roumensp написа:Daisy2 написа:... чалгаризацията на България е доста преувеличавана ...
Може и да е, и дано да е така. Не съм се прибирал почти 13 години, но тая година твърдо съм решил да отскоча за 2 седмици и като се върна, обещавам да докладвам ...

Зависи в каква среда се движиш, какво обичаш да правиш и къде да ходиш. Можеш да отскочиш до Народния, да видиш с очите си кой ходи и с какво е облечен

Вече ти споменах какво радио да слушаш
Може и на Черни връх да се качиш. Пеш. Ако искаш. Хубаво е. Пътеката над Алеко е стръмна, но пък каква гледка открива. От Голи връх е полегато, за начинаещи туристи

Има и по-леки маршрути. За който обича. И не е страшно - има много хора, особено през уик-енда. Има и такива, които се качват, за да седнат да ядат, но има и наистина планинари. Как да е, отплеснах се, има си планинарски форуми за целта.
Между другото, това е едно от нещата, с които Ванкувър води в Канада, за мен поне. Имате хубави планини наблизо. Може да споделиш, ако си запознат, как е за туристите - лесно ли е за един ден да се качиш само за уик-енд, какво струва, и т.н.