Булевард Цариградско шосе сигурно...grozdan написа:А кое е новото име на този Ленин?

Между другото, хотел Плиска е затворен за цялостен вътрешен и външен ремонт. Ще става офис сграда.

Булевард Цариградско шосе сигурно...grozdan написа:А кое е новото име на този Ленин?
Четох някъде, че няколко британски банки ще си изнасят счетоводството в София.grozdan написа:Значи ако се напълнят всички тези нови, величествени сгради с овце ще изпреварим Нова Зеландия
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=424899"Канадци отварят 2000 работни места
Канадската компания "TELUS International", специализирана в аутсорсинга, ще отвори около 2000 нови работни места у нас. Това ще стане в партньорство с "КолПойнт Ню Юръп", кoятo има 700 работници у нас и 300 в Румъния. Плановете са заетите да бъдат увеличени с 300%. "Успехът на "КолПойнт Ню Юръп" е доказателство за перспективата на аутсорсинга в България. Сигурен съм, че стратегическото партньорство с "TELUS" ще осигури увеличение на служителите и разширяване на дейността в още градове у нас", заяви икономическият министър Делян Добрев, който присъства на подписването на договора.
да- те си купиха сградата и терена:SFBG82 написа:
Между другото, хотел Плиска е затворен за цялостен вътрешен и външен ремонт. Ще става офис сграда.......
Да, знам че е на ТИМ. Те и завод Електроника купиха и много други неща.азо написа:да- те си купиха сградата и терена:SFBG82 написа:
Между другото, хотел Плиска е затворен за цялостен вътрешен и външен ремонт. Ще става офис сграда.......
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%98%D0%9C"
Парадокс, да.SFBG82 написа:Ако тениските те впечатляват трябва да видиш новия България мол, където има някакъв магазин, където запалките и тирбушоните започват от 300 лева, а часовниците от 10к- 15к.Kan_Tangra написа:Това лято като си бях в България посетих моловете в Бургас и София.
Масово имаше най-най обикновени тениски за по 120 лв. Материята им абсолютно проста, цветовете им, кройката, всичко. В Монреал можеш да си купиш такъв тип тениски за по 10$. Бяха от някакви непознати немски марки. Не съм ги чувал. Интересно кой в бг си позволява тениски за по 120-140лв.
В Канада по моловете можеш да си купиш за 15-20$ мекс, еспри (вече ги няма в Канада), адидас, найки и всякакви други. Дори армани си взех наскоро на промоция за 25$ (с 50% намаление).
Отделно влязох в Найки магазина в Мола в Младост (как се казваше там).
Пазарувам принципно доста от Найки. Маратонки, дрехи, всичко.
Тениските там бяха поне 2 ПЪТИ по-скъпи, (към 60-70лв, не помня), отколкото същата марка в Монреал.
Отделно от това, по една случайност бях облечен точно с тениска найки. Загледах се в кройката и шева. Нямаше нищо общо. Купуваната от Канада беше с идеална кройка и шев. Без висящи и разплитащи се конци. А 2 пъти по-скъпата, която се продаваше в бг мола, беше с брутално криви шевове, висящи и разплитащи се конци. Все едно че е от 10то качество от някой турски или китайски гараж по трудово обучение.
Отделно в мола имаше един старбъкс. Цените му бяха 100% като монреалските. Може би дори и по-високи. Интересно и там ли персонала е на 10$ на час. За сметка на това беше пълно. Друго си е да си пиеш кафето в американско заведение. Супер лукс, също като Макдоналдс. Маркова работа. И днес, както и преди 8 години откакто съм излязъл от бг, селската снобария е култ и религия номер 1.
Всички заведения и магазини обаче са пълни. Парадокс или нещо друго не знам...
Като дойдат Телъс в Бг, да не забравиш да им се скараш за бавния интернет и им дадеш за пример българския. Също така им кажи, че ако се нанесат в сграда по-ниска от 30 етажа, ще се откажа от услугите им.SFBG82 написа:Четох някъде, че няколко британски банки ще си изнасят счетоводството в София.grozdan написа:Значи ако се напълнят всички тези нови, величествени сгради с овце ще изпреварим Нова Зеландия
Дори Хюлет Пакард ще направят същото.
Щом размразиха над 30 офис проекта в София само за няколко месеца, значи аутсорсингът към България се засилва:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=424899"Канадци отварят 2000 работни места
Канадската компания "TELUS International", специализирана в аутсорсинга, ще отвори около 2000 нови работни места у нас. Това ще стане в партньорство с "КолПойнт Ню Юръп", кoятo има 700 работници у нас и 300 в Румъния. Плановете са заетите да бъдат увеличени с 300%. "Успехът на "КолПойнт Ню Юръп" е доказателство за перспективата на аутсорсинга в България. Сигурен съм, че стратегическото партньорство с "TELUS" ще осигури увеличение на служителите и разширяване на дейността в още градове у нас", заяви икономическият министър Делян Добрев, който присъства на подписването на договора.
Ще ти отговоря цитирайки чуждо мнение, защото го споделям.grozdan написа:Продължавам да твърдя, че по-вероятно въпросните високи сгради да се напълнят с овци, отколкото с хора. В момента просто няма търсене на офис места.
ok2 написа:Long Term Investment - това е отговора на вупроса. Empire State Building е построена през 30-те години, а чак през 50-те достига 100% заетост. Oт начало парите, които са субирали от туристите са били повече от тези от наемите. Cущото е и положението с World Trade Center кулите- почти празни пурвите 5 години, след това стават лидер в NY. Capital-a няма да се запулни веднага, но ще доиде време, когато ще стане и това. Aко ние в този форум разбирахме много, нямаше да пишеме всеки ден, а щяхме ние да сме тези с парите, които инвестират.
P.s. използвам транслатор, извинявам се за правописа
Ако Телъс ми предложат следното за 14.99 лв ще мина на тях обещавам.Павел написа:Като дойдат Телъс в Бг, да не забравиш да им се скараш за бавния интернет и им дадеш за пример българския. Също така им кажи, че ако се нанесат в сграда по-ниска от 30 етажа, ще се откажа от услугите им.