Има ли заминали с работна виза TWP?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
Ivan1007

Re: Има ли заминали с работна виза TWP?

Мнение от Ivan1007 »

tanyatais написа: По закон са задължени да не падат под минимума за чужденци
...
Горе-долу сме наясно със стартирането в нова държава след две успешни имиграции досега.
Какво означава минимум за чужденци и кой да не пада под него?

Горе-долу и аз съм така с отказването на цигарите - правил съм го успешно десетина пъти. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Ivan1007 написа:
...
Горе-долу сме наясно със стартирането в нова държава след две успешни имиграции досега.

Горе-долу и аз съм така с отказването на цигарите - правил съм го успешно десетина пъти. :D
А дали е било успешно :rofl:
Има си minimal wage ,който е ориентир за дадени години стаж по специалност/занаят и работодател не може да пада под тях ,само защото е с ЛМО и наема чужденци .
Ето една хубава обява за дискусия:
http://bc.kijiji.ca/c-jobs-construction ... redAdZtrue"
Доколко е така training ,защо няма наплив натам и без ЛМО и по процедурния ред?
Последно промяна от tanyatais на Вто Яну 08, 2013 9:49 am, променено общо 1 път.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:
Daisy2 написа:
Ivan1007 написа:
Ако е това, не ме учудвам, че не са намерили работници.

...
Не е много ясно. Обявата още тече, все пак. Може и да се намерят и канадци. Или пък е пускана вече и си знаят, че няма.

И да, заплащането и мен ме смути. Ама криза :)
Старт е ,няма значение ,че е ниско заплащането .Сега идваме и на най-високата ставка няма как да се намъдряме :) Идеята е да сме там за да оценим обстановката и евентуално да сменим работодател и търсим нов ако не ни устройват условията. По закон са задължени да не падат под минимума за чужденци ,иначе профсъюзите сме ги разглеждали отдавна,но искаме на место да се регистрираме . Имаме и дипломи за акредитация , входни нива за покриване ,. изкарване на набор документи за да може да се работи и т.н. Това са неща,които ще станат след пристигането ни,няма как да са движени от тук .Горе-долу сме наясно със стартирането в нова държава след две успешни имиграции досега.
А относно т.нар."рекруит агенции" -и двамата с мъжа ми сме пристигнали в Англия с такива още през 1999 ,и знам ,че вършат работа ако не ти се чакат дълги процедури:)[/quot

Танечка мога да ти спестя ходенето до там като ти дам оценка на обстановката тъдява.Дива индия,трета глуха,на гъза на географията,не 20 долара да ми дават на час ,а 50 не бих сменил никога Англия с канадската прерия.И такова нещо минимум за чужденци няма.Има минимална заплата която взависимост от провинцията варира от 9 до 10 дол. на час.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Всеки си кове сам съдбата .
Искаме да опитаме и да се убедим сами ,че ни или не ни харесва.Англия винаги ни е вариант за връщане- няма да избяга .
Интересно ми е защо вие сте все още там ,всички неагативни коментари и изказвания само ме озадачават ?

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:Всеки си кове сам съдбата .
Искаме да опитаме и да се убедим сами ,че ни или не ни харесва.Англия винаги ни е вариант за връщане- няма да избяга .
Интересно ми е защо вие сте все още там ,всички неагативни коментари и изказвания само ме озадачават ?
Аз не съм там,а от 3 год съм в България.Негативния ми коментар не е за Канада ,а специално за местото което сте си избрали-Саскачауан,ти имаш ли напредстава къде изобщо отиваш.Не съм живял там само съм наминавал няколко пъти пътьом.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

tanyatais

Мнение от tanyatais »

newcomer написа:
Аз не съм там,а от 3 год съм в България.Негативния ми коментар не е за Канада ,а специално за местото което сте си избрали-Саскачауан,ти имаш ли напредстава къде изобщо отиваш.Не съм живял там само съм наминавал няколко пъти пътьом.
Не .
Но няма да живеем там . Ще сме или в Реджина или в Муусе Джау ако стане за там . По принцип аз търся работа във Ванкувърт,а мъжа ми ще пътува всяка седмица до нас от работа ,та сигурно няма да сме в Каменният бряг.
:)

Никола Вапцаров
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

tanyatais написа:
Има си minimal wage ,който е ориентир за дадени години стаж по специалност/занаят и работодател не може да пада под тях ,само защото е с ЛМО и наема чужденци .
Доколко е така ,защо няма наплив и имат ЛМО и по процедурния ред?
Да, това е така, просто не те разбрах, защото минимума не е специално за чужденци.

Какво те смущава в тази обява, не ти разбирам въпросът?

Наплив мисля има, защото курсът, който почва днес е запълнен според обявата и са дали, че има за 22-и?

Аз съм работил в СК, но само от Албърта, командировка за по ден-два-три. В Реджайна не бих живял, оставал съм без работа, имал съм добри предложения за мениджър в малки градчета в Албърта и СК и съм ги отказвал. Ако имате деца с вас мястото е меко казано неподходящо . От 3 години само живея в Калгари, работя в Европа и в момента пиша от работа :). Това е скъпо удоволствие дето сте го замислили - вие във Ванкувър, той в Саскетчуан. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

tanyatais

Мнение от tanyatais »

Благодаря за отговора. :handshake:
Имаме дете в предучилищна тук на 4 и 1/2 и това определя избора на място за живеене да е по прецизиран .
Не ме смущава нищо в обявата, просто ми е като опровержение на негативните коментари тук колко е пълно с канадци работещи в нефтената промишленост, колко искат опит и тамошни квалификации .Това е амо част от подобните обяви и е като контрапункт на тези изказвания. Това доказва,че има работа и в СК както и на добре платените работи и то с ЛМО ,което предполага доста месеци реклама и никакъв наплив на подходящи местни кандидати. Просто си разсъждавам логически по думите ви и по сайтовете за работа .
Браво за ,как се казваше,"Айляк " работата :)
Скъпо е ,не отричам ,но е начин да работи мъжа на по-добре платена работа или в Алберта или в СК (във Ванкувър са много ниски ставките,а високи данъците ) както и да си изпълним плана за self-build mortgage (търсим парцели от две години за дом по делтата и в съседните градове до Ванкувър) и е начин да опознаеш Канада от различни гледни точки:)

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:
newcomer написа:
Не .
Но няма да живеем там . Ще сме или в Реджина или в Муусе Джау ако стане за там . По принцип аз търся работа във Ванкувърт,а мъжа ми ще пътува всяка седмица до нас от работа ,та сигурно няма да сме в Каменният бряг.

Имай напредвид,че най евтиния 2 бедрум във Ванк е 1000-1200 д на месец.,като сложиш още 300д на месец застраховка и бензин на колата за да можеш да се предвижваш за да ходиш на работа и до магазина и заплатата ти замина.А мъжа ти как ше ги бъхти тия 2000 км в едната посока от Саск до Ван всяка седмица само ти си знаеш.

Daisy2

Мнение от Daisy2 »

tanyatais написа:Благодаря за отговора. :handshake:
Имаме дете в предучилищна тук на 4 и 1/2 и това определя избора на място за живеене да е по прецизиран .
Не ме смущава нищо в обявата, просто ми е като опровержение на негативните коментари тук колко е пълно с канадци работещи в нефтената промишленост, колко искат опит и тамошни квалификации .Това е амо част от подобните обяви и е като контрапункт на тези изказвания. Това доказва,че има работа и в СК както и на добре платените работи и то с ЛМО ,което предполага доста месеци реклама и никакъв наплив на подходящи местни кандидати. Просто си разсъждавам логически по думите ви и по сайтовете за работа .
Не искам да съм негативна, но това не е обява за работа. А си е просто реклама на курсове за получаване на лиценз за работа в тази индустрия. Просто реклама на курсове - единият за 2800 долара без гаранции, а вторият за 6500 долара с лиценз и осигурена връзка с работодател. Гарантират връщането на парите, ако не си изпълят обещанието ;) - а то е да ти намерят оферта за работа (ЛМО е нерелевантно тук) и да те срещнат с работодател от индустрията. А най-отгоре започват с това, че всичките им бивши курсисти са си намерили работа в разстояние на 10 дни след завършване на курса. Дали е така, само Господ знае :) Може и да е :) Всъщност защо да не е - тази индустрия е в подем. Това, обаче, касае само предлагането на работа. За търсенето на работа може да съдиш от това дали има наплив за курсовете им. И ако имаш достъп до файловете, от това колко канадци кандидатстват за една такава позиция. Което в тази обява съвсем не се вижда.

И е факт, че наплив за курсовете им има, ако е вярно, че имат места само за втория курс. Този наплив е най-вероятно от канадци, къде видя чужденци и защо намеси тук ЛМО? Всъщност фирмата организатор най-вероятно не се интересува ти какъв си, ако си плащаш курса.

Newcomer, аз чак сега проверих какво е това class AZ license :D
Последно промяна от Daisy2 на Вто Яну 08, 2013 10:57 am, променено общо 2 пъти.
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:
Ivan1007 написа:
...

Доколко е така training ,защо няма наплив натам и без ЛМО и по процедурния ред?
Много си заблудена,извинявай че ти го казвам.Такива обяви в албърта за шофьорски курсове има стотици.Това е обява за курс за професионални шофьори на камиони категория А-Z,аналог на българската ЦЕ.Пише ,че курса струва 6500д и преди това си правят реклама как предните 24 курсисти до 10 я ден след завършване на курса ги наели на работа,като единственното условие освен да си платите за курса е да сте готов до 2 седмици след завършването му да започнете работа.Да,ама не,това е само зарибявка,след завършването на такъв курс няма да ви наемат краставици да разкарвате ,а камо ли сонди в конвой на север на 2 метра сняг и -40 по целзий.Там наистина плащат яки пари ,но искат и голям експирианс като трък драйвър,минимум 3-5 години и работата е сезонна предимно зимата щото като се пукне пролет и снега се стопи камиона със сондата остава в калта и го вадят чак в началото на другата зима.
и един съвет и от мен,не всичко което хвърчи се яде.

tanyatais

Мнение от tanyatais »

newcomer- не така с квалификациите ,моля !
Ако искаш нещо да кажеш, има хиляди начина без да се превръща в махленска престрелка.
Това са нашите планове, няма как вие да ги разберете .Не търся одобрение ,а САМО заминали хора с работна виза .
Вие такъв/а ли сте?
П.П Не ми се четат страници с профили с минали съобщения кой какъв е и как е заминал.

Никола Вапцаров
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

tanyatais написа:Не ме смущава нищо в обявата, просто ми е като опровержение на негативните коментари тук колко е пълно с канадци работещи в нефтената промишленост, колко искат опит и тамошни квалификации .Това е амо част от подобните обяви и е като контрапункт на тези изказвания. Това доказва,че има работа и в СК както и на добре платените работи и то с ЛМО ,което предполага доста месеци реклама и никакъв наплив на подходящи местни кандидати. Просто си разсъждавам логически по думите ви и по сайтовете за работа .
Първо обявите в kijiji са безплатни.

Тази обява е нещо съвсем различно от тази за дърводелци.

Обявена е в Prince George, което само по себе си означава доста и е за Албърта, а не за СК.

Това е работа за млади и не особено умни момчета :D, които почват от там, където е местен майстор-дърводелец с над 10 години опит като заплащане.

Наистина е пълно с канадци от цяла Канада в Албърта и СК по сондите, както обаче е пълно и с такива с 10+ години опит по сондите на цял свят. Някой трябва да ги сменя и това е "младата кръв" :D

Позициите са в група Б на федералната имиграционна програма - тоест нема тавана от 100 апликации, защото търсенето наистина е голямо.

Местния опит и квалификация са наистина важни, но не за такива позиции за начинаещи сондьори. За тях дори е вредо да си средно умен. :D

Тази обява нищо не доказва за СК, за дърводелци - просто нямат връка двете неща.

На мен ми стана странно седалището на фирмата - не бях го чувал.

Учуди ме твърдението, за 6 месеца и две години като обещание на фирмата, но ако вас не ви смущава значи всичко е наред.

Желая ви успех и много късмет - мисля, че ще ви е необходим. :y:

newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
tanyatais написа:Благодаря за отговора. :handshake:
Не искам да съм негативна, но това не е обява за работа. А си е просто реклама на курсове за получаване на лиценз за работа в тази индустрия. Просто реклама на курсове - единият за 2800 долара без гаранции, а вторият за 6500 долара с лиценз и осигурена връзка с работодател. Гарантират връщането на парите, ако не си изпълят обещанието ;) - а то е да ти намерят оферта за работа (ЛМО е нерелевантно тук) и да те срещнат с работодател от индустрията. А най-отгоре започват с това, че всичките им бивши курсисти са си намерили работа в разстояние на 10 дни след завършване на курса. Дали е така, само Господ знае :) Може и да е :) Всъщност защо да не е - тази индустрия е в подем. Това, обаче, касае само предлагането на работа. За търсенето на работа може да съдиш от това дали има наплив за курсовете им. И ако имаш достъп до файловете, от това колко канадци кандидатстват за една такава позиция. Което в тази обява съвсем не се вижда.

И е факт, че наплив за курсовете им има, ако е вярно, че имат места само за втория курс. Този наплив е най-вероятно от канадци, къде видя чужденци и защо намеси тук ЛМО? Всъщност фирмата организатор най-вероятно не се интересува ти какъв си, ако си плащаш курса.
Изпреварила си ме в писането икакто се вижда мнението ни по този въпрос съвпада.Само да уточня ,че моето е директно от кухнята зашото съм бил няколко години в тази индустрия и бих казал,че това е куха обява зарибявка да ти вземат едни 6500 за курс който можеш да изкараш за половин цена,като ефекта е все същия.И в двата случая като тръгнеш да търсиш работа никой няма да те вземе на сериозно защото на тях/работодателите/ не им трябват хора с професионална книжка в ръка изкарали курс ,а опитни и обучени шофьори,такъв какъвто няма как да станеш с един 14 дневен курс и 30-40 часа шофиране.
И народа чете едни и обяви и си мисли глей сеа като изкарам курса и започвам да сгъвъм едни 100 хилки на година.То не ,че не може ама преди това трябва да изяде 2 торби със сол и след 5-6 години може и да го огрее.

pumpy

Мнение от pumpy »

tanyatais написа: Това са нашите планове, няма как вие да ги разберете .Не търся одобрение ,а САМО заминали хора с работна виза .
:y: :y: :y: :y:
Знаеш ли, има една функция "добави в неприятели" - супер полезна, пести ужасно много време и нерви, когато четеш форума. Успех
Заключено