на 8.IRA написа:Е вашата е много сложнаТой явно не иска. На каква възраст е ?
По-скоро се притеснява.
И български, и френски "късно" проговори. Руският също го "избягва".
Все ми обяснява, че не знае "целият английски".
на 8.IRA написа:Е вашата е много сложнаТой явно не иска. На каква възраст е ?
Първо личния пример - говориш на английски, второ показваш му френско говорящи утрепки на улицата и го питаш на тях ли иска да прилича ... Обясняваш му, че прилична заплата не е възможно (с много малки изключения) да се получи само с френски ... и т. н. Извинявай не съм педагог нито психолог.klisurov написа:... въпросът е как децата ни да научат английски.
Гений, а трябваше да го уча на училище и въпреки френската ми диплома (магистър) и френския паспорт които имам ВЕЛИКИТЕ кебекуа ме заставиха да се явявам на изпит по френски език за членство в пикливият им ордер.Bistra написа:Не съм ходила на Кофи. Учила съм го, четейки книжки и разговорно на улицата. Все пак живеем в Северна Америка, не във Франция. Хубаво-лошо, това е!
Само да добавя...Забраняваш му да влиза във Форум БГ-Канада, където евентуално от клипчетата на аплето може да зърне английско-говорящи отрепки.analgin написа:второ показваш му френско говорящи утрепки на улицата и го питаш на тях ли иска да прилича ...
Това е как да стимулираме децата ни да научат английски.analgin написа:Първо личния пример - говориш на английски, второ показваш му френско говорящи утрепки на улицата и го питаш на тях ли иска да прилича ... Обясняваш му, че прилична заплата не е възможно (с много малки изключения) да се получи само с френски ... и т. н. Извинявай не съм педагог нито психолог.klisurov написа:... въпросът е как децата ни да научат английски.
Bistra написа:Само да добавя...Забраняваш му да влиза във Форум БГ-Канада, където евентуално от клипчетата на аплето може да зърне английско-говорящи отрепки.analgin написа:второ показваш му френско говорящи утрепки на улицата и го питаш на тях ли иска да прилича ...
Забраната за влизане в БГ-Канада е от особенно голямо значение за теб, аз лично бих се срамувал ако от Сря Яну 19, 2011 11:19 am до днес съм написал 3643 мнения и съм лишил близките ми хора от моето присъствие за да вися по форумите и да пиша простотии в тях. Ако беше отделила толкова време за секс със сигурност щеше да си по спокойна.Агент "Bistra"
Значи според теб това си е напълно правилно и за да не хленчим трябва да сме смирени марионетки които плащат данъци и нямат никакви претенции. Все пак става въпрос не за учене на чужд език, а за втория официален език в държавата. И как на една група от населението и е позволена да се възползва от нещо плащано с общи пари, а на друга не. Аз ще се оправя, това е без всякакво съмнение, но че не е справедливо за повечето хора е повече от сигурно. Когато едно дете може да научи без акцент поне 2-3 езика в ранна детска възраст защо трябва да го правим по сложния начин по-късно, с повече пари и явно не всеки ще може да си го позволи?pumpy написа:Все едно, ако едно дете и родителите му ИСКАТ то да научи един език, няма сила, което да ги спре. Същото е и ако НЕ искат. Всичко останало е хленчене.......
Пак ще го кажа: закона хубав или лош е такъв какъвто е. Изразява волята на мнозинството в Провинцията. Ако гледаме кой я управлява тази Провинция, мисля е ясно какво си мисли и иска мнозинството. Ние сме свободни да изберем къде да живеем в тази страна и съответно какъв език да учи детето ни. Когато сме избрали Монреал, сме направили и избора си да е закон 101. Данъци плащат всички, независимо къде им учат децата и ти се възползваш от общата услуга, според закон 101 - френско училище. Там отиват твоите данъци.yahoo написа:Значи според теб това си е напълно правилно и за да не хленчим трябва да сме смирени марионетки които плащат данъци и нямат никакви претенции. Все пак става въпрос не за учене на чужд език, а за втория официален език в държавата. И как на една група от населението и е позволена да се възползва от нещо плащано с общи пари, а на друга не. Аз ще се оправя, това е без всякакво съмнение, но че не е справедливо за повечето хора е повече от сигурно. Когато едно дете може да научи без акцент поне 2-3 езика в ранна детска възраст защо трябва да го правим по сложния начин по-късно, с повече пари и явно не всеки ще може да си го позволи?pumpy написа:Все едно, ако едно дете и родителите му ИСКАТ то да научи един език, няма сила, което да ги спре. Същото е и ако НЕ искат. Всичко останало е хленчене.......
И аз не могаНе мога да разбера откъде намирате тия истории, че ако децата ви са в нормално училище, няма да научат английски.
Аз лично уважавам правото им да живеят на собствената си територия така, като желаят.analgin написа:... ВЕЛИКИТЕ кебекуа...
Айдеее, още един не си е пил аналгина и почна да ме прекръства!analgin написа:Агент "Bistra"