Има ли заминали с работна виза TWP?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
leaf

Re: Има ли заминали с работна виза TWP?

Мнение от leaf »

Ако в изискванията не е изрично написано, че кандидатът трябва да е ПР или гражданин на Канада ,тогава всеки може да кандидатства за лиценз. Не зная за дърводелци, това е работа на Таня да уточни, но за моята професия хората подават документи и когато имат положителен отговор пътуват до Канада да държат изпит.
Освен това когато подаваш документо за ПР поновата програма можеш да представи вместо готовия лиценз преписката си с дадена гилдия и писмо, че си допуснат до изпит.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Ivan1007 написа:
Daisy2 написа: Ок. Не е със знаят. И коя е другата програма за тях, тогава?
Ми четете ве. Нали четете и знаете - що питате?

Отвори статистиките и си направи изводи, ако трябва. :D

Батката направи бзнес предложение, от мен какво очакваш - безплатен съвет?

Ми аз ги давах - от тук нататък платено. :)
Ми четем, бе! :D И не само четем, ами и линкове даваме ;) Такава програма към момента няма. Но на теб ти е кеф да чешеш клавиатурата. В което лошо няма ;) На всички ни доскучава понякога работата. :rofl:

За бизнес-предложения и платени консултации не ползвам форуми ;) Благодаря все пак за предложението :D
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

leaf написа:Ако в изискванията не е изрично написано, че кандидатът трябва да е ПР или гражданин на Канада ,тогава всеки може да кандидатства за лиценз. Не зная за дърводелци, това е работа на Таня да уточни, но за моята професия хората подават документи и когато имат положителен отговор пътуват до Канада да държат изпит.
Освен това когато подаваш документо за ПР поновата програма можеш да представи вместо готовия лиценз преписката си с дадена гилдия и писмо, че си допуснат до изпит.
Става въпрос не за ПР или гражданство, а за изискване в момента да работиш фул-тайм в Канада по този точно трейд, за да положиш изпита. Може да си временен работник и пак да работиш в Канада (без ПР или гражданство). Което рекрутърката е казала (и аз също така знам), но Таня трябва специално да провери, за всеки случай.

Ами може и да може. Но се съмнявам да го приемат за основание, защото това е условие за елиджибилити, а не е просто предимство да носи точки. Защото допуснат до изпит не значи взел изпит. Ами ако не се яви, след като вземе ПР? Ами ако го скъсат? Само предположение, нищо лично.
leaf

Мнение от leaf »

Страхувам се, че вие не четете написаното. Всъщност четете, а не го разбирате. Както и да е писах повече отколкото възнамерявах.
Успехи на всички. :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа: Ами с више,с дипломи,особенно с английски дипломи признаващи се в англоезичните страни какъв им е проблема да натрупат точките за ПР
Ами проблемът е, че отворената федерална програма иска валидна оферта за работа, а по неотворената не се знае кои са позициите.

Е, нема начин да си толкоз т..п :rofl: Само се правиш :rofl:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Daisy2 написа: Ми четем, бе! :D И не само четем, ами и линкове даваме ;) Такава програма към момента няма.
Е, що да няма? Да продадат бизнеса и с 800 000 долара са в Канада като бизнесмени. :tmi:

Примерно казано. ;)

Може и ферма да си купят в Саскетчуан. :tmi:

Батката направи и безплатно предложение, ама като не щат да учат френски и аз не знам. Иначе в Квебешко наистина е далавера и ще им пасне след социализъма в Обединеното Кралство.

Па, ако толкова много държат на Stony Beach или Stony Plain никой нема да ги върже насила у франкофонията. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Ivan1007 написа: Е, що да няма? Да продадат бизнеса и с 800 000 долара са в Канада като бизнесмени. :tmi:

Примерно казано. ;)

Може и ферма да си купят в Саскетчуан. :tmi:

Батката направи и безплатно предложение, ама като не щат да учат френски и аз не знам. Иначе в Квебешко наистина е далавера и ще им пасне след социализъма в Обединеното Кралство.

Па, ако толкова много държат на Stony Beach или Stony Plain никой нема да ги върже насила у франкофонията. :D
Eх, как не са се сетили....сега шъ требе да ти плащат за акъла... :rofl:

Leaf, благодаря!
pumpy

Мнение от pumpy »

Ivan1007 написа:Иначе те уверявам, че презокеанските полети се понасят много по-добре, ако при качване в самолета от вратата завиеш в ляво, а не в дясно. :D
Ако имаш и 6 месеца отпуска в годината, а не 2-3 седмици, и ти плащат повече отколкото за 11 месеца на канадската тръстика полетите и джетлега се понасят без особени проблеми на всеки 4 седмици. :tmi:
:y: :y: :y:
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
newcomer написа: Продължавам все още да се чудя защо си чупите главите с разни тракове-мракове ,а не я подкарате по леката процедура.Пускайте документи за РП на Кебек и след година две сте в Канада и всеки да ходи после на който канадски сайд си иска.
Ако ли не събирате нужните точки за да преминете успешно интервюто имам Оферта.Но тя е валидна само за сами жени.Предлагам брак,правя ви спонсорство,водя ви в Канада и след това се прибирам в България,а вие се оправяйте там на местна помощ.
Цената е 50 хиляди български лева като в нея са включени самолетните билети и летищни такси.
Ех Танчето сега ,ако беше мома можеше да и се отвори парашута.
За Кебек - причината е френският. Поне при Таня :) Аз се колебая, все още.

Браво, ти и бизнес ще завъртиш :rofl: И аз не съм мома, така че няма как - сорри ;) Но не се отчайвай -важното е да имаш бизнес-идеята, а тука все някога ще надникне някоя мома, загоряла за канадски съпруг :D

Не бих нарекъл предложението си бизнес,а по скоро зов за помощ,един вид мога да откликна за да бъда полезен на някой да си свърши работата с/у определено заплащане .Но като бизнес идея и аз много си го харесвам,но за да бъде реално осъществим и вървежен бизнеса на първо време канадското правителство трабва официонално да разреши многоженството.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

;) Разсмяхте ме днес. Не съм се смяла така на глас от форум досега :lol:
Само едно не ми е ясно, как по развалено-телефонна линия всичко казано досега се радзува до необуздани пропорции и излиза извън всеки познат контекст? То,аз не знам на кой е темата вече и какво/кой се обсъждат. Не ,че не си виждам ника по страниците, но нищо за моята ситуация освен името :(
Дейзи-благодаря за инфото. След два дни се връща мъжа ми от конадировка и ще проучи въпроса, защото реално аз не се занимавам с тази част . :f:
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа: Не бих нарекъл предложението си бизнес,а по скоро зов за помощ,един вид мога да откликна за да бъда полезен на някой да си свърши работата с/у определено заплащане .Но като бизнес идея и аз много си го харесвам,но за да бъде реално осъществим и вървежен бизнеса на първо време канадското правителство трабва официонално да разреши многоженството.
Да не е западнал бизнесът с колите? Или сега през зимата е мъртъв сезон? Гледам не пускаш вече обяви.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

pumpy написа:
Ivan1007 написа:Иначе те уверявам, че презокеанските полети се понасят много по-добре, ако при качване в самолета от вратата завиеш в ляво, а не в дясно. :D
Ако имаш и 6 месеца отпуска в годината, а не 2-3 седмици, и ти плащат повече отколкото за 11 месеца на канадската тръстика полетите и джетлега се понасят без особени проблеми на всеки 4 седмици. :tmi:
Е що ? Самолета като пада , пада цял, а не по класи.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
newcomer написа: Не бих нарекъл предложението си бизнес,а по скоро зов за помощ,един вид мога да откликна за да бъда полезен на някой да си свърши работата с/у определено заплащане .Но като бизнес идея и аз много си го харесвам,но за да бъде реално осъществим и вървежен бизнеса на първо време канадското правителство трабва официонално да разреши многоженството.
Да не е западнал бизнесът с колите? Или сега през зимата е мъртъв сезон? Гледам не пускаш вече обяви.
Мани,мани сега е дед сийзън,пачка диплим чак на пролет когато българоканадци,българоангличани и българоамериканци си дойдат за ваканция.Ей велики сте да знаеш,ако не сте вие има да чета романа глад.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, не знам. Аз понеже не съм патриот, не си ходя чак толкова често. Ta надали допринасям много за българската икономика. :D
Ама няма лошо, нека има хляб за всички! :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IRA написа:
pumpy написа:
Е що ? Самолета като пада , пада цял, а не по класи.
Вече три години.броя на излитанията за мен е равен на броя на кацанията. :)
:-D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Заключено