Към БГ и обратно

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

но не коментирате ли всички, че цената на отоплението е включена в наема
Aries,
malko raziasnenia ot poziciata na naistina skromnia mi opit:
toka pri men ne e vklu4en v naema,az izpolzvam edna opcia na Hydro Quebec-pla6tam vseki mesec na ravni vnoski-40 dolara,no tova e za6toto 4 meseca zimata tuk e niamalo razhod-podoziram ,4e inu4e sredno kum naema 6te triabva da dobavia 100 dolara tok-otopliavam se na tok-kofti.
1600 CAD -ne znam dali moje6 da si nameri6 rabota za takava mese4na zaplata,az sum sravnitelno goliam kusmetlia v namiraneto na rabota-doidoh i zapo4nah bez da tursia rabota i dobre 4e be6e taka,inu4e az znam dobre samo angliiski-frenskia mi e ujasen,rabotia za 9.50 na 4as i 4isto za mesec se subirat 1100 dolara,pak kazvam ako v BG polu4avahme po 800 lv 6tiahme da imame po-visok standart otkolkoto tuk 6te postignem v blizkite godini i vaob6te niama6e da mislia za emigracia...e verno tuk imam perspektiva,no v Bg ako raboteh su6toto pak 6tiah da imam perspectiva i tuk i tam nikoi ne mi garantira oba4e bude6tite dohodi,a za opciata social-verno samo tuk ia ima.
Aries

Мнение от Aries »

1600 CAD -ne znam dali moje6 da si nameri6 rabota za takava mese4na zaplata
Димитре, никъде не казвам, че заплатата ще бъде 1600 САД чисти.
Напротив - давам едно сравнително ниско заплащане (1000 САД), но за 2-ма души + 2 деца сумата става малко по голяма - 2500 САД, което, по моя преценка, е сума достатъчна за живеене :D
Съгласен съм с теб, че еквивалент на тази сума, най-вероятно за БГ е около 1600 лева, но тук такива пари не се изкарват лесно. За БГ това не е минимума и ако паднеш ще боли много.
За Канада по ниския вариант е 1600 САД (социал) и доколкото разбирам, и на това може да се живее.
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Съгласен съм с теб, че еквивалент на тази сума, най-вероятно за БГ е около 1600 лева, но тук такива пари не се изкарват лесно. За БГ това не е минимума и ако паднеш ще боли много.
Е с това съм напълно съгласен :lol: :lol: :lol:

Просто не исках да оставаш с грешното впечатление ,че тук ще ти е много висок стандарта с една малка заплата или на социал.
fart

Мнение от fart »

Aries, от доста време се чудя, дали имаш роднинска връзка с Botzo, защото по тъпи въпроси започваш да го изпреварваш?
Aries

Мнение от Aries »

Fart, единствено не ми стана ясно окьоравя ли или просто те е домързяло да изчетеш цялата тема (то за четенето усилие се иска)?
Не виждам някъде по темата да задавам въпрос (пък било то и тъп :) )
Интересно ми е, дали този форум е чак толкова населен с надарени личности или просто някой страда от раздвояване на никове.
Misty
Обратна връзка:

Съгласна съм!

Мнение от Misty »

Сашо 71 ...много точно казано!
Това е живата действителност...другото е плод на насталгията...
та ако беше хубаво кой луд щеше да тръгне да се гърчи да учи Френски и да прелита половин свят ..а не да си седи тук и да си върти бизнеса....нашият го разбиха...
Molson

Мнение от Molson »

ia ne se chudete i bavete a stiagaite kufarite che canada vi zove. tuka shte vi haresa osobeno ako imate jelanie za rabota v protiven sluchai niama da vi haresa, zashtoto za da imash dobar standart triabva i ako bachkane. taka che bg ili ca razlikata e vav vas, dali shte saumeete da izvlechete polzata ot situaciata v stranata.
Arwen

Мнение от Arwen »

Aries написа:
Напротив - давам едно сравнително ниско заплащане (1000 САД), но за 2-ма души + 2 деца сумата става малко по голяма - 2500 САД, което, по моя преценка, е сума достатъчна за живеене :D
За Канада по ниския вариант е 1600 САД (социал) и доколкото разбирам, и на това може да се живее.
Popravete me, ako gresha, obache social za dvama dushi bez zdravoslovni problemi e obshto $783.

/2 adults without a limited capacity for employment:
Basic benefit: $757
QST amount: $ 26
Total adult benefit: $783 /

Ako slojim i detskite nadbavki (detskite ne sa social) za semeistvo s 2 deca e maximum 2 x 200 $ = 400 $.

$783 (za vuzrastnite) + $400 (za decata) = $ 1183 dohod za chetirichlenno semeistvo, pri polojenie, che sedi na social. Taka che ne znam kude gi vidiahte tezi 1600$ ot social?

P.S. Takova semeistvo ima pravo na oshte 300$ dopylnitelni dohodi /ot rabota/, bez da si gubi pravoto na socialna pomosht. Dokolkoto znam, na tozi (eventualen) dohod se nachisliavat danuci.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Arwen написа:
Aries написа:
Popravete me, ako gresha, obache social za dvama dushi bez zdravoslovni problemi e obshto $783.

/2 adults without a limited capacity for employment:
Basic benefit: $757
QST amount: $ 26
Total adult benefit: $783 /

Ako slojim i detskite nadbavki (detskite ne sa social) za semeistvo s 2 deca e maximum 2 x 200 $ = 400 $.

$783 (za vuzrastnite) + $400 (za decata) = $ 1183 dohod za chetirichlenno semeistvo, pri polojenie, che sedi na social. Taka che ne znam kude gi vidiahte tezi 1600$ ot social?

P.S. Takova semeistvo ima pravo na oshte 300$ dopylnitelni dohodi /ot rabota/, bez da si gubi pravoto na socialna pomosht. Dokolkoto znam, na tozi (eventualen) dohod se nachisliavat danuci.
ами ако са 5 деца?
защо трябва на всеки който многознайства за Канада, без дори да може да я намери на картата, трябва да се връзваме?
Един познат, на съседа, на фризьорката на началника на 2рия братовчед на жената на 1вия ми братовчед като отишъл в Канада взимал по 5000 и си купил 2 коли.
Само дето взимал 5000, но на година и не купил, а счупил колите на съседа, защото му направил забележка да не си хвърля буклука от балкона по стар БГ обичай.

аман от разбирачи.

Идвавайте насам, защото на новата ни родина и трябват роби, а такива стават 1/3 от новопристигналите "розовоочилатковци" подаващи за социал още от БГ.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
todor73

Мнение от todor73 »

danik sto li napravo ne vzemat da podavat molbi pri teb za social. nali ti go plastash s tvoite danqci. maitap de :D
kefi me che mnogo gi harchish tia socialadjii :D
Aries

Мнение от Aries »

bgmontreal написа:
ами ако са 5 деца?
защо трябва на всеки който многознайства за Канада, без дори да може да я намери на картата, трябва да се връзваме?
Един познат, на съседа, на фризьорката на началника на 2рия братовчед на жената на 1вия ми братовчед като отишъл в Канада взимал по 5000 и си купил 2 коли.
Само дето взимал 5000, но на година и не купил, а счупил колите на съседа, защото му направил забележка да не си хвърля буклука от балкона по стар БГ обичай.

аман от разбирачи.

Идвавайте насам, защото на новата ни родина и трябват роби, а такива стават 1/3 от новопристигналите "розовоочилатковци" подаващи за социал още от БГ.
Хубаво, нямаме представа какъв е размера на социала. Нямаме представа и за това, че множество хора (в това число и Канадци) живеят на него. Въпроса беше дали двама души могат да си подсигурят живота и къде това е по-лесно - в Канада или в БГ.
Нямаме представа, че и с минимална заплата се живее, но затова знаем колко ни е добре тук в БГ с 250 заплата и огромните шансове за инвестиции в керемидите на съседните кооперации.
Пази боже, сляпо да прогледне, беше казал един български писател и твоя пост напълно го подкрепя.
Ама ние, червеите, нищо не разбираме. Кои сме ние, че да противоречим на великия, преуспял и помазан от бога бгмонтреал?
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Aries написа:
bgmontreal написа:
ами ако са 5 деца?

аман от разбирачи.

Хубаво, нямаме представа какъв е размера на социала. Нямаме представа и за това, че множество хора (в това число и Канадци) живеят на него. Въпроса беше дали двама души могат да си подсигурят живота и къде това е по-лесно - в Канада или в БГ.
Нямаме представа, че и с минимална заплата се живее, но затова знаем колко ни е добре тук в БГ с 250 заплата и огромните шансове за инвестиции в керемидите на съседните кооперации.
Пази боже, сляпо да прогледне, беше казал един български писател и твоя пост напълно го подкрепя.
Ама ние, червеите, нищо не разбираме. Кои сме ние, че да противоречим на великия, преуспял и помазан от бога бгмонтреал?
не знам какъв ти е проблема, но със сигурност не съм аз!
колкото до минимална заплата, то тя тук е 7.45 на час или 1291 на месец.

Тъй като тук не всеки има 3-4 деца, а повечето са с МАХ 1, то става друга сметката - или:

1291 мъжа
1291 жената
200 детето
-700 наем
-50 ток
-50 телефон
-120 карта транспорт
-300 детска градина
-500 данъци, такси и други подобни
-600 ядене
-80 застраховка за лекарство (по 450 на човек на година)
-60 интернет и кабелна

остава много по-малко от това което виждате вие в БГ, че се взима тук!

сега ако ми говориш за социал още от БГ, то е ясно че ще се хленчи и в БГ и в Канада и на луната!
survivor

Мнение от survivor »

bgmontreal, при тази минимална заплата при 40-часова работна седмица изплащат чисто някъде по 1000 на месец, но доста пари връщат след данъчните декларации. Тъй като тук в определен период сме живели с бюджет, равняващ се на 2 минимални заплати, плюс детските за 2 деца, а в България също в определен период със заплати които ти казваш, че взимали камериерките, та ще те уверя, чу тук тези 2 минимални заплати осигуряват определено по-висок стандарт от "високите" камериерски заплати в бг, които тогава бяха и с 50 % по-високи от средните за България. Забележи - при условие че тук плащаме наем за апартамент, а там сме били в наследствен такъв, и че тук като искам да заведа детето на басеин просто слизаме в двора. Не казвам че с такива доходи се живее много нашироко, това наистина е само изходна позиция и стартова площадка, но за сравнение на стандарта просто не може да става дума.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

survivor написа:bgmontreal, при тази минимална заплата при 40-часова работна седмица изплащат чисто някъде по 1000 на месец, но доста пари връщат след данъчните декларации. Тъй като тук в определен период сме живели с бюджет, равняващ се на 2 минимални заплати, плюс детските за 2 деца, а в България също в определен период със заплати които ти казваш, че взимали камериерките, та ще те уверя, чу тук тези 2 минимални заплати осигуряват определено по-висок стандарт от "високите" камериерски заплати в бг, които тогава бяха и с 50 % по-високи от средните за България. Забележи - при условие че тук плащаме наем за апартамент, а там сме били в наследствен такъв, и че тук като искам да заведа детето на басеин просто слизаме в двора. Не казвам че с такива доходи се живее много нашироко, това наистина е само изходна позиция и стартова площадка, но за сравнение на стандарта просто не може да става дума.
за 750 наем бая ще повървиш до басейна, а в БГ с 900 лв доход на 3 членно семейство без наем си е цинично да се говори, че не се живеело и за нищо не стигало.

На бюрце всеки знае да работи, но и тук няма много от тия работи.
Със здраво бачкане и в БГ върви, само разликата е че тук си принуден, а в БГ те е срам и се назландисваш.

Имам толкова примери с близки, които като опря ножа до кокала спретнаха ръкави и я строителство, я шофьор, я камериерки.
Сега са забравили да хленчат, че няма много време, но все пак от 2 години си ходят и на море и на екскурзии и са си обзавели жилищата доста прилично.

1000лв заплата в БГ е доста по-добра от 2500 тук.
тук се плаща здраво за монтьор, детска градина, бейбиситер (за да отидеш на едно кино поне) и ред такива неща за който в БГ винаги се намира познат/връзка.

Спирам да споря повече, защото всеки си има мнение, и нито моето ще се промени нито вашето.
Joy

Мнение от Joy »

за 750 наем бая ще повървиш до басейна, а в БГ с 900 лв доход на 3 членно семейство без наем си е цинично да се говори, че не се живеело и за нищо не стигало.
Онзи ден гледах обява за същите пари 4 1/2 в Кот сан Люк в билдинг с басейн.

На бюрце всеки знае да работи, но и тук няма много от тия работи.
Със здраво бачкане и в БГ върви, само разликата е че тук си принуден, а в БГ те е срам и се назландисваш.
Със здраво бачкане не знам пари да се правят...Изключение са може би тракерите,въпреки че също не познавам такива въпреки теориите на батето... Парите са обикновенно от работа на бюрце и такива има достатъчно,стига да знае човек да търси.
1000лв заплата в БГ е доста по-добра от 2500 тук.
Абсолютно не съм съгласна! ДаниК,разходите по един СОБСТВЕН апартамент в София са много повече от месечния ми наем тук. Всичко останало е на еднаква цена като тук си позволяваме много по-голям лукс.Живяла съм абсолютно мизерно и с повече от 1000 лв. месечно в България и ако не си пробвал,недей да говориш! 1000 лв. са точно необходимия минимум за семейство без деца и без да си позволяват кой знае какво.
Заключено