Пролетна сесия - Март/Април 2013

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
avril78

Re: Пролетна сесия - 19 Март до 6 Април 2013

Мнение от avril78 »

karelia79 написа:Аз не виждам защо да не може да се ограничи достъпа. Има сайтове, в които регистрацията е задължителна, и други, в които не е. Може би наистина трябва да се проведе анкета.
Разбира се, че може. Мога веднага да дам за пример три счетоводни форума, в които, за да пишеш се изисква регистрация.
Четенето е без регистрация.
Да приемем, че се въведе задължителна регистрация за какъвто и да е достъп, аз ще се регистрирам, за да мога да чета примерно, но може пак да не дам пълна и вярна информация за моята кандидатура (а може и изобщо да не съм кандидат за Канада). Следователно статистиката няма да е вярна.
Последно промяна от avril78 на Пет Яну 25, 2013 2:18 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Dikkas написа:Здравейте на всички.

За пореден път се убеждавам че има много хора, които само четат този форум (само сега има 9 госта) и ползват информацията, която се предоставя наготово тук. Например от Мартин, Judia и всеки който иска да помогне. А дори не искат да се регистрират в статистиката. Как да разберем дали всъщност сме 621 поред или както е в статистиката 215???? И може би ще получим покана за интервю 10.2017???? И да можем да планираме (доколкото е възможно) живота си в България. Може би типично по български гостите ни гледат сеира.

Както в живота така и тук в този форум , не може само да се взима, трябва и да се дава.

Предлагам модераторите да въведат задължителна регистрация за ползване и разглеждане на форума (само за раздел емиграция). Кога са подадени документи, акюзе, за коя процедура и т.н., т.н, )

Ако желаете може да направим и анкета и да гласуваме.

Късмет на всички колеги от форума с покани. На гостите много.....................
Съжалявам, но това няма да стане - поне според мене подобни ограничения са наистина в разрез с целта и смисъла с който този форум е създаден и поддържан.
Освен това, не трябва да се забравя че има и хора минали процедурата без нито да са писали, нито да са чели какво пише във форума - от тази гледна точка статистиката винаги ще е е непълна, просто няма начин всички кандидат-имигранти да бъдат включени в нея.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
razorman

Мнение от razorman »

Всеки е различен и всеки реагира по различен начин. Все пак си мисля обаче, че за всички ще е по-добре да запазят някакво спокойствие /доколкото това е възможно/. Като се ядосвате няма да промените нищо, само ще навредите на себе си. Предполагам, че на повечето е ясно, че въпреки писмата за изчакване за интервю, не всички ще бъдат поканени тази сесия. За съжаление наистина има доста хора, които черпят информация от форума, но не са се регистрирали в него. И аз си мислех, че на мястото където живея едва ли не само аз съм подал документи, защото никой друг не пише тук, а неволно разбрах, че всъщност това не е така. Явно всеки си има някаква причина да действа по определен начин. На база публикуваната до момента информация не вярвам да получа покана за тази сесия. В случая това, което зависи от нас е направено. Топката е в други ръце. Пожелавам успех на всички, а на най-най-нетърпеливите, най-искрено, да получат покана възможно най-скоро! :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

razorman написа:Всеки е различен и всеки реагира по различен начин. Все пак си мисля обаче, че за всички ще е по-добре да запазят някакво спокойствие /доколкото това е възможно/. Като се ядосвате няма да промените нищо, само ще навредите на себе си. Предполагам, че на повечето е ясно, че въпреки писмата за изчакване за интервю, не всички ще бъдат поканени тази сесия. За съжаление наистина има доста хора, които черпят информация от форума, но не са се регистрирали в него. И аз си мислех, че на мястото където живея едва ли не само аз съм подал документи, защото никой друг не пише тук, а неволно разбрах, че всъщност това не е така. Явно всеки си има някаква причина да действа по определен начин. На база публикуваната до момента информация не вярвам да получа покана за тази сесия. В случая това, което зависи от нас е направено. Топката е в други ръце. Пожелавам успех на всички, а на най-най-нетърпеливите, най-искрено, да получат покана възможно най-скоро! :)
Бих те помолил да спреш да пишеш с удебелен шрифт - това се възприема като говорене на висок глас, все едно се караш на някого.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
uncontrollable

Мнение от uncontrollable »

Малко встрани от темата на дискусия в последните постове, но след като предния път ми казаха, че съм включена в списъка за интервюта за Mission no. 4 и не можаха да ми кажат коя точно е тази мисия аз взех, че пак им се обадих. Просто не ме свърташе на едно място. Трябваше да разбера каква е тази Mission No. 4.

Казах, че искам да разбера дали съм включена в списъка за интервюта на мартенската сесия, а девойката ми каза: "Yes madame, you are on the interviews list". Попитах я за всеки случай, за да проверя дали съм разбрала правилно - дали съм в списъка за мартенската сесия тази година. Тя отговори: "Yes, madame. Someone will contact you shortly."

Ако искате звъннете им. Ще ви дадат информация.
Аватар
Dikkas

Мнение от Dikkas »

Когато бяхте унили, кой ви подкрепи? Гост № 2 ??
Когато имахте нужда от помощ и съвет, от кого го получихте??? Гост № 7 ??

Мнението ми беше само във връзка със статистиката.

Всеки може да следва пътя на емиграцията сам. Но не е честно и коректно да се възползваш от труда, съветите на другите.

Моля модераторите да преместят последните постове в отделна тема.

Съжалявам че оспамих темата.
DSC Виена - 02.11.2011
Интервю - 13.11.2013
Баркодове - 10.04.2014
Медицински/направени - 13.05.2014/21.05.2014
Покана за визи/Визи - 27.05.2015/12.06.2015
Билети - 29.06.2015
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

uncontrollable написа:Малко встрани от темата на дискусия в последните постове, но след като предния път ми казаха, че съм включена в списъка за интервюта за Mission no. 4 и не можаха да ми кажат коя точно е тази мисия аз взех, че пак им се обадих. Просто не ме свърташе на едно място. Трябваше да разбера каква е тази Mission No. 4.

Казах, че искам да разбера дали съм включена в списъка за интервюта на мартенската сесия, а девойката ми каза: "Yes madame, you are on the interviews list". Попитах я за всеки случай, за да проверя дали съм разбрала правилно - дали съм в списъка за мартенската сесия тази година. Тя отговори: "Yes, madame. Someone will contact you shortly."

Ако искате звъннете им. Ще ви дадат информация.
Това е чудесно! Радвам се за теб и ти пожелавам много, много успех! :y: :y: :y:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

На кой телефон?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
uncontrollable

karelia79,

Много ти благодаря, да ти се връща. ;) Но аз не вярвам докато не видя имейла. :) Хайде дано зарадват всички ни скоро.

jasmin_veni,
телефонът е: + 1 514 864-9191, Customer service.

jasmin_veni написа:На кой телефон?
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Аз пък установих,че от 2-3 дни стоя и гледам мейла си нон-стоп,което за мен не е нормално!Дори снощи ми идеше по едно време да метна лаптопа нанякъде.И стигнах днес до единственият полезен за мен и семейството ми извод.Не си заслужава да се напрягаме за нещата,които са извън нас.Поканите или ще дойдат или ще ни подминат и този път.Ако ни подминат и този път,това за нас ще означава,че не това е нашият път.Просто не е лошо понякога да обръщаме внимание на знаците,които са пред нас,но ние залисани в ежедневието не им обръщаме внимание.Може просто съдбата ясно и категорично да ни показва,че има друг съвсем различен път.
Когато стартирахме процедурата първият път детето ни беше на 2.Следващата година ще е в първи клас :tmi: .Затова и в поста отдолу пиша,че времето не чака никого!Защото покрай уроци,процедура,нерви,форум детето порастна ние сме пред следващите си рожденни дни и все още чакайки си нещо-то да се случи.
Истината поне за мен е /дано да бъркам /,но откакто преместиха мисията в Монтреал настана хаос.Бюрото във Виена поне следваше някакъв ход и много хора се викаха по номера на досиета/поредни/ .Сега е същински хаос.Да не забравяме колко документи се загубиха и колко наново изпратихте.
Гледайки обаче датите на изпратените покани виждам,че определено се запълва април месец,а за март почти няма покани.Та затова ми е интересно,защо девойката в Монтреал потвърждава инфо за март месец :?:
Днес ,определено никой не се е хвалил с покана.Каква е гаранцията,че другата седмица ще има такива.....
Кураж!Винаги има и план Б.Ние също като jasmin_veni предприемаме други стъпки в случай,че нямаме покани сега.Ще ги изчакаме на друго място,дай Боже! :y:
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
uncontrollable

Мишо,

много истина има в поста ти. От 3 дни на всеки 10 минути натискам "Refresh" бутона на пощата си. Някаква лудост ме е обзела. Трябва повече търпение, каквото има да става ще стане.

Ако въпросът ти по-долу е към мен, тя потвърди за март месец защото така й зададох въпроса: "Could you please confirm if I am on the interview list for the March session in Bulgaria?" Аз си я наричам мартенска сесия нищо че включва и април, за да я разгранича от есенната сесия. Та така. Да видим!

Повече търпение, кураж и спокойствие. Скоро ще се разбере дали ще има покани и за нас или ще си търсим пътя в друга посока.

Хубава вечер.

Misho76 написа:Аз пък установих,че от 2-3 дни стоя и гледам мейла си нон-стоп,което за мен не е нормално!Дори снощи ми идеше по едно време да метна лаптопа нанякъде.И стигнах днес до единственият полезен за мен и семейството ми извод.Не си заслужава да се напрягаме за нещата,които са извън нас.Поканите или ще дойдат или ще ни подминат и този път.Ако ни подминат и този път,това за нас ще означава,че не това е нашият път.Просто не е лошо понякога да обръщаме внимание на знаците,които са пред нас,но ние залисани в ежедневието не им обръщаме внимание.Може просто съдбата ясно и категорично да ни показва,че има друг съвсем различен път.
....
Гледайки обаче датите на изпратените покани виждам,че определено се запълва април месец,а за март почти няма покани.Та затова ми е интересно,защо девойката в Монтреал потвърждава инфо за март месец :?:
Днес ,определено никой не се е хвалил с покана.Каква е гаранцията,че другата седмица ще има такива.....
Кураж!Винаги има и план Б.Ние също като jasmin_veni предприемаме други стъпки в случай,че нямаме покани сега.Ще ги изчакаме на друго място,дай Боже! :y:
zorryyy

Мнение от zorryyy »

Здравейте и от нас. И ние като вас вече се уморяваме да чакаме. И нашата дъщеря беше на 7 месеца когато подадохме документите. Сега е на 2 г. и 3 месеца. Интересното тук е, доста от поканите които се изпратиха са за август месец, а нас буквално ни подминаха. Но Misho76 е прав - може би не това ще бъде нашата сесия. Ние между другото вървим заедно Misho76.
Дано имаме късмет и поне да ни се възнагради чакането. :(
Изпратени документи:27.06.2011г.
Акюзе:14.02.2012г.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Ами не знам каква им е логиката, но вижте какъв пост има тук: http://www.razgovory.com/ru/forum/viewt ... tart=19650" по отношение на лотарията, постът на shusha :)

и писмото: NOTE D’INFORMATION

Analyse par échantillonnage de certains dossiers

Le ministère de l’Immigration et des Communautés culturelles mène présentement une analyse sur un certain nombre de dossiers reçus entre 2010 et 2012 et dont l’examen préliminaire n’est pas encore complété. L’objectif de cet exercice est d’observer les caractéristiques présentées par les candidatures des dossiers déposés ces deux dernières années.

Si vous recevez cette lettre, c’est que votre demande de certificat de sélection fait partie des dossiers, sélectionnés au hasard, qui sont analysés dans le cadre de cette étude exploratoire. Il est fort possible dans ce cas que votre dossier soit traité plus rapidement que la majorité des dossiers déposés à la même date que le vôtre. Cette analyse est une véritable évaluation de votre dossier d’immigration réalisée selon la réglementation en vigueur et à la fin de laquelle, vous recevrez une décision quant à votre demande de certificat de sélection du Québec. Rappelons, encore une fois, que la sélection des dossiers qui ont fait l’objet de cette étude l’a été de façon aléatoire

N.B.: Veuillez S.V.P. ne pas transmettre de documents en pièces jointes.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Мисля, че логика няма.
Знаейки ти кога подаде документи, виждайки с какви нива на езици си, трябваше вече да си там, поне да си поканена още октомври.

Лотария? Това вече е нелепо.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

jasmin_veni Взе ми думите за karelia аз точно това и го споделих.
Не търсете логика!Релакс,релакс,релакс,всички сме напрегнати,изнервени и на ръба на нервна криза/е не всички де ама повечето,предполагам/.Когато най-малко очакваме ще ни изненадат.Така става обикновено!Миналата година за РД-тата дойдоха акюзетата,ако помниш сега за РД-тата ще дойдат поканите :y:
За мен по-важно би било дали всички докс са си нашите и дали всичко им е ОК.Да не се окаже на интервюто,че са ме писали я пилот ,я нещо друго :D като на предишните интервюта.Ако не друго,то поне в хода на кандидатурата научихме френски,а с още един език в главите си ще се оправим и на луната :D :party:
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Публикувай отговор