Първо искам да се извиня ,ако случайно тази тема е засегната някъде (въпреки ,че съм се потрудил и то доста но безрезултатно)но за моя съжаление старанието ми да намеря отговори на някои въпроси касаещи мен е безрезултатно.
От скоро имаме идея със съпругата ми за опит и евентуално емигриране в Канада.
Въпросът ми е следния:
Имам роднина (първа братовчедка на баща ми) която е в Newfoundland . Според канадските дефиниции за родственост,
тя не ми е никаква, така ли е или греша ?
Другото което ме интересува Newfoundland and Labrador Provincial Nominee Program(Skilled worker) , дали кандидата трябва да има стаж от професиите които са в списъка на федералната програма(Skilled worker) и дали пак трябва да се събират неоходимите минумум 67 точки(за сега) по всичките критерии ?
Ако имам предложение за работа от там ,което мисля ,че трябва да мине през HRSDC за да получи Labour Market Opinion или AEO (Arranged Employment Opinion) професията трябва ли да е от списъка от федералната програма (Skilled worker) или може да е различна?
И последно ,което ме интересува може ли тази моя роднина понякакъв начин да помогме нещата да станат по -лесно,ако тя има желания разбира се ?
Предварително благодаря на потребителите отговорили ми по темата .