Има ли заминали с работна виза TWP?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Има ли заминали с работна виза TWP?

Мнение от ablood »

tanyatais написа:завръщане към БГ в 2008 ,където никога не бях работила излизайки като студент :)
Интересно оправдание. Не била работила в Бг и за това не отговорила на очакванията и. Ти и в Саск никога не си работила, още по-малко живяла, но го раздаваш много информирана.

Студеният душ от наша страна не е толкова негативизъм, колкото горчив опит. Множество български емигранти тръгват с идеята, че ще чистят тоалетни или обори някой друг месец и после хоп-ще си намерят добре платена работа, за която по чудо няма нито един кандидат с местна диплома. Тези които са се оправяли добре в БГ продължават да прогресират и в Канада, макар и много по-трудно. Другите остават до живот на тръстиката.

Пиша ти тези неща, за да охладя очакванията ти че ще се намърдаш лесно в средната класа. Освен най-прогресивните и
находчиви емигранти, повечето си остават до живот работнически класа. В Лондон да не би да е обратното?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
tanyatais написа:А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?
Не. Думичка не съм прочела от Интернет. Имах човек, на който вярвах и знаех, че никога няма да ме остави.
BTW, aз и до ден днешен си пазя картата в жабката - старомодна съм един вид. GPS - те често дават подвеждаща информация, чупят се и т.н. Абе, никога не е зле да имаш и резервен вариант. :)

И аз никога GPS не съм ползвал.В щатите се ориентирвах само по карта,А Монтреал го зная на изуст и карта не ползвам.Исках да кажа ,че като затръгвахме нямаше кой знае какви помощни средства носещи така ценната информация да те ориентира,а направо си я карахме малко на сляпо.Чичко Гугъл го нямаше даже.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Модераторът, дето е трил тук ми дължи пакетче пуканки. :swear:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

tanyatais написа: А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?
Ти си рядка комбинация. Обикновено тия дето четат много са без фирми дето да им "движат" документите, а тия дето са с фирми, нямат време да четат (от много работа).
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Хехе
Последно промяна от ablood на Сря Яну 09, 2013 12:27 pm, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа:
tanyatais написа:завръщане към БГ в 2008 ,където никога не бях работила излизайки като студент :)
Интересно оправдание. Не била работила в Бг и за това не отговорила на очакванията и.
Блъди, това къде го прочете ? Тя просто каза, че връщането в България е било като имиграция, защото "е напуснала като студентка и никога не била работила там"

Оставете го момичето на мира. Нито имате европейска/английска диплома(ти), нито деца(други коментиращи) за да им давате акъл къде и как да се заселят. Всеки си носи глава на раменете и това, че ябълката й е крива цяла Канада си е нейн проблем. Не значи, че всеки ще реагира така, пък и да го правят - дреме ми на шапката. Аз ако мога ще живея в най-голямото село на света, жена ми в даунтаун Торонто. "Всеки има право на лош вкус, казал заека и се облизал под опашката" Преди години леля ми се премести от Африка в Ню Йорк и само след 6 месеца токлова не го понасяше, че се върна обратно в Сомалия, където загина, но беше щастлива, че е там и че помага. Хоря всякакви. Ако можете дайте им инфо, но не и акъл, не са ни го искали......
tanyatais

Мнение от tanyatais »

pumpy Благодаря-разбрал си ме:).Точно това имах предвид под втора имиграция .
newcomerи Bistra:y: :handshake:

ablood написа:
...

Студеният душ от наша страна не е толкова негативизъм, колкото горчив опит. Множество български емигранти тръгват с идеята, че ще чистят тоалетни или обори някой друг месец и после хоп-ще си намерят добре платена работа, за която по чудо няма нито един кандидат с местна диплома. Тези които са се оправяли добре в БГ продължават да прогресират и в Канада, макар и много по-трудно. Другите остават до живот на тръстиката.

Пиша ти тези неща, за да охладя очакванията ти че ще се намърдаш лесно в средната класа. Освен най-прогресивните и
находчиви емигранти, повечето си остават до живот работнически класа. В Лондон да не би да е обратното?
Не е обратното ,разбира се ,а е точно същото и оттам също изхождам ,че идвам от страна,която е много по еднаква до Канада ,отколкото родната ми:)
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
tanyatais

Мнение от tanyatais »

optics написа:
tanyatais написа: А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?
Ти си рядка комбинация. Обикновено тия дето четат много са без фирми дето да им "движат" документите, а тия дето са с фирми, нямат време да четат (от много работа).
Направи си извода защо е така :)
newcomer написа:
tanyatais написа:
ablood написа:Много ми е интересно авторката смятала ли се е за също така добре подготвена и осведомена при предишните си 2 емиграции?
Не -първата бях на 19 в 1999 ,а втората беше завръщане към БГ в 2008 ,където никога не бях работила излизайки като студент :) Сега сме възрастни ,с дете и нещата не са тка лесни и безгрижни :)
А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?

Ние когато заминавахме нямаше нет и форуми.Така да се каже научихме после нещата в движение.
Бе то GPS и wifi нямаше и си ходехме с няколко карти по джобовете.Имаше само една книжка издадена от един българин живял в Канада който от първата до предпоследната страница обесняваше за престоя си как всеки ден разривал колата си от снега след като минал снегорина и на последната страница вече как му писнало от сняг,как счупил накрая лопатата и заминал за Флорида.
:):)
Да, времената се менят и като мислещи същества еволюираме и се развиваме използвайки новите технологии и възможности.Лошо няма.
Eто едно мнение,което обяснява лесно защо хората вече не желаят да живеят/работят в Англия.Тъжно,но факт:
"We were not happy to see the decline of the UK since joining the EU and free movement of people between member states. With more and more countries being incorporated into the EU, uncontrolled economic migration to the UK is putting too great a pressure on all services,jobs got scarce and underpaid and the UK has become the dumping ground of Europe. In my honest opinion, racial unrest is a simmering melting pot and I believe that it is only a matter of time until civil unrest takes on massive proportions. We looked for an English speaking country, which had a slower pace of life, where our children would have better opportunities and where a sense of community and tolerance was the norm. ...."

Никола Вапцаров
JITOMIR999

Мнение от JITOMIR999 »

pumpy написа:
ablood написа:
Интересно оправдание. Не била работила в Бг и за това не отговорила на очакванията и.
Блъди, това къде го прочете ? Тя просто каза, че връщането в България е било като имиграция, защото "е напуснала като студентка и никога не била работила там"

Оставете го момичето на мира. Нито имате европейска/английска диплома(ти), нито деца(други коментиращи) за да им давате акъл къде и как да се заселят. Всеки си носи глава на раменете и това, че ябълката й е крива цяла Канада си е нейн проблем. Не значи, че всеки ще реагира така, пък и да го правят - дреме ми на шапката. Аз ако мога ще живея в най-голямото село на света, жена ми в даунтаун Торонто. "Всеки има право на лош вкус, казал заека и се облизал под опашката" Преди години леля ми се премести от Африка в Ню Йорк и само след 6 месеца токлова не го понасяше, че се върна обратно в Сомалия, където загина, но беше щастлива, че е там и че помага. Хоря всякакви. Ако можете дайте им инфо, но не и акъл, не са ни го искали......

Well done !!! :y:
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Ето и тук има инфо за работни визи ,ако и друг го интересува:
http://www.canadavisa.com/canada-immigr ... ers-b10.0/"

Никола Вапцаров
JITOMIR999

Мнение от JITOMIR999 »

tanyatais написа:Ето и тук има инфо за работни визи ,ако и друг го интересува:

mersi :) :y:
tanyatais

Мнение от tanyatais »

JITOMIR999 написа:
tanyatais написа:Ето и тук има инфо за работни визи ,ако и друг го интересува:

mersi :) :y:
:handshake:

Никола Вапцаров
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

tanyatais написа: Eто едно мнение,което обяснява лесно защо хората вече не желаят да живеят/работят в Англия.Тъжно,но факт:
"We were not happy to see the decline of the UK since joining the EU and free movement of people between member states. With more and more countries being incorporated into the EU, uncontrolled economic migration to the UK is putting too great a pressure on all services,jobs got scarce and underpaid and the UK has become the dumping ground of Europe. In my honest opinion, racial unrest is a simmering melting pot and I believe that it is only a matter of time until civil unrest takes on massive proportions. We looked for an English speaking country, which had a slower pace of life, where our children would have better opportunities and where a sense of community and tolerance was the norm. ...."
Ако споделяш това мнение, ще си от трън та на глог във Ванкувър или в Regina.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

tanyatais написа: Направи си извода защо е така :)
Защото имаш бол време и пари и приемаш желаното за действително.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
huti

Мнение от huti »

canadavisa.com е сайт който може да ти попълни апликацийте но да ти немери работа,едва ли.Така наречените рекрутери са предпочитани от компаните защото се занимават с намирането и наемането на персонал,което спестява разправиите на компанията да се занимава с хора които комуникират на лош английски и се намират някъде си и ще пристигнат и започнат работа незнайно кога.
Заключено