Наглост !
Re: Наглост !
Aбе, някой знае ли отношението на кубинците в Канада към Кастро и режима му? Различават ли се много като нагласа от тези във Флорида?
Линко, знам, че не казваш точно това, но свободата на мисленето не струва нищо без възможността да я комуникираш тази мисъл свободно.
Линко, знам, че не казваш точно това, но свободата на мисленето не струва нищо без възможността да я комуникираш тази мисъл свободно.
Tака е, Марто, не споря.
Но освен законови има и неписани морални норми.
Ако аз, поради нестандартното си мислене, започна да излагам нестандартните си виждания за майката или сестрата на събеседника ми, то ще бъда защитен от закона и другият ще бъде съден задето ми е счупил главата. Но от това болките ми няма да намалеят.
Но освен законови има и неписани морални норми.
Ако аз, поради нестандартното си мислене, започна да излагам нестандартните си виждания за майката или сестрата на събеседника ми, то ще бъда защитен от закона и другият ще бъде съден задето ми е счупил главата. Но от това болките ми няма да намалеят.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Току-що проверих статиите в Уикипедия за Левски и Ботев. На английски. Въпросната думичка, започваща с "Т" я нямаше никъде там.ablood написа: Ако провериш в Wiki за Левски и партизаните ще видиш, че аз съм несравнимо по въздържан и деликатен от тях. И в трите случая в описанието на действията им присъства думичката с "Т" дето направо ви побърква. Само, че срещу Wiki не се лае толкова лесно, колкото срещу съфорумниците.
Да ги чета ли и на френски?
Кубинският национален герой е Хосе Марти. Интересно, че е бил такъв и преди и по време на режима на Кастро. Гевара е герой само на режима, така както и Георги Димитров, Димитър Благоев и ако щеш Тодор Живков. Сам виждаш разликата.
Досега не съм чул кубинец да каже нещо лошо за Хосе Марти.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
- ablood
- Обратна връзка:
Не съм писал Ботев и Левски, а патризаните и Левски.grozdan написа:Току-що проверих статиите в Уикипедия за Левски и Ботев. На английски. Въпросната думичка, започваща с "Т" я нямаше никъде там.
Ето ти ги сдъвкани:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 0%BA%D0%B8
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BD%D0%B0
Натискаш Ctrl+F и пишеш "терор"
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Хм, прав си, "революционен терор". Познавайки стила на българските джурналисти някой пак е решил да използва думи не на място, мислейки се за изобретателен. В английската статия "terror" нямаше. Хубаво, че го отбеляза, аз съм свикнал да чета предимно английските версии в Уикипедия, поради по-добрия контрол върху написаното. Все пак продължавам да твърдя, че просто не е уместно да се обижда паметта им.ablood написа: Не съм писал Ботев и Левски, а патризаните и Левски.
Ето ти ги сдъвкани:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 0%BA%D0%B8
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BD%D0%B0
Натискаш Ctrl+F и пишеш "терор"
За партизаните въобще не става и дума. За мен те не са освободители поради простата причина, че България не е била завладяна по това време.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
- ablood
- Обратна връзка:
Всъщност това не са журналистически интерпретации, а цитат от личните писания на Апостола, касаещи методите срещу местната власт и несътрудничещи чорбаджии.grozdan написа:Хм, прав си, "революционен терор". Познавайки стила на българските джурналисти някой пак е решил да използва думи не на място, мислейки се за изобретателен.
ОК, доказателства за това имаш ли? Линк примерно.ablood написа:Всъщност това не са журналистически интерпретации, а цитат от личните писания на Апостола, касаещи методите срещу местната власт и несътрудничещи чорбаджии.
Междувременно, понеже за мен е въпрос на принцип, писах на един от хората, които поддържат статията. Ще следя да видя дали ще го коригира.
- roumensp
Така е, но пък моралните норми са разтегливо понятие ...agent Ozo написа:Но освен законови има и неписани морални норми.
Като пример бих ти дал становището на различните хора по отношение на абортите.
- ablood
- Обратна връзка:
Google връща огромно количество резултати по темата, но не мисля, че нито един линк ще бъде доказателство за теб.grozdan написа:ОК, доказателства за това имаш ли? Линк примерно.
Случайно обаче попаднах на това писмо, което предполагам също ще обявиш за фалшифицирано:
Докато постигнем целта си, ще отидат и невинни хорица
...През друга къща влизам у едного чорбаджия, комуто бяха поискали помощ за заточениците в Диарбекир. А това куче, [след] като не дал ни парà, напсувал ги и ги укорил, че били разваляли спокойствието му! - на шкембетата. Аз исках да го [убия] и [да взема] парите му, но както правих сметката си вкъщи, на пазара не излезе така. Да видим каква [излезе]. Ние [бяхме] скрити в къщата му. Фамилията му беше отишла на Троянския манастир, а той [бе останал] само с калфата си, 24-годишен момък. Според както изпитах, от дюкана си дохождал всеки път един час и половина преди момчето, [но] то не беше така. Към 3 часа дохожда калфата му, отваря портата, която беше заключена отвън, и влиза... Ако беше дошел той пръв, нямаше да става никакъв шум, а то дойде първо момчето. Посрещна го другарят ми. [Момчето] нададе вик: "Тичайте, хора!" Докато пристигна от мястото, дето бях на двора, то все вика и се бори с другаря ми. Пристигнах. Ръгнах го с камата на смърт, та дано народът да сбърка посоката на гласа му, [защото] улицата беше пълна с хора. Не умря изведнъж. Захвана да вика повече, което не можеше да се укрий вече. Ръгнах го още веднъж, за да не се мъчи и да не може да каже какви са били [нападателите]. Жално за невинното момче! Но ако не беше така, бе оцапано на много страни. Докато постигнем целта си, ще отидат и доста невинни хорица.
Левски до Л. Каравелов,
25.08.1872 г.
ablood, никъде не съм твърдял, че Левски не е убивал хора. Това е ясно като бял ден. Твърдя, че не е бил терорист и е некоректно да бъде изкарван такъв. Разбирам, че линията е тънка и зависи от гледната точка. Според Отоманската империя всичките борци за свобода са бандити и терористи. Според българската държава те са национални герои. Аз като българин вярвам в последното и даже и през ума не ми минава друго.
Отделно от това ти ми посочи доказателство за твърденията си. Както забеляза го приех, макар и с коментар. Не ме е страх да си призная когато не съм прав и ще ти се извиня, ако ми докажеш правотата си. Дай няколко от въпросните линкове, щом така или иначе си ги намерил.
Отделно от това ти ми посочи доказателство за твърденията си. Както забеляза го приех, макар и с коментар. Не ме е страх да си призная когато не съм прав и ще ти се извиня, ако ми докажеш правотата си. Дай няколко от въпросните линкове, щом така или иначе си ги намерил.
- Bistra
- Напуснал форума
Я, пак, че не разбрах? Според коя държава? Чорбаджията турчин ли е бил?grozdan написа:Според Отоманската империя всичките борци за свобода са бандити и терористи. Според българската държава те са национални герои. Аз като българин вярвам в последното и даже и през ума не ми минава друго.
....
Сега, ако минем напред във времето да си спомним за пребития дядо на моя съпруг. Тогава дори не са се освобождавали, както ти сам отбеляза, защото е било след 9-ти септември. А дядото е бил обикновен занаятчия скътал малко парици за черни дни. Пари изкарани с труд. Е, какви са били биячите питам, м? Ами нас в училище ни учеха, че са били герои.
...
Потомците на същите тези герои сега строят молове и ние ги обвиняваме, че са вкарали българското общество в безнравственост и незачитане на предходните герои.
...
Аз ако се върна и организирам Съпротивително движение герой ли ще стана?

А сега, де? Обърках се тотално.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Ясно! Ти твърдиш, че между двете движения (освободителното и партизанското) няма разлика в използваните методи.
Аз бях дотук, не си струва да си хабя времето и нервите. Опитах се да обясня нещо, вие се правите на неразбрали. Вярвайте в каквото си искате, не сте малки деца.
Аз бях дотук, не си струва да си хабя времето и нервите. Опитах се да обясня нещо, вие се правите на неразбрали. Вярвайте в каквото си искате, не сте малки деца.
- Bistra
- Напуснал форума
Удобно измъкване, браво! Партизанското движение също е било освободително-такова в страните, където е имало немски окупационни войски. У нас обаче си е било жив грабеж.... Ето, излиза, че нямате основание да обиждате А-Блъд по начина, по който го прави IFF или Странджата.grozdan написа:Ясно! Ти твърдиш, че между двете движения (освободителното и партизанското) няма разлика в използваните методи.
Иначе в тоя ред на мисли някой може да ги нарече тях "нацисти", задето недолюбват комунистите и всички по стар български обичай ще се хванем за гушите....Браво на нас! "Съединението прави силата!"....Само че аз не искам да се съединявам с хора, които ръсят обиди и не го правя в никакъв случай от надменност.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Благодаря за рамото. 

-
Блудни,да ти имам рамотоablood написа:Благодаря за рамото.