:не вярвам.аз съм с един който като се включи в началото на ноември се изключва края на март и най високата сметка която съм платил за последните четири зими е за периода декември/януари тази зима-155 лв.но да уточня апартаментът ми е на 5 години ново строителство,саниран и изолиран от всички страни и с 4 пластна дограмаIRA написа:Сестра ми са с два климатика и сметката е 600 лева. Не са евтини климатици.
Bistra написа:Нищо не ми се свиди. Като падне наполовина ще и я увеличат наполовина, така че ще се изравни при следващото увеличение.newcomer написа:никой нищо не ми плаща,само споделям какви са ми сметките за ток за изминалите 2 зимни месеца.каква глупост намираш в това.Bistra написа:Бате, колко ти плащат за да ги пишеш тези глупости? Не мислиш ли, че и ние имаме близки, които се отопляват на ток? На свекърва ми последната фактура е за 140 лв при положение, че отоплява само една стая през зимата. Колко мислиш, че и е пенсията?
купи на свекърва ти един инвенторен климатик ама минимум дванайска и сметката и за ток ще падне най малко на половина.стига да не ти свидят едни 1000 лв,евтините от 500 не вършат работа![]()
А аз съм като оня мой колега дето отказваше да ходи в Куба, защото похарчените там пари биха отишли за подхранване на режима на Фидел....Та с 2 думи казано работя активно по казуса "Виза".
ти наясно ли си изобщо с колко се е увеличил тока в българия за последните 4 години или само си чешеш пръстите на ръцете
ето ти цените година по година.направих си труда да ги извлека от фактурите си за електроенергия в стотинки за киловат час
2009-14,4 стотинки
2010-19,25
2011-20,70
2012-22.23
2013-22,23
за последните 2 години повишението е с 1,53 стотинки за киловат час
Сега ни кажи и как са се променили цените на услугите по пренос, доставка, поддръжка и кой знае още какво, които също се плащат от потребителите. И тогава пак да теглим чертата:
Ама те имат и загуби по трасето,които ги плащат потребители. Миналата година на сестра ми максималната сметка за ток е 350 лева (със същите два климатика), а зимата е била по студена. Тази година е 600 лева, що не е много ясно.
Радой Ралин
Радой Ралин
pumpy написа:Сега ни кажи и как са се променили цените на услугите по пренос, доставка, поддръжка и кой знае още какво, които също се плащат от потребителите. И тогава пак да теглим чертата:
цената която получих е крайната за киловат час с всички тарифи за пренос ,загуби етк плюс начислено ддс.
деля стойноста на фактурата на начислените киловат часа и получавам крайната цена за 1 кв ч в стотинки
115лв:500 кв.ч=0,23лв
IRA написа:Ама те имат и загуби по трасето,които ги плащат потребители. Миналата година на сестра ми максималната сметка за ток е 350 лева (със същите два климатика), а зимата е била по студена. Тази година е 600 лева, що не е много ясно.
сметката е много ясна.сестра ти е получила фактура за 600 лв тази година ,а не 350 както миналата защото отчетният период тази година е за най вероятно 40 дни плюс минус 2 докато миналата година е била отчетена за 30 дни.
освен това от миналата година до сегашната има 14% увеличение на цената.
така ,че ако тази година отчетният период беше същия ,а именно 30 дни сестра ти щеше да плати 400
Може, не съм влизала в подробности. Все пак ми се вижда скъпо. Те тази година смениха и прозорците сега са уж по добри. Не е панелен блок, плътна тухла е. Ако сложат изолация ще е подобре..ама. 14% не малко увеличение.
Последно промяна от IRA на Чет Фев 21, 2013 10:29 am, променено общо 1 път.
Радой Ралин
Радой Ралин
що,ти колко плащаш зимните месеци за отопление на твоето кондоIRA написа:Може, не съм влизала в подробности. Все пак ми се вижда скъпо.
115 долара на месец, на база съм , не знам колко точно е през зимата. При нас изолацията е по добра определено, а съм и на втори етаж, но и ние държим много топло,че децата се носят голи из къщата ( без чорапи). Сега сме с климатици , миналата година беше с около 20 долара на месец нагоре мисля.
Радой Ралин
Радой Ралин