Раждане в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
pumpy

Re: Раждане в Канада

Мнение от pumpy »

Californian написа: По тази логика трябва да е и незаконно - бензиностанциите да слагат една цена за плащане кеш и друга цена за друг вид плащане...
На бензиностанциите разликата в цената в добрия случай е 5 цента за плащане кеш. При 3 долара за галон, обслужването от кредитните карти е 2-3 %, тоест 6-9 цента. Давайки ти 5 цента за плащане кеш всъщност бензиностанциите печелят 1-4 цента на галон от спестени пари за ПОС терминала си. Мухата да ти ги обясни тези неща. Това е далеч от споменатите от теб 50% при зъболекаря в Торонто, нали. Между другото в мегаполиси като Торонто, Монреал, Ванкувър конкуренцията е невероятна и хората видимо са принудени да правят чудеса за да имат пациенти. Нали само не се заблуждавате, че по-ниската цена е за сметка на кабинета/заболекаря :o Аз мога да ви дам десетки примери как разходите се намаляват до невероятни стойности, но със сигурност тогава няма да искате да видите зъболекар повече през живота си. Аз категорично отказвам да практикувам така, но всеки е свободен да избира как да пести от здравето си.....
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian, предполагам за САЩ нещата са ти ясни, но аз все пак ще добавя, че ако ви се роди дете докато пребивавате законно в САЩ (например с H1/H4 или TN/TD визи), детето автоматично ще получи US гражданство. Не е нужнo родителите да имат PR или гражданство. Нашият син е US-гражданин без да имам US PR.
Освен ако нещо не са променили в последните години ...
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

roumensp написа:Californian, предполагам за САЩ нещата са ти ясни, но аз все пак ще добавя, че ако ви се роди дете докато пребивавате законно в САЩ (например с H1/H4 или TN/TD визи), детето автоматично ще получи US гражданство. Не е нужнo родителите да имат PR или гражданство. Нашият син е US-гражданин без да имам US PR.
Това супер - ама ти си бил на виза и за това са ти позволили.
Аз въпреки, че съм с по-висок статут - с постоянно жителство - не мога абсолютно нищо да направя - а напротив точно заради мен не и дават виза на приятелката ми и вече 2 отказа има...
Различно е в Щатите много е по-трудно от в Канада сега ми стана ясно и в Канада как е от това което ти ми прати.
Много по-лесно е.
Аз ще се захвана след 1-2 месеца да я спонсорирам, ще се опитам за Common Law partner и гледам 9 месеца е процедурата.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:Аз въпреки, че съм с по-висок статут - с постоянно жителство - не мога абсолютно нищо да направя - а напротив точно заради мен не и дават виза на приятелката ми и вече 2 отказа има...
Можеш, ама не искаш: оженваш се и веднага ще й дадат виза. ;)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Един познат преди години спонсорира жена си и защото тя беше бременна минаха процедурата по бързо , за около 3 месеца. Дойде и роди тук. Той писа до някакви представители в парламента.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

roumensp написа:Californian, предполагам за САЩ нещата са ти ясни, но аз все пак ще добавя, че ако ви се роди дете докато пребивавате законно в САЩ (например с H1/H4 или TN/TD визи), детето автоматично ще получи US гражданство. Не е нужнo родителите да имат PR или гражданство. Нашият син е US-гражданин без да имам US PR.
Ти майтапиш ли се?

В щатските ER не те питали имаш ли застраховка :|

Продължавам да се учудвам защо грамотни хора все още взимат насериозно бръщолевенията на "калифирнийското" недоразумение???
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

roumensp написа:
Californian написа:Аз въпреки, че съм с по-висок статут - с постоянно жителство - не мога абсолютно нищо да направя - а напротив точно заради мен не и дават виза на приятелката ми и вече 2 отказа има...
Тамън та никога - май не ти е ясна системата много в щатите.
А онзи Павката въобще не го чета - не като те прострелят - и първо за застраховка питат.....бръщолевици.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

IRA написа:Един познат преди години спонсорира жена си и защото тя беше бременна минаха процедурата по бързо , за около 3 месеца. Дойде и роди тук. Той писа до някакви представители в парламента.
Ами това е супер живеете в нормална страна.
Тук като цяло..е различно в Щатите. Просто защото много повече желаещи има и има някои тъпоти в системата.
Ти сигурно не знаеш, но да ти обясня - тук ПР и гражданин не е едно и също по отношение на тези неща.
Гражданина има право на годеническа виза, ПР-а не, Гражданина има право на спонсорство, ПР-а общо казано не - виза бюлетин и други неща, дълго е да ти обяснявам, но общо казано Не, но очаквам всезнайкото Павката пак да се включи.
Та така аз за това казвам, че много неща ми харесват повече в Канада.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Californian написа:
roumensp написа:
Тамън та никога - май не ти е ясна системата много в щатите.
А онзи Павката въобще не го чета - не като те прострелят - и първо за застраховка питат.....бръщолевици.
О, извинявам се и си взимам думите назад - не знаех, че си бил в ER прострелян и в безсъзнание :rofl: :rofl: :rofl:

Всяка една твоя буква тук е пълно бращолевене, от момента в който натрапи досадното си присъствие. Затова се учудвам на Румен и Пумпи, че ти ентертейнват глупостите. Абсолютно съм сигурен, че нямаш никава приятелка, за бременна да не говорим. Ти си един самотник, подобно на Мухата, който няма контакти със невиртуални хора и единсвеният му шанс да "поприказва" с живи същества е по форумите. Затова и си измисляш постоянно всякакви небивалици и пускаш нови и нови глупави теми.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:
miteto написа:
pumpy написа:Има си цена за хора без осигуровки, което е ценоразписа - 30% и това е положението, независимо дали имаш пари или не.
Не бяхме ли спорили преди време, че в Канада зъболекарите дават доста по ниски цени ако отидеш без застраховка и плащаш кеш? Ти твърдеше, че ако някой го прави било едва ли не против закона...
И продължавам да го твърдя. Ако си беше направил труда да прочетеш цялия абзац, щеше да видиш, че започва с "кабинета в Денвър, Колорадо" Това все още е щат на САЩ, за разлика от Тексас, който се оказа провинция на Канада. И днес продължавам да твърдя и да практикувам, че в Канада, Форт Нелсън, БК, където работя, цена по-ниска от официалния ценоразпис на местната асоциация няма да ти се случи и е незаконно. Понякога ми се случва да направя изключение ако сметна, че пациента го заслужава, обикновенно когато са с болка и не могат да си позволят да заплатят манипулацията. Но това последното е лично решение и няма нищо общо с бизнес частта на професията ми, а с хуманната. И не е официална практика.

Ako можеш да ми покажеш официален документ, където пише че нещо е направено на половин цена от ценоразписа, защото е платено кеш, то този зъболекар си създава сам проблеми. Затова и няма да можеш да ми го покажеш на хартия. А не е на хартия защото не е правилно да се прави така. В кабинета на виетнамките в Монреал имаше цял шкаф с картони, под ключ, в склада, на хора, които плащат кеш и по-малко - защо ли ги криеше толкова старателно, как мислиш ???
Ами ако е незаконно, трябва да можеш да ми покажеш закон, който го забранява. Dental Association Fee Guide или Ordre des dentistes du Québec Tarifs за мен не е закон. Трябва ли да ти давам дефиницията на думата "закон"? Може да кажеш, че е неетично, че е против професионалния кодекс на организацията и т.н. но не е незаконно. Виетнамката ги е криела, защото не е искала да плаща данъците на кеш-приходите, а не щото е незаконно да се плаща кеш или по-малко отколкото е във Fee Guide. Едно е да имаш проблем с асоциацията на зъболекарите, съвсем друго с Canada Revenue Agency ;)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Между другото в мегаполиси като Торонто, Монреал, Ванкувър конкуренцията е невероятна и хората видимо са принудени да правят чудеса за да имат пациенти. Нали само не се заблуждавате, че по-ниската цена е за сметка на кабинета/заболекаря :o Аз мога да ви дам десетки примери как разходите се намаляват до невероятни стойности, но със сигурност тогава няма да искате да видите зъболекар повече през живота си. Аз категорично отказвам да практикувам така, но всеки е свободен да избира как да пести от здравето си.....
Сега ако ми кажеш, че няма случаи зъболекари да "товарят" застраховките, ептен ще ме убедиш ;)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Когато дълги години докато учиш ти повтарят някаква неистина, особено когато е и в твой интерес, накрая дотолкова почваш да и вярваш че колкото и пъти да ти показват какво пише в документите на тези "закони" си е все тая.

Преди ден-два имаше предаване по телевизията точно за различните оценки от различни зъболекари на предварително известен случай - вариации имаше всякакви стигащи до над $7500 препоръки.
pumpy

Мнение от pumpy »

Няма да ти кажа, че няма такова нещо, защото не живея на друга планета. Но овърбилването е също точно толкова незаконно и всеки сам си носи отговорността. Аз нямам лиценз за губене за xxx кинта на ден повече или по-малко.

Не ми се рови, но ще пиша майл на асоциацията за теб и когато получа отговор ти обещавам да го постна тук.

Относно различните планове за лечение, още не съм гледал материала, ще го дават този уикенд отново и ще го гледам. Но в крайна сметка всеки от нас има право на професионално мнение, в зависимост от квалификацията си и нивото си на практика. Също както и един пациент има право за избор дали да следва предложения план на лечение или не. Всички мои пациенти получават поне по 2, често 3 възможни плана на лечение за едно и също нещо и тяхно право е да си изберат какво искат. Може да ме попитат какво бих направил на майка си или баща ми и да получат отговор на това, но те си избират САМИ каква да се направи в тяхната уста. Ако някой не е доволен има организации, който съществуват за да пазят интереса на пациента. Всичко останало са празни приказки, които най-малкото не са коректни....
Публикувай отговор