Помощ за провинциална програма NLPNP

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
ivokomers

Помощ за провинциална програма NLPNP

Мнение от ivokomers »

Здравейте на всички посещаващи този форум :hai: .
Първо искам да се извиня ,ако случайно тази тема е засегната някъде (въпреки ,че съм се потрудил и то доста но безрезултатно)но за моя съжаление старанието ми да намеря отговори на някои въпроси касаещи мен е безрезултатно.
От скоро имаме идея със съпругата ми за опит и евентуално емигриране в Канада.
Въпросът ми е следния:
Имам роднина (първа братовчедка на баща ми) която е в Newfoundland . Според канадските дефиниции за родственост,
тя не ми е никаква, така ли е или греша ?
Другото което ме интересува Newfoundland and Labrador Provincial Nominee Program(Skilled worker) , дали кандидата трябва да има стаж от професиите които са в списъка на федералната програма(Skilled worker) и дали пак трябва да се събират неоходимите минумум 67 точки(за сега) по всичките критерии ?
Ако имам предложение за работа от там ,което мисля ,че трябва да мине през HRSDC за да получи Labour Market Opinion или AEO (Arranged Employment Opinion) професията трябва ли да е от списъка от федералната програма (Skilled worker) или може да е различна?
И последно ,което ме интересува може ли тази моя роднина понякакъв начин да помогме нещата да станат по -лесно,ако тя има желания разбира се ?
Предварително благодаря на потребителите отговорили ми по темата .
Estell

Re: Помощ за провинциална програма NLPNP

Мнение от Estell »

Братовчедка, не ти върши работа. Само брат, сестра, майка, баща, ти дават допълнителни точки при кандидатурата. Но, никой не може по никакъв начин да ти помогне за да се ускори процедурата. Единствено ако ти намери работа там и кандидатстваш с реално предложение за работа, само с това може да ти помогне братовчедката, но това пак не ускорява процедурата. А, както се оказа, за да получиш предложение за работа от Канада не е никак лесно и просто нещо.
bossa nova

Re: Помощ за провинциална програма NLPNP

Мнение от bossa nova »

ivokomers написа:Здравейте на всички посещаващи този форум :hai: .
Първо искам да се извиня ,ако случайно тази тема е засегната някъде (въпреки ,че съм се потрудил и то доста но безрезултатно)но за моя съжаление старанието ми да намеря отговори на някои въпроси касаещи мен е безрезултатно.
От скоро имаме идея със съпругата ми за опит и евентуално емигриране в Канада.
Въпросът ми е следния:
Имам роднина (първа братовчедка на баща ми) която е в Newfoundland . Според канадските дефиниции за родственост,
тя не ми е никаква, така ли е или греша ?
Другото което ме интересува Newfoundland and Labrador Provincial Nominee Program(Skilled worker) , дали кандидата трябва да има стаж от професиите които са в списъка на федералната програма(Skilled worker) и дали пак трябва да се събират неоходимите минумум 67 точки(за сега) по всичките критерии ?
Ако имам предложение за работа от там ,което мисля ,че трябва да мине през HRSDC за да получи Labour Market Opinion или AEO (Arranged Employment Opinion) професията трябва ли да е от списъка от федералната програма (Skilled worker) или може да е различна?
И последно ,което ме интересува може ли тази моя роднина понякакъв начин да помогме нещата да станат по -лесно,ако тя има желания разбира се ?
Предварително благодаря на потребителите отговорили ми по темата .
Привет!
Estell ти е отговорил/а на един от въпросите ти! :)
Относно предложението за работа - правилно мислиш,че трябва да мине през http://www.hrsdc.gc.ca/eng/home.shtml .А относно професиите - http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC ... Matrix.pdf до колкото си спомням ,някъде беше упоменато,че трябва професията ти,която си работил в бг-то да съответства на категориите от 0 ,A и B в линка по-горе.От C и D категория не ти дава възможност за подаване на документи....
А ако имаш предложение за работа от там - 10 точки не са никак малко.А и тези документи,с предложения за работа се разглеждат целогодишно,независимо дали е спряна процедурата временно- както е сега.
Успех! :y:
" - Това е невъзможно - казала Причината. - Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът. - Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
- Опитай... - прошепнала Мечтата. "
Публикувай отговор