Живот, жилище, гимназии в Едмънтън, Албърта.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
sevdalina marinova

Живот, жилище, гимназии в Едмънтън, Албърта.

Мнение от sevdalina marinova »

Здравейте,
Предстои ни заминаване след около 6 месеца за Едмънтън. Някой може ли да помогне със съвет за изгоден за живеене и съответната процедура по наемане на жилище от България.
И още нещо.... имам дъщеря на 15год., може ли някой да ми изясни каква е процедурата по приема и в гимназия, ще има ли някакъв изпит и т.н!

Благодаря предварително.
pumpy

Re: Живот, жилище, гимназии в Едмънтън, Албърта.

Мнение от pumpy »

Какво имаш предвид под "гимназия" ? Кварталното училище за съответния клас или нещо от сорта на "английскиата" в София, например. Когато ние се местим (повярвай ми, случвало ми се е около 9 пъти за последните 9 години) сме избирали винаги квартал в зависимост от работата. училищата ни(за нас възрастните). При последното местене, понеже решихме да изберем държавно училище за големия, съответно жена ми прекара известно време в интернет, търсейки и отсявайки училището, което иска и след това просто си наехме къща в района на съответното школо.
В крарталното училище ще я вземят по всяко едно време. Ако искаш специално училище, то тогава е най-добре да се обърнеш към него за конкретните му изисквания за прием. И последно, да наемеш квартира от България ми се струва ненужно и трудно усилие с много неизвестни.
sevdalina marinova

Мнение от sevdalina marinova »

.. да точно това имах предвит, просто може да се наложи да тръгнем преди да завърши, съответно тази учебна година.. ии се притеснявам дали ще я приемат в училище там, за да не повтаря една учебна година..! :)

а за начало, как е по-добре с жилището ? хотел и търсим там ... или ?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Точно преди завършване на гимназия е неприятен момент за емиграция.
Дилемата дали да изкара 2 месеца в канадското училище или да сложи още една година отгоре, не е чак такава дилема.
От гледна точка на следващото развитие на детето, вторият вариант е твърдо за предпочитане.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
pumpy

Мнение от pumpy »

optics написа: От гледна точка на следващото развитие на детето, вторият вариант е твърдо за предпочитане.
:y:
Публикувай отговор