tanyatais написа:Не ме смущава нищо в обявата, просто ми е като опровержение на негативните коментари тук колко е пълно с канадци работещи в нефтената промишленост, колко искат опит и тамошни квалификации .Това е амо част от подобните обяви и е като контрапункт на тези изказвания. Това доказва,че има работа и в СК както и на добре платените работи и то с ЛМО ,което предполага доста месеци реклама и никакъв наплив на подходящи местни кандидати. Просто си разсъждавам логически по думите ви и по сайтовете за работа .

Първо обявите в kijiji са безплатни.
Тази обява е нещо съвсем различно от тази за дърводелци.
Обявена е в Prince George, което само по себе си означава доста и е за Албърта, а не за СК.
Това е работа за млади и не особено умни момчета

, които почват от там, където е местен майстор-дърводелец с над 10 години опит като заплащане.
Наистина е пълно с канадци от цяла Канада в Албърта и СК по сондите, както обаче е пълно и с такива с 10+ години опит по сондите на цял свят. Някой трябва да ги сменя и това е "младата кръв"
Позициите са в група Б на федералната имиграционна програма - тоест нема тавана от 100 апликации, защото търсенето наистина е голямо.
Местния опит и квалификация са наистина важни, но не за такива позиции за начинаещи сондьори. За тях дори е вредо да си средно умен.
Тази обява нищо не доказва за СК, за дърводелци - просто нямат връка двете неща.
На мен ми стана странно седалището на фирмата - не бях го чувал.
Учуди ме твърдението, за 6 месеца и две години като обещание на фирмата, но ако вас не ви смущава значи всичко е наред.
Желая ви успех и много късмет - мисля, че ще ви е необходим.