Пролетна сесия - Март/Април 2013

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Montre

Re: Пролетна сесия - 19 Март до 6 Април 2013

Мнение от Montre »

Щом са заляти от толкова много документи на кандидат - имигранти, от цял свят, значи в бюджета им са влезли пропорционално повече приходи. Иска ми се след като разполагат с повече пари , да увеличат и разходите за обработка на документите пропорционално и ако е необходимо да правят и повече сесии на година , но....това е положението. Защото това становище, " заляти сме от документи и затова се бавим " за мен е ОК в някакви по-нормални граници. Ние сме платили, колкото и тези, които преди 3-4 години . Само, че нашата перспектива за евентуално заминаване е 3+"не се знае колко " години срещу 1+малко на хората отпреди 3-4 години!
Извинете ме, че не съм написала нищо по същество и спамя темата. Аз съм изключително търпелив и последователен човек, но тука вече почвам да сдавам багажа ! Все пак сме хора, и в тази процедура има голяма доза човешки фактори, не само " досиета " на хартиен носител. Всички полагаме не малко усилия и отделяме/инвестираме не малко пари. Това не е лотария, че да се осланям на безкрайно търпение и " стискане на палци ".
Все още достатъчно много искаме да емигрираме в Канада по тази програма, така че ще чакаме!! :)
Още веднъж ме извинете, не се сдържах :)
Успех на получилите покани, успех и на всички, които чакаме.
И, моля ви, давайте данни за статистиката, никой няма да ви изяде. Вярвам, че това само може да ни помогне да придобием по-голяма представа за развитието на нещата. Да не говорим за етичната страна на въпроса...
Последно промяна от Montre на Пет Яну 25, 2013 10:43 am, променено общо 2 пъти.
Виена : 25.10.2011
Интервю : 04.11.2013 - CSQ
Нова Скотия: 04.12.2013
Баркодове : 30.01.2014
Покана за медицински : 24.04.2014/28.04.2014
Втора покана за медицински : 13.03.2015/17.03.2015
Покана за визи: 25.05.2015
T_LEO

Мнение от T_LEO »

Montre написа:Щом са заляти от толкова много документи на кандидат - имигранти, от цял свят, значи в бюджета им са влезли пропорционално повече приходи. Иска ми се след като разполагат с повече пари , да увеличат и разходите за обработка на документите пропорционално и ако е необходимо да правят и повече сесии на година , но....това е положението. Защото това становище, " заляти сме от документи и затова се бавим " за мен е ОК в някакви по-нормални граници. Ние сме платили, колкото и тези, които преди 3-4 години . Само, че нашата перспектива за евентуално заминаване е 3+"не се знае колко " години срещу 1+малко на хората отпреди 3-4 години!
Извинете ме, че не съм написала нищо по същество и спамя темата. Аз съм изключително търпелив и последователен човек, но тука вече почвам да здавам багажа ! Все пак сме хора, и в тази процедура има голяма доза човешки фактори, не само " досиета " на хартиен носител. Всички полагаме не малко усилия и отделяме/инвестираме не малко пари. Това не е лотария, че да се осланям на безкрайно търпение и " стискане на палци ".
Все още достатъчно много искаме да емигрираме в канада по тази програма, така че ще чакаме!! :)
И, моля ви, давайте данни за статистиката, никой няма да ви изяде. Вярвам, че това само може да ни помогне да придобием по-голяма представа за развитието на нещата. Да не говорим за етичната страна на въпроса...
Подкрепям с две ръце :y:
DCS Vienne - 30.09.2011
Entrevue - 07.11.2013
Doc. Sydney - 04.12.2013/11.12.2013
Баркодове - 29.01.2014
Медицинснки - 25.04.2014/ 08.05.2014
Покана за визи - 16.03.2015
ВИЗИ - 28.03.2015
Полет - 24.04.2015
sofia_shi82

Мнение от sofia_shi82 »

Montre написа:Щом са заляти от толкова много документи на кандидат - имигранти, от цял свят, значи в бюджета им са влезли пропорционално повече приходи. Иска ми се след като разполагат с повече пари , да увеличат и разходите за обработка на документите пропорционално и ако е необходимо да правят и повече сесии на година , но....това е положението. Защото това становище, " заляти сме от документи и затова се бавим " за мен е ОК в някакви по-нормални граници. Ние сме платили, колкото и тези, които преди 3-4 години . Само, че нашата перспектива за евентуално заминаване е 3+"не се знае колко " години срещу 1+малко на хората отпреди 3-4 години!
Извинете ме, че не съм написала нищо по същество и спамя темата. Аз съм изключително търпелив и последователен човек, но тука вече почвам да сдавам багажа ! Все пак сме хора, и в тази процедура има голяма доза човешки фактори, не само " досиета " на хартиен носител. Всички полагаме не малко усилия и отделяме/инвестираме не малко пари. Това не е лотария, че да се осланям на безкрайно търпение и " стискане на палци ".
Все още достатъчно много искаме да емигрираме в Канада по тази програма, така че ще чакаме!! :)
. Движим се заедно за сега. Дай Боже и покани :geek: И ние сме подали документи по същотовреме като вас, и другите дати са ни като вашите
Montre

Мнение от Montre »

sofia_shi82 написа: . Движим се заедно за сега. Дай Боже и покани :geek: И ние сме подали документи по същотовреме като вас, и другите дати са ни като вашите
:y:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Доколкото знам парите платени за обработка на документите и за имиграционните визи всъщоност отиват в общия държавен бюджет, а не в бюджета на Министерството отговарящо за имиграцията, т.е. бюджета на министерството не зависи от броя подадени апликации. Отделно в последните 2-3 години имаше съкращения в щатата на държваните чиновници в различни държавни иститутции и сроковете за чакане за някои услуги и тук в Канада също станаха неприемливо дълги.
Съжалявам ако написаното е като студент душ, но поне от моята гледна точка в момента по-малко на брои чиновници се занимават с обработката на по-голям обем документи.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Montre

Мнение от Montre »

Koko, аз предполагам, че това, което казваш е точно така. Затова съм и раздразнена, не ми звучи добре бюджетът на министерството на имиграцията да не зависи от броя на подадените молби. Но...все още искам да емигрирам, следователно го приемам:)
Вярно е, увеличиха сесиите като брой и продължителност през последната година. Допускам, че това за тях е ефективно. Но в частния случай, за мен и останалите като мен, нещата не изглеждат " отбатачени ". Поне да можеха да ни ориентират във времето кога да очакваме покани, а не да " примираме " всеки път като наближи поредната сесия.
Както и да е. Емоцията надделя над разума ми, който ми казва да съм по-въздържана :) Хора сме.
bond007

Мнение от bond007 »

Здравейте. След като искате данни за статистиката, ще ви напиша. От нашия град има две семейства, които са получили покани за интервю, но явно не искат да пишат тук. Затова ги напишете в статистиката така: bond007-трето семейство-подали документи в началото на октомври 2011 и дата за интервю - 27 март, 8,30 ч. и bond007-четвърто семейство-подали документи в началото на август 2011 и дата за интервю-5 април, 13,30. С това мога да помогна.
16.06.2011-Виена
14.02.2012-accusé
08.04.2013/13,30-интервю - изчакване
23.05.2014 - сертификати
11.06.2014 - Сидни, Нова Скотия, получени на 18.06.2014
09.09.2015г. - медицински изследвания
21.10.2015г. - получени визи
19.07.2016г. - полет за Монреал
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

bond007 написа:Здравейте. След като искате данни за статистиката, ще ви напиша. От нашия град има две семейства, които са получили покани за интервю, но явно не искат да пишат тук. Затова ги напишете в статистиката така: bond007-трето семейство-подали документи в началото на октомври 2011 и дата за интервю - 27 март, 8,30 ч. и bond007-четвърто семейство-подали документи в началото на август 2011 и дата за интервю-5 април, 13,30. С това мога да помогна.
Вписани сте в статистиката с бонд-2-ро семейство също от началото на октомври. Това семейство поканени ли са или са същото като семейство 3? И ако случайно имате информация относно професиите им - какви са?
Аватар
Dikkas

Мнение от Dikkas »

Здравейте на всички.

За пореден път се убеждавам че има много хора, които само четат този форум (само сега има 9 госта) и ползват информацията, която се предоставя наготово тук. Например от Мартин, Judia и всеки който иска да помогне. А дори не искат да се регистрират в статистиката. Как да разберем дали всъщност сме 621 поред или както е в статистиката 215???? И може би ще получим покана за интервю 10.2017???? И да можем да планираме (доколкото е възможно) живота си в България. Може би типично по български гостите ни гледат сеира.

Както в живота така и тук в този форум , не може само да се взима, трябва и да се дава.

Предлагам модераторите да въведат задължителна регистрация за ползване и разглеждане на форума (само за раздел емиграция). Кога са подадени документи, акюзе, за коя процедура и т.н., т.н, )

Ако желаете може да направим и анкета и да гласуваме.

Късмет на всички колеги от форума с покани. На гостите много.....................
DSC Виена - 02.11.2011
Интервю - 13.11.2013
Баркодове - 10.04.2014
Медицински/направени - 13.05.2014/21.05.2014
Покана за визи/Визи - 27.05.2015/12.06.2015
Билети - 29.06.2015
avril78

Мнение от avril78 »

Dikkas написа:Здравейте на всички.

За пореден път се убеждавам че има много хора, които само четат този форум (само сега има 9 госта) и ползват информацията, която се предоставя наготово тук. Например от Мартин, Judia и всеки който иска да помогне. А дори не искат да се регистрират в статистиката. Как да разберем дали всъщност сме 621 поред или както е в статистиката 215???? И може би ще получим покана за интервю 10.2017???? И да можем да планираме (доколкото е възможно) живота си в България. Може би типично по български гостите ни гледат сеира.

Както в живота така и тук в този форум , не може само да се взима, трябва и да се дава.

Предлагам модераторите да въведат задължителна регистрация за ползване и разглеждане на форума (само за раздел емиграция). Кога са подадени документи, акюзе, за коя процедура и т.н., т.н, )

Ако желаете може да направим и анкета и да гласуваме.

Късмет на всички колеги от форума с покани. На гостите много.....................
има резон, но не съм убеден, че ще има вярна информация и респективно достоверна статистика
просто мое мнение....иначе, да...идеята ти не е лоша
maranzika

Мнение от maranzika »

Изцяло подкрепям това мнение. Защото всеки път като видим , че предстои интервю всички от форума сме в трепети. Следя форума нон стоп макар да не вземам винаги отношение. Много и мен ме хваща яд на тези дето дори и да четат форума, не желаят поне да ни уведомят, че вече си имат покани. Това е вече игра на нерви, но нямаме изход освен да си чакаме и да се надяваме. Като подавахме документи най-малкото ни дете беше на 6месеца, а вече е на 2г. и 4м.
Успех и късмет на всички съфорумци, явяващи се на интервю.
Изпратени документи във Виена- 13.06.2011г.
Получени документи във Виена- 17.06.2011г.
Accuse- 07.10.2011г
В листата на чакащи интервю-05.10.2012г.
Покана за интервю -24.01.2013г.
Интервю - 05.04.2013г. , 14.30ч.
.
.
.
Кацане в Монреал:14.01.2016г.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Нашето е малко по-голямо вече, но сме в сходна с вашата ситуация.

За нас, този път ще е преломен. Ако и сега не получим покани и съответно няма развитие с процедурата, не знаейки как ще се развива от тук нататък, с това чудене и трепети...взехме решение да сменим дестинацията или поне да се огледаме. При всички случаи времето си лети, детето расте, ние си стареем. Не ми се губят още 2-3 години от най-хубавите в живота, когато сме най-работоспособни и пълни с енергия да отгледаме още деца.

това положение на стенд бай вече и на мен ми дойде до гуша!

Съгласна съм и с мнението на Dikkas, чисто модераторски не знам дали е възможно обаче.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
bobchentse

Мнение от bobchentse »

не съм убедена, че могат да се "заставят" хората да пишат, щом не искат... задължителната регистрация като такава едва ли ще ги принуди, все пак всичко в този форум е на доброволни начала.

Интересно е обаче защо липсва всякаква логична и човешка форма на ъпдейтване от квебешка страна, наистина би било хубаво поне те да даваха ориентировачни дати и времетраене, а не всичко да се случва на случаен принцип. Вижда се други държави са дори още по-назад от нас, но не е нормално да няма по-чести изявления и официален начин на истинско проследяване кой докъде е и колко още му остава, примерно онлайн или в някаква форма на бюлетин. Някои разбира се ще кажат, като искате да имигрирате ще търпите, но не би трябвало точно така да са нещата.
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

Никой не е длъжен да се регистрира, нито да пише! За мен, именно това е ценното във форума, че цари демокрация и всеки е добре дошъл, според желанията си и нуждите си.
Съжалявам, че подстрекавам дискусията, която е съвсем не по темата, но просто акъла не ми го побира как може да обвинявате хората, че просто си четат. И какво сега, да си направим секта на пишещите и отбелязаните в статистиката и друг да не може да припари? Че е добре да имаме пълни данни, добре е. Ама чак с такъв тон да се подхожда не ми се вижда правилно.
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Аз не виждам защо да не може да се ограничи достъпа. Има сайтове, в които регистрацията е задължителна, и други, в които не е. Може би наистина трябва да се проведе анкета.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Публикувай отговор