Също така, Таня, прочете ли какво друго е казала англичанката, особено по въпроса за намирането на работа?Ivan1007 написа:Ако споделяш това мнение, ще си от трън та на глог във Ванкувър или в Regina.tanyatais написа: Eто едно мнение,което обяснява лесно защо хората вече не желаят да живеят/работят в Англия.Тъжно,но факт:
"We were not happy to see the decline of the UK since joining the EU and free movement of people between member states. With more and more countries being incorporated into the EU, uncontrolled economic migration to the UK is putting too great a pressure on all services,jobs got scarce and underpaid and the UK has become the dumping ground of Europe. In my honest opinion, racial unrest is a simmering melting pot and I believe that it is only a matter of time until civil unrest takes on massive proportions. We looked for an English speaking country, which had a slower pace of life, where our children would have better opportunities and where a sense of community and tolerance was the norm. ...."
Има ли заминали с работна виза TWP?
Re: Има ли заминали с работна виза TWP?
- Kan_Tangra
Аз не мога да си обясня в цяла Канада, и десетки хиляди българско население, най-големия форум на българи в Канада, и как не се намери един българин дошъл с работна виза, че да даде инфо от 1ва ръка.
И също така, не мога да си обясня, мислещата питаща, как не се замисля защо така няма такива хора с работни визи и къде са се дянали.
Аз не съм негативен и няма да обезкуражавам никого. Само си споделям въпросите на глас ...
И модераторите, как не ви досрамя да триете от тази безценна тема!

И също така, не мога да си обясня, мислещата питаща, как не се замисля защо така няма такива хора с работни визи и къде са се дянали.
Аз не съм негативен и няма да обезкуражавам никого. Само си споделям въпросите на глас ...
И модераторите, как не ви досрамя да триете от тази безценна тема!

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
- Bistra
- Напуснал форума
Ти почерпи с козунак, а аз ще ти разкажа какво пишеше. 
На картинката от Гугъл имаше ж.п. линия, поле и ферма. Сигурно има и койоти.

На картинката от Гугъл имаше ж.п. линия, поле и ферма. Сигурно има и койоти.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- optics
- Модератор
Защото е старо. Тя иска прясно.Kan_Tangra написа:... как не се намери един българин дошъл с работна виза, че да даде инфо от 1ва ръка.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Да,така е ,но е пример за много хора ,заминаващи или заминали скоро с работна виза,която е много популярна в Англия,зщото хората от тук тръгват след намерена работа,продават къща и лични вещи , намета ремовалс компания за багажите им, и държат да са подсигурени .huti написа:canadavisa.com е сайт който може да ти попълни апликацийте но да ти немери работа,едва ли.Така наречените рекрутери са предпочитани от компаните защото се занимават с намирането и наемането на персонал,което спестява разправиите на компанията да се занимава с хора които комуникират на лош английски и се намират някъде си и ще пристигнат и започнат работа незнайно кога.
Явно няма чак такъв наплив от БГ с такива визиoptics написа:Защото е старо. Тя иска прясно.Kan_Tangra написа:... как не се намери един българин дошъл с работна виза, че да даде инфо от 1ва ръка.

Да,защото няма да е подходящо да помогна със съвет на някой ,имигриращ къмм Англия с процедури и правила от преди 11-12 години ,нали? Нямам си и представа какво се иска за нови имигранти, регулации и програми

"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Явно няма чак такъв наплив от БГ с такива визиtanyatais написа:Да,така е ,но е пример за много хора ,заминаващи или заминали скоро с работна виза,която е много популярна в Англия,зщото хората от тук тръгват след намерена работа,продават къща и лични вещи , намета ремовалс компания за багажите им, и държат да са подсигурени .huti написа:canadavisa.com е сайт който може да ти попълни апликацийте но да ти немери работа,едва ли.Така наречените рекрутери са предпочитани от компаните защото се занимават с намирането и наемането на персонал,което спестява разправиите на компанията да се занимава с хора които комуникират на лош английски и се намират някъде си и ще пристигнат и започнат работа незнайно кога.optics написа:Защото е старо. Тя иска прясно.Kan_Tangra написа:... как не се намери един българин дошъл с работна виза, че да даде инфо от 1ва ръка.

Да,защото няма да е подходящо да помогна със съвет на някой ,имигриращ къмм Англия с процедури и правила от преди 11-12 години ,нали? Нямам си и представа какво се иска за нови имигранти, регулации и програми

Танче,ето ти едно клипче да се запознаеш с бъдещите ти нови съграждани с които ще се състезаваш за едно работно место
http://www.youtube.com/watch?v=XOkvXRqILRU"
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
Да, дала съм линк към цялата статия .Marto написа:Също така, Таня, прочете ли какво друго е казала англичанката, особено по въпроса за намирането на работа?Ivan1007 написа:Ако споделяш това мнение, ще си от трън та на глог във Ванкувър или в Regina.tanyatais написа: Eто едно мнение,което обяснява лесно защо хората вече не желаят да живеят/работят в Англия.Тъжно,но факт:
"We were not happy to see the decline of the UK since joining the EU and free movement of people between member states. With more and more countries being incorporated into the EU, uncontrolled economic migration to the UK is putting too great a pressure on all services,jobs got scarce and underpaid and the UK has become the dumping ground of Europe. In my honest opinion, racial unrest is a simmering melting pot and I believe that it is only a matter of time until civil unrest takes on massive proportions. We looked for an English speaking country, which had a slower pace of life, where our children would have better opportunities and where a sense of community and tolerance was the norm. ...."

Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Аз не видях да си пуснала линк към статията, но може и да греша.tanyatais написа:
Да, дала съм линк към цялата статия .То никой не очаква да е лесно .Всяко начало е трудно.
Ето го - няма да навреди. Нещата определено звучат по-различно на място.
http://britishexpats.com/articles/canad ... with-stef/"
Аз мисля, че те са имали едно съществено предимство - дошли са като имигранти, а не като временни работници, т.е те са почнали от там, където вие евентуално ще бъдете след година и нещо при условие, че получите предложение за постоянна работа и получите permanent residence.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Да,така е ,избрах тази история ,защото е описателна,а не защото е като нашатаIvan1007 написа:Аз не видях да си пуснала линк към статията, но може и да греша.tanyatais написа:
Да, дала съм линк към цялата статия .То никой не очаква да е лесно .Всяко начало е трудно.
Ето го - няма да навреди. Нещата определено звучат по-различно на място.
http://britishexpats.com/articles/canad ... with-stef/"
Аз мисля, че те са имали едно съществено предимство - дошли са като имигранти, а не като временни работници, т.е те са почнали от там, където вие евентуално ще бъдете след година и нещо при условие, че получите предложение за постоянна работа и получите permanent residence.

Линковете не съм ги дала с цитата,а по нагоре .
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Няма съмнение, че не като вашата, защото по отношение на имиграция в Канада вие нямате история, а само намерения.tanyatais написа: Да,така е ,избрах тази история ,защото е описателна,а не защото е като нашата
Линковете не съм ги дала с цитата,а по нагоре .
Тяхната не е само описателна, но и показателна за разминаване между очаквания,самооценка и реалност.
Радвам се да прочета тази статия, защото тя показва един голям проблем на имиграцията.
Причината за имиграцията на тази дама и доколкото разбирам на вас е бягство от обществото, в което тя е била и вие още сте.
Да де, ама си има отделна категория за бежанци.
Ако бягате и не можете да влезете в тази категория, това не е случайно и показва, че проблемът е във вас.
Тази категория не е за вас, но понеже искате да избягате, търсите заобиколен начин.
Това съм го писал много пъти, ето го отново:
Имиграцията сама по-себе си не решава проблеми - тя създава много нови проблеми.
Имиграцията със съзнанието, че ще опитаме, пък ако не стане ще се върнем според мен е много трудна, ако не невъзможна.
Не можете да се върнете - човек не може да влезне в една и съща река два пъти. Той не е същия и реката не е същата Stef го е установила, че няма как да се върнат, ама още продължава да гледа назад.
Тя и досега си мисли, че проблемът и е бил в "загубените" две години в дела, 4000 паунда за адвокат и загубени пари от курсовата разлика.
Дали пък "грешката" на имиграционните да им откажат не е била вярна?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
По първото и моето мнение е такова, най-вече заради огромните вложения - не само на пари, но и усилия, нерви, години. Но мисля, че все пак Stef има основания да търси и обективни причини (извън лични качества) за тяхната засега трудна адаптация - наистина не е едно и също да имигрираш (не само в Канада, където и да било) при подем на икономиката и по време на стагнация. И наистина мисля, че ако бяха го направили през 2008, биха имали по-добри шансове. Казвам шансове, гаранции няма. Същото важи и за напусналите България през локалната криза (около 2000 г.) и през сегашната. Но масово хората гледат само своето тясно положение и опит, без да се опитват да го вместят в по-широк, национален/глобален контекст.Ivan1007 написа:
Имиграцията със съзнанието, че ще опитаме, пък ако не стане ще се върнем според мен е много трудна, ако не невъзможна.
Не можете да се върнете - човек не може да влезне в една и съща река два пъти. Той не е същия и реката не е същата Stef го е установила, че няма как да се върнат, ама още продължава да гледа назад.
Тя и досега си мисли, че проблемът и е бил в "загубените" две години в дела, 4000 паунда за адвокат и загубени пари от курсовата разлика.
Колкото до бягството, и аз мисля, че не е едно и също да бягаш от гражданската война в Сирия и от стреса на големия град в Лондон. Но това си е въпрос на характер -има хора-авантюристи, на които само им трябва повод да търсят промяна и нова среда - явно Таня е от тях

Daisy2 написа:По първото и моето мнение е такова, най-вече заради огромните вложения - не само на пари, но и усилия, нерви, години. Но мисля, че все пак Stef има основания да търси и обективни причини (извън лични качества) за тяхната засега трудна адаптация - наистина не е едно и също да имигрираш (не само в Канада, където и да било) при подем на икономиката и по време на стагнация. И наистина мисля, че ако бяха го направили през 2008, биха имали по-добри шансове. Казвам шансове, гаранции няма. Същото важи и за напусналите България през локалната криза (около 2000 г.) и през сегашната. Но масово хората гледат само своето тясно положение и опит, без да се опитват да го вместят в по-широк, национален/глобален контекст.Ivan1007 написа:
Колкото до бягството, и аз мисля, че не е едно и също да бягаш от гражданската война в Сирия и от стреса на големия град в Лондон. Но това си е въпрос на характер -има хора-авантюристи, на които само им трябва повод да търсят промяна и нова среда - явно Таня е от тях
Tова ,че англичанин с перфектен английски и ;английска; диплома емигрира в англоговоряща страна не е никаква гаранция ,че няма да духа супата както в случая със Стеф.Един човек ,ако си е загубеняк където и да отиде си остава същия.Криза били,бла,бла и сега нямали пари да се върнат обратно в Англия.Ми аз емигрирах в най голямата канадска криза около 2000 год. с нула френски и нула английски,всъщност на английски знаех hi i fuck up и никаква професия.Понаучих езика ,изкарах един курс и взех занаят,после няколко години си чупих главата по канадските и американските пътища,даже по едно време и камион си бях купил и след 9 години с пачката в джоба обратно в Българи да си въртя синджирчето.Нямало обратен път,много сложна била обратната адаптация,бла ,бла,като има кинти всичко става много лесно.Сега ,ако свърша кинтите или реша,че ми е омръзнало да се застоявам на едно место ей я Канада,билетчето за самолетчето и на втората седмица съм пак на тръка с 4-5 хилки заплата.
Бе прости и тъпи англичани,какво им четете глупостите само.
newcomer, те очевидно не обмислят работа от сорта на "шофьор на тежък камион"
- имам предвид Stef (не Таня, която подчерта, че случаят е различен
) - това е нация сахибска, искат синджирчето още веднага. А ако имат мерак за геврека, и в Европа има камиони и пътища
Шегата настрана, явно става въпрос за академик-левъл работа, поне Stef и смейството й най-вероятно са с очаквания за такава.
Във вески случай, мен сериозно ме озадачи причината за емиграция на Стеф "We were not happy to see the decline of the UK since joining the EU and free movement of people between member states" Ако тя се страхува от конкуренцията на източно-европейците (защото немци и французи не са се залетели към УК особено), които идват с повече относителни недостатъци сравнено с тях, а и са относително по-малко като % от населението на УК (не коментирам имигрантите от извън ЕС, макар че мисля, че проблемът на Стеф е точно там), защо се е запътила към страна, която приема близо 1 % от населението си всяка година отвън, от целия свят, не само от ЕС? Тоест, Канада е много по-отворена за имигранти от УК. Тоест, простата логика показва, че Стеф бяга от проблем в УК на място, където този проблем е още по-сериозен.

Шегата настрана, явно става въпрос за академик-левъл работа, поне Stef и смейството й най-вероятно са с очаквания за такава.
Във вески случай, мен сериозно ме озадачи причината за емиграция на Стеф "We were not happy to see the decline of the UK since joining the EU and free movement of people between member states" Ако тя се страхува от конкуренцията на източно-европейците (защото немци и французи не са се залетели към УК особено), които идват с повече относителни недостатъци сравнено с тях, а и са относително по-малко като % от населението на УК (не коментирам имигрантите от извън ЕС, макар че мисля, че проблемът на Стеф е точно там), защо се е запътила към страна, която приема близо 1 % от населението си всяка година отвън, от целия свят, не само от ЕС? Тоест, Канада е много по-отворена за имигранти от УК. Тоест, простата логика показва, че Стеф бяга от проблем в УК на място, където този проблем е още по-сериозен.
Те хубаво са очаквали академична работа да вземат ,ама що преди това някой не им е казал ,че в Канада английски дипломи ;признати; в англоезичните държави не вървят.То американски не вървят те тръгнали с английски.Daisy2 написа:newcomer, те очевидно не обмислят работа от сорта на "шофьор на тежък камион"- имам предвид Stef (не Таня, която подчерта, че случаят е различен
) - това е нация сахибска, искат синджирчето още веднага. А ако имат мерак за геврека, и в Европа има камиони и пътища
![]()
Танче чуваш ли,и аз твоята английска диплома ;призната; в англоговорящите страни се отнася,само канадска,никаква друга не признават.Това ,че имаш английска диплома никой не ти отказва да я приравниш,но приравняването както ти си мислиш не става по административен път а с наново учене и вземане на изпит.После да не кажеш ,че не сме ти казали.
Последно промяна от newcomer на Чет Яну 10, 2013 9:02 am, променено общо 1 път.
Не е, ама и аз си загубих работата през 2009-та, както и много други канадци. Кого да виня? Че не съм дошъл 1998-а ми 2001-ва, щото неколко месеца след като си подадох документите в Белград, почна войната в Косово, американците бомбардираха Сърбия, затвориха канадското посолство и година и половина никой не знаеше какво става с документите ми? Ми родените в Канада кого да винят?Daisy2 написа:
наистина не е едно и също да имигрираш (не само в Канада, където и да било) при подем на икономиката и по време на стагнация. И наистина мисля, че ако бяха го направили през 2008, биха имали по-добри шансове. Казвам шансове, гаранции няма. Същото важи и за напусналите България през локалната криза (около 2000 г.) и през сегашната. Но масово хората гледат само своето тясно положение и опит, без да се опитват да го вместят в по-широк, национален/глобален контекст.
Когато аз реших да емигрирам 1997-а долара беше над 3000 лева, заплатата ми 3 (три) долара и с тях можех да си купя 17 кила картофи, ако не си платя тока, парното, водата и телефона. Вари ги, бели ги и ги дели на 4 човека за месец.
Мотивацията е по-различна от "пречи ми разширяването на ЕС" или "къщата ми е малка и искам да живея не къде да е ами в Делта, Ванкувър в акридж, в малка спретната къщурка с кадилак отпред".
Първите заселници в Албърта и Саскетчуан са започнали в sod house - много е полезно да се види наяве какво представлява, но става и на нета.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sod_house"
Не казвам, че не става, ама не е за всеки и много канадци не могат да си го позволят. Трябва много добре да си отговориш на въпроса с какво си по-добър от родените тук, та като дойдеч на 30 и кусур години да ги задминеш и мястото ли ти е виновно, че не си го постигнал преди това.